Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
Líčka jsou jemná a šťavnatá, zkrátka skvělý kus masa. Šťávě dodají vynikající chuť i sílu, proto není zapotřebí ji nijak zvlášť zahušťovat a dochucovat. V tomto receptu jsme kromě zeleniny přidali také červené víno a bylinky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 590 kJ / 1 575 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 214,48 g |
| Tuky | 26,80 g |
| Vláknina | 11,90 g |
| Cholesterol | 496 mg |
| Sodík | 565 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 36,68 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQlk
Moje poznámka
Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQlk
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 23 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno 15. 12. 2025 18:05:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 13 minutami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 23 minutami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 58 minutami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 1 hodinou
Krkovička po staročesku
katadanisova11 před 1 hodinou
Perníčky,které jsou hned měkké
Noumik před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Majka80 před 2 hodinami
Perníčky hned měkké pro děti vylepšené
Virtuous0112 před 2 hodinami
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 4 hodinami
Vepřová kýta v královské peřince
LenuleJ. před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřová líčka,
vepřová líčka recept,
vepřová líčka na víně,
veprove licka,
recept na vepřová líčka,
vepřová líčka na červeném víně,
vepřová líčka recepty,
recepty vepřová líčka,
vepřové líčka na víně,
veprove lička recept,
recepty na vepřová líčka,
jak uvařit vepřová líčka,
co jsou vepřová líčka,
recept vepřová líčka,
recept vepřová líčka na víně,
recept na vepřove lička,
recepty vepřové lička,
líčka vepřová,
vepřové líčka - recept,
vepřové líčka recepty
Suroviny:
líčka vepřová,
sůl,
pepř bílý mletý,
olej,
máslo,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
pórek,
protlak rajčatový,
tymián,
rozmarýn čerstvý,
jalovec,
víno červené suché,
vývar masový,
mouka hladká
Komentáře (53)
www.miric.cz
Nikdy jsem líčka nejedla a bohužel nepotkala ani v obchodě
Recept hodnotím velmi kladně. Jako přílohu doporučuji kynutý houskový knedlík.
Ono teď nějak nebyla ta správná doba na přidávání rcp., ale určitě se to zlepší a zajdu častěji
"Líčka: Vepřová jsou rosolovitá, poměrně tučná. Uzená či nasolená se používají do hustých polévek, vařená jako samostatný pokrm. Hovězí líčka s vysokým podílem vaziva vylepší polévky, tlačenky i paštiky."
Obrázek a popis vepřových je tady: http://www.srecepty.cz/slovnicek/kategorie/veprove...
Oskeruska: líčka jsou "líce" od hovězího, patří k nejchutnějšímu masu. (Teď hledím, že jsem k vepřovým lícím napsala o hovězích....já líčka znám jen z hovězího, bude to ale určitě stejný sval
Miru,vidíš o co přicházíš.