Suroviny
Porce: na cca 20 buchet
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 187 kJ / 2 674 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,16 g |
| Tuky | 106,07 g |
| Vláknina | 15,36 g |
| Cholesterol | 693 mg |
| Sodík | 120 mg |
| Sůl | 0,27 g |
| Sacharidy | 354,97 g |
Postup přípravy
POVIDLOVÁ NÁPLŇ: povidla smíchám s troškou rumu a cca půlkou nastrouhaného perníku.
Zveřejněno 11. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skvělé buchtičky jako od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M59m
Moje poznámka
Skvělé buchtičky jako od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M59m
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 21 minutami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 hodinou
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunková pěna
Radka310 před 23 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 51 minutami
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 2 hodinami
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 4 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 14 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 16 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 17 hodinami
Tématické fráze:
nadýchané buchty od babičky,
buchty našich babiček,
buchticky s povidla,
smaltovaný pekáč na buchty,
buchtičky s krémem apetit,
tvarohové buchty jako od babičky,
buchty jako cihly,
kinuty buchty,
buchticky s povidly,
dukátové buchtičky apetit,
buchty naší babičky,
makovec od babičky,
skvělé recepty našich babiček,
švestkové cihly,
buchty cihla,
kinuty svestkovy kolac,
buchty jak od babičky,
buchty pečené parou,
dukatove buchticky od babicky,
kynuté buchty od babičky
Suroviny:
droždí,
mouka hladká,
cukr krupice,
mléko,
cukr vanilkový,
sůl,
žloutek,
citron,
máslo,
olej
Komentáře (9)
a vrátily do trouby.Takto čerstvé pokud se nesnědly tak vydržely 3-4 dny.bez igelitové tašky a mikroténu.K tomu jim stačilo trocha hovězího loje nebo 2 lžíce vepřového sádla které přidávaly do těsta, to bylo celé tajemství.
Už babičky věděly že zkušená kuchařka neředí tvaroh mlékem,Při pečení řádky tvaroh sráží těsto.Naopak věšely tvaroh v utěrce na kliku aby přes noc vykapal.Do tvarohu dávali žloutky rozinky,cukr a lžíci rumu.Když ho bylo málo nastavily ho trochou vařeného pudingu.
Do jablečných povidel dávaly hřebíček, skořici.,hvězdici badyánu a zahušťovaly se strouhaným perníkem.
Mák se vařil v mléce,když ho bylo málo nastavoval dětskou krupičkou,ochucoval kakaem a rybízovou marmeládou.Na koláče se sladil medem aby se po upečení nesypal.
Švestkové povidla se ochucovaly rumem.
Na babičkách se mě líbilo že to byly cihly jedna jako druhá a úžasně voněly.Přeji všem aby naše vnoučata vzpomínala na nás jako mi vzpomínáme na ně.A pokud si chcete upéct buchty v pekáči našich babiček budete muset připlatit ale věřte stojí to zato.
www.smalt.eu/cz/smaltovane-pecici-formy-smaltovane-nadobi-ze-smaltovane-sede-litiny/ Hezký den
P.S. Pekac je od tchyne a na buchty jako delany
p.s. Uuuzasny retropekac