Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 562 kJ / 3 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,59 g |
Tuky | 76,69 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 1,59 g |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 636,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, postupně přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh.
Krok 2: Pečeme na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu asi 15 minut na 200°C. Upečený korpus necháme vychladnout. Vychladlý korpus polijeme griotkou.
Krok 3: Náplň I.:
Višně z kompotu vypeckujeme, šťávu přecedíme. Višně rozmixujme a šťávu dolijeme vodou do 7 dl. Do kastrůlku dáme višně, 100 g cukru, 6 dl šťávy a dáme vařit. V zbývajícím 1 dl šťávy rozmícháme 3 pudinkové prášky a přidáme do vroucích višní a uvaříme hustou kaši. Když zhoustne, ještě do vřelé vmícháme sníh z bílků a zbývající cukr. Sníh i cukr přidáváme postupně. Hotový krém vlijeme na korpus a necháme ztuhnout. Krok 4: Náplň II.
Šlehačku ušleháme do tuha. Jogurt smícháme s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu, smícháme s ušlehanou šlehačkou a jogurtem. Šlehačkovou náplň natřeme na vychladlou náplň I. a necháme ztuhnout. Krok 5: Povrch řezů zdobíme nastrouhanou čokoládou.
Višně z kompotu vypeckujeme, šťávu přecedíme. Višně rozmixujme a šťávu dolijeme vodou do 7 dl. Do kastrůlku dáme višně, 100 g cukru, 6 dl šťávy a dáme vařit. V zbývajícím 1 dl šťávy rozmícháme 3 pudinkové prášky a přidáme do vroucích višní a uvaříme hustou kaši. Když zhoustne, ještě do vřelé vmícháme sníh z bílků a zbývající cukr. Sníh i cukr přidáváme postupně. Hotový krém vlijeme na korpus a necháme ztuhnout. Krok 4: Náplň II.
Šlehačku ušleháme do tuha. Jogurt smícháme s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu, smícháme s ušlehanou šlehačkou a jogurtem. Šlehačkovou náplň natřeme na vychladlou náplň I. a necháme ztuhnout. Krok 5: Povrch řezů zdobíme nastrouhanou čokoládou.
Zveřejněno 13. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Višňový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x75r
Moje poznámka
Višňový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x75r
Nejnovější recepty
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 9 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 13 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstovinový salát s tuňákem I
Valis před 27 minutami
Jogurtový závin s jablky
41744 před 1 hodinou
Mrkvové minikoláčky s povidly
Mici76@seznam.cz před 3 hodinami
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 10 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 12 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 12 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 12 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 12 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 12 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 13 hodinami
Tématické fráze:
top recepty višnové řezy-luxusní,
recepty na zákusky,
zákusek s višněmi,
višňový kompot,
zákusky recepty,
luxusni zakusky,
zajímavé zákusky,
višnová bublanina od cukráře,
zajímavý zákusek,
zákusek,
visnový kompot recept,
višnové zákusky,
zákusky s višněmi,
nejlepší zákusky,
recepty zákusky,
luxusní zákusek,
dorty řezy rolády recepty,
luxusní recept na zákusek,
zákusky z višní,
zákusky jako od cukráře
Suroviny:
vejce,
cukr,
voda,
olej,
kakao,
mouka polohrubá,
griotka,
kompot višňový,
cukr krystal,
pudink vanilkový,
bílek,
jogurt bílý,
šlehačka,
cukr vanilkový,
ztužovač želatinový,
voda
Komentáře (70)
Nádherné a sbíhají se sliny!