Langoše z Maďarska
Maďarské langoše se staly oblíbeným jídlem stánkového prodeje, takzvaného street food. Můžete si je ale snadno připravit i doma. Těsto není příliš složité a s přesným rozpisem se langoše z Maďarska jistě podaří.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 492 kJ / 2 030 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,15 g |
Tuky | 22,71 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 382,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Z múky, zvyšku mlieka, smotany, sódy, soli a kvásku si pripravíme cesto a odložíme ho na 1 hodinu do chladničky.
Krok 2: Potom z cesta vyformujeme bochníčky, ktoré necháme kysnúť ešte 20 minút.
Krok 3: Každý bochníček rukami roztiahneme do kruhu (v strede musí byť cesto tenké, na okraji hrubšie). Langoše musia byť veľké, s priemerom okolo 20 cm (maďarské langoše nemôžu byť malé, robia sa veľké).
Krok 4: Na dostatočnom množstve oleja vyprážame langoše z oboch strán (musia plávať).
Krok 5: Potrieme cesnakom rozotreným so soľou a trochou oleja. Na to môžeme posypať syr, postriekať kečup alebo tatarskú omáčku.
Krok 6: V mikrotenovom sáčku možno cesto skladovať v chladničke až týždeň.
Zveřejněno 12. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Langoše z Maďarska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJRv
Moje poznámka
Langoše z Maďarska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJRv
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 3 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 10 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 12 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 3 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 3 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 5 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 5 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 5 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 5 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 6 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 7 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 9 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 11 hodinami
Tématické fráze:
langoše,
pravé domácí langoše,
madarske langose,
madarský langoš,
langoše z tvarohu,
langoše recept,
langoše po madarsku,
slovenské langoše,
langoše z madarska,
pravé langoše,
originál langoše,
langos original,
madarske langose recept,
pravé madarske langoše,
prave madarske langose recept,
langoše original,
original langoš,
recept na langoše,
langos,
pravé langoše recept
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
smetana zakysaná,
droždí čerstvé,
cukr,
soda jedlá,
sůl,
olej,
olej,
česnek,
sůl,
sýr nastrouhaný,
kečup sladký,
tatarská omáčka
Komentáře (41)
K samotným lángošom - pôvodne sa piekli z chlebového cesta pri pečení chleba, ešte keď nebol chlieb upečený. Vykysnuté kúsky cesta sa roztiahli a smažili na masti. To bol pôvodný starý lángoš. (Láng = plameň, maďarčinu ovládam veľmi dobre.) Neskôr vznikli nové verzie, napr. aj táto.
Naše kuchyne sú veľmi prepletené, aj Maďari pečú napr. trdelníky ako svoj tradičný koláč. Či to Skaličania vedia, netuším.
tejaja - nevím kde jste byla, ale rozhodně tento myšmaš má daleko do langose a rozhodně na něj nepatří tatarka. Ano, je věcí každého co si na to napatlá, ale receptura je jen jedna ... A neříkejte, že svíčková se nedělá jen jedním způsobem. Je prostě jen jedna svíčková a vše ostatní co se tomu podobá je jen např. alá svíčková nebo nepravá svíčková ...
Jsem Maďar, vařím originál maďarské recepty, které jsem mi diktovala babička (je mi 55 let) a recepty, které mi chybí si neustále opisuji od mamky ... Pokud si nejsem něčím jistý, píšu si přímo ke zdroji, do Maďarska a vím, že dostanu jen a jen originály a ne žádné náhražky ...
To bych si mohl dát na škodovku znak Mercedesu a říkat, že jezdím v Mercedesu ...
A jsou bezkonkurencni
Přidávám foto a zasloužený bod.+14
Já jsem letos ochutnala opravdový maďarský langoš v Budapešti - byl potřený zakysankou a poypaný nastrouhaným sýrem chuti něco mezi balkánem a jadelem. To jen tak pro inspiraci