Broskvový džem
Sladké a šťavnaté broskve se skvěle hodí na přípravu džemu, díky kterému si jejich chuť užijeme i mimo sezónu. Broskve oloupeme, nakrájíme, povaříme s kyselinou citronovou, cukrem a želírovací směsí a provoníme skořicí.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
10 jogurtových skleniček
Nutriční hodnoty
Energie | 21 867 kJ / 5 227 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,24 g |
Tuky | 4,80 g |
Vláknina | 21,60 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 292 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 1 224,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Džem se dá dělat i v Domácí pekárně, ale na kamnech se mi výsledek víc zamlouvá, co se týká konzistence džemu - je o něco tužší. Broskvový džem je chutí jedním z nejlepších.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 9. 2013 14:24
Bibinka: Jani, ale podle obrázku nemáš všechny od jogurtu, máš i větší, jak je vidět, souhlas musí to vyjít na víc sklenic než uvádí katka (neregistrovaný/á). Z tohoto množství nemůže být jen 5 skleniček od jogurtu, to je jasné.
13. 9. 2013 14:15
Martina:Martinko, nevím jak to Katka dělala, že jí toho vyšlo tak málo, asi měla méně broskví jinak to není možné. Já jich měla 8-10 malých jogurtových
13. 9. 2013 11:52
katka: Nevím, jak dlouho jste to vařila, ale 5 malých jogurtových skleniček ze 3 kg surovin, je holý nesmysl. Zrovna jsem broskvový džem dodělala z tohoto množství mám 8 poměrně velkých sklenic, rozhodně mnohem větších než jsou jogurtové. Jinak tedy jsoem broskve vážila až nakrájené v míse, ne tak jak jsou koupené. A taky to moc nevařím, chici to řidší s kousky, aby to bylo vhodné do jogurtu, nedělala jsem džem na slepování cukroví. Tedy ne v této várce.
15. 8. 2013 14:30
ty skleničky máte špatně vypočítané vyšlo nám 5 těch menších(podobných jako na obrázku) jinak dobrý no
24. 9. 2012 13:05
Jana Sýkorová:tak Jani, dej ten gelfix tak po 15 minutách toho půlhodinového vaření broskví a dovař dalších 15 minut dohromady. Je to taková zlatá střední cesta, ale mělo by to být fajn
24. 9. 2012 06:50
Co když chci broskve půl hodiny rozvařit,můžu dát gelfix potom do horkého,nebo je mám nechat vystydnout,nebo to vařit s gelfixem?Děkuji za radu.
7. 8. 2012 13:10
malej: Jardo, ty kůže z broskví vám tam nevadímě teda nechutnají, jsou takový kožovitý, jsem zvyklá takto a jsem s tím spokojená a vy to ani nevaříteJinak já tam ty kusy také mám je to vidět na fotce
Letos teda spokojená nejsem, broskve nejsou díky mrazu, který přišel, když nám kvetly
Letos teda spokojená nejsem, broskve nejsou díky mrazu, který přišel, když nám kvetly
7. 8. 2012 12:56
Já broskve pouze vypeckuji a v hrnci je máčkám "štouchákem" na brambory. Do skleniček plním přes trychtýř a prošťouchávám držadlem vařečky. Zůstanou i drobné kousky, ale né moc veliké.
Podobně jsem to zkusil i se švestkami.
Jarda
Podobně jsem to zkusil i se švestkami.
Jarda
15. 9. 2011 22:10
Kdyby tak jen šlo si sáhnout pro skleničkuMeruňkový a broskvový máme nejraději,ale protože máme jen 4 stromky červeného rybízu,tak dělám marmošku rybízovouTady tiše závidím a alespoň bodíček posílám+5
15. 9. 2011 12:07
cathleen:Cathlen, díky za radu, už jsem na to také přišla, že to chce jen na chvilku......
15. 9. 2011 08:50
Jojo, brosvový džemík je fantastický
Jana Remkova: přečti si o vaření Gelfixu tady http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
Bibi, pokud necháš tuhou marmošku (džem) dnem vzhůru příliš dlouho, zatuhne ti na víčku a vespod sklínky pak máš "vzduchoprázdno". Nechávám dnem vzhůru max. hodinku
Jana Remkova: přečti si o vaření Gelfixu tady http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
Bibi, pokud necháš tuhou marmošku (džem) dnem vzhůru příliš dlouho, zatuhne ti na víčku a vespod sklínky pak máš "vzduchoprázdno". Nechávám dnem vzhůru max. hodinku
15. 9. 2011 07:21
Mňam, já zas musím dávat želír pro diabetiky, ale je výborný
15. 9. 2011 06:10
Bezva džemík, předloni jsem měla větší přísun broskví a tak jsem taky dělala.A ještě stále máme a je V té pečce je to dobrý, ale bohužel jen na 500g, tak, že když je více ovoce, je to lepší v kastrole na sporáku, udělá se toho více najednou
14. 9. 2011 21:46
Bibi, krásný džemík. Jen nevím, po přidání Gelfixu se to vaří jen pár minut, ne? Je to v návodu.
14. 9. 2011 21:30
Bibinko zdravím a máš pěkný broskvový džem.Není zase tak obvyklý,letos jsme jej dělali také,poprvé a vydařil se.S tou pltnou máš pravdu,je lepší,ale hlavně se ho dá udělat víc najedno.Jen jeden poznatek,začali jsme používat želírovací cukr,a je to paráda.Jednak je to v konečném výsledku levnější,a džemíčky nemají chybu.Dávám bodíček.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 5 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 10 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 54 minutami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 2 hodinami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: džem z broskví domácí marmeláda z broskví broskve džem broskový džem broskvová marmeláda marmeláda z broskví co udělat z broskví džem broskve broskvová marmeláda speciál broskvovy dzem z domácí pekárny broskovový džem broskvový džem marmeláda džem z broskve recept na džem z broskví broskve recepty marmelády broskvový jam broskvové recepty brosvový džem džem s broskví marmeláda z broskví recept
Suroviny: broskve, kyselina citronová, cukr krupice, gelfix extra, skořice
Broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA3q
15 názorů