Vánoční marinovaný vepřový ocásek
Kdo má rád maso s příchutí ovoce, ten si přijde na své. Zde použitý druh masa je hůře dostupný, ale zcela jistě ho lze zaměnit za jiný kus vepřového masa. Dušený ve víně se bude jen rozpadat.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 563 kJ / 613 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,42 g |
Tuky | 35,99 g |
Vláknina | 2,55 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,79 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 36,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chuť je mírně sladko-pikantí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 2. 2016 15:46
Není zcela jasných pár věcí, tak by mě docela zajímalo toto:
1)jak může marináda mít na maso vliv, co se týče načerpání tekutiny do masa, když v ní během marinování není maso zcela ponořeno?
2)jinak co se týče marinády,
a)přišla mi zbytečně přeplněná ingrediencemi. Většina z nich se nijak neprojevila - tedy kromě skořice (a to jsem dala jen tu sypanou, tu celou už ne, přišlo mi to zbytečné, tím spíš do syrového ne svařeného nálevu), snad bych řekla, že v jednoduchosti je síla.
b)V podstatě kdyby se maso naložilo jen do vína, nebo jen do chilli, nebo jen do pálivé papriky, efekt by byl stejný
c) celkový efekt marinády byl pouze takový, že na upečeném mase se projevila jen napovrchu a vevnitř bylo maso marinádou v podstatě netknuté. Zároveň vlastní chuť masa a jeho omastku vůbec nevynikla a byla zcela přehlušena sladkostí. Asi jako u komerčně marinovaného pečeného masa.
d)ingredience jako: sezamový olej, badián, sojová omáčka vůbec nevynikly. Řekla bych, že byly zbytečné, jen tak na efekt, snad aby byl seznam na papíře pestřejší (bez urážky, ale nic jiného mě nenapadá).
f)marmeláda plnila funkci pouze tu, že se hned na začátku pečení připekla na mísu
g)nebylo mi jasné, kolik se má dát do marinády soli a jestli se maso nemá třeba také osolit těsně před pečením
2)zajímalo by mě, na jakém pečícím programu (pokud v troubě elektrické) byl recept poprvé vyzkoušen, nebo jestli v troubě plynové, což podmínky zásadně mění!
3)v receptu se totiž praví: "pečeme přilkopené asi 1 1/2 hod. poté pečeme odklopené až je maso upečené" Po 70 min. v elektrické troubě na horní i dolní ohřev bylo maso, byť přiklopené již suché, přepečené. Snad 1 hodina by bývala stačila, no ale člověk holt důvěřuje vyzkoušenému receptu... Nicméně nevím, jestli kratší pečení by bývalo mělo valný vliv, maso by bylo asi i tak suché, protože tučné části ocásku jsou od těch libových na ocásku příliš daleko, snad by se to bývalo muselo při pečení polívat. Já měla pocit, že když se to tak dlouho marinuje, že se tomu vysušení předejde.
4)jediné, co se mi na tom celém povedlo, byly brambory a celer, které jsem k masu přidala hodinu před koncem. Těm marináda docela slušela.
5)po odkrytí, to když se dopékaly už jen ty příloby a maso už jsem musela vyndat, se všechna štáva samozřejmě vypekla, takže nebylo čím na talíři polívat. To ještě přidalo k tomu súšu
Tak nevím... V čem byla chyba?
23. 12. 2011 07:07
23. 12. 2011 00:43
22. 12. 2011 23:07
22. 12. 2011 21:39
22. 12. 2011 21:21
22. 12. 2011 21:19
22. 12. 2011 17:18
22. 12. 2011 16:28
22. 12. 2011 15:37
22. 12. 2011 15:11
22. 12. 2011 15:03
Vepřový ocásek s vánoční marinádou... cooo
22. 12. 2011 15:02
22. 12. 2011 14:45
šušli, nechceš ho přejmenovat na Vánoční....
moc hezky vypadá a chuť může být velmi zajímavá
celé je to hezké
22. 12. 2011 14:22
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 4 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 5 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 28 minutami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 1 hodinou
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 1 hodinou
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 2 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 3 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vykoledujte si nejlepší kuchařky se slevou 40%: Exkluzivní velikonoční akce na Toprecepty.cz
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: vepřový ocásek marinovane veprove ocasky grilované vepřové ocásky veprove ocasky vepřový jazyk marinovaný marinovane ocasky grilovana krizova kost grilovaný ocásek veprovy ocasek recept vepřové křížové kosti recept naložení uzený vepřový ocásek vepřové ocásky grilované marinované vepřové křížové kosti zapečené vepřové ocásky marináda křížové kosti grilované ocásky grilovaný vepřový ocásek grilovaný uzený ocásek marinovaný vepřovy bok veprove ocásky nalev
Suroviny: ocas vepřový, marmeláda pomerančová, pomeranče, skořice mletá, skořice celá, badyán, koření hřebíček, sůl kouřová, paprika sušená pálivá, omáčka sojová, olej sezamový, olej chili, víno červené
Vánoční marinovaný vepřový ocásek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M5G1
16 názorů