Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steaky z vepřové panenky se zeleninou

Medailonky z vepřové panenky se řadí mezi zvlášť oblíbená a chutná jídla. Maso je křehké a musíme s ním správně zacházet. Vepřová panenka má zároveň velmi jemnou chuť, proto jí sluší spojení s výraznější přílohou.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

19. 8. 2008 01:18

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 088 kJ / 499 kcal
Bílkoviny55,30 g
Tuky29,22 g
Vláknina0,15 g
Cholesterol 115 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy3,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

11. 1. 2009 13:49

demi chef :-O já jsem nečekala od tebe žádnou omluvu, opravdu :-8 :-)) ale fakt mi to vrtalo hlavou, jako co ti na tom konkrétně vadí, mohl jsi to hned trochu rozvést a objasnit, bylo to krátké a jen abys příště nepoužil těsnopis :-D:-D:-D Tím, že se vařením živíš, tak jsem jen chtěla vědět třeba tvůj postup přípravy, taky se učím celý život, to ani nejde jinak. A i když jsi mladý, tak i já věřím tomu, že se můžu od tebe přiučit ;-) A jinak máš pravdu s tou zeleninovou oblohou, třeba tady by ani nemusela být, uznávám ;-) :-8 ale kdo nechce, si ji tam prostě nedá. Ale jinak mám ráda, když mám k něčemu velkou zeleninovou oblohu, aby těch salátů bylo více a různých chutí. Ale jiný by zase uvítal opak. A s tím, abys přihodil do placu nějakou minutku jsem to myslela vážně, moc jich tady nemáme ;-) Ahoj a vaření zdar!:yes:

spagetka spagetka

10. 1. 2009 20:38

Merylas, tak to je demi chef frajer, to čtu snad poprvé, že vlastně uzná svoji chybu,a vyloží, jak to myslel:-O:-O

demi chef demi chef

10. 1. 2009 20:34

Ahoj Merylas,

ospravedlnujem sa, absolutne som sa nesnazil podrypovat.;-)Len som zle porozumel postupu. Moja chyba.:no:

Proti mrazenej zelenine nic nemam, pravdupovediac, mrazenie je asi najucinnejsia uprava pred skladovanim, kedy vpodstate nestracas ani vitaminy ani chut.:yes:

Mikrovlnka aj ked to nerad priznavam je najlepsim priatelom kuchara, ked sa dostane do casovej tiesne pocas servisu a tak proti nej nemozem tiez nic namietat.:-p

Mozno by som to namiesto steaku nazval medailonikmi, ale je to tvoj recept a tak ak by si to nazvala reznom, nemam pravo s tym nesuhlasit. Mozno vnutorne, ale o tom ti nepoviem;-).

Kazdopadne je tu jedna vec, co ma u nas v Ceskoslovensku trosku skrie, a teda zeleninova obloha na okraji taniera, a la platky uhorky, paradajky, papriky a list salatu. A to nezalezi na tom ake je to jedlo, v reztauraciach to prsknu na vsetky taniere.:-O

Osobne by som preferoval, keby to vsetko nasekali a usobili pekny miesany salat s nejakym vinaigrette alebo len olivovym olejom. Ale to som ja a tak to berme s rezervou.:-8

Takze este raz, sorry sa nedorozumenie:-D:-D:-D

PS: Co sa tyka profesionality, tak ja sa za ziadneho profesionala nepokladam. Denne zistujem ako malo o vareni este viem a som si isty ze by som sa mnohemu mohol priucit aj od Teba. Ako povedal moj oblubeny kuchar, Vsetci sme len kuchtici, vsetci sa len ucime.;-)

Merylas Merylas

10. 1. 2009 16:45

demi chef, máš nějaké výhrady k mikrovlnce, názvu nebo mražené zelenině? Mikrovlnku používám k rozmražování běžně, zelenina se nemusí pak dlouho prohřívat na pánvičce a masko co je mimo, zbytečně nechladne. Samozřejmě, že používám i čerstvou zeleninu, ale nemám market zrovna za rohem a baby karotka i brokolice není k dostání pokaždé, ale mraženou mám v zásobě. A jinak co se týče názvu, tohle není web určený jen profesionálům a věřím, že každý občas válčí s tím, jak jídlo pojmenovat co jak nejlépe. Většinou to jsou jídla, z naší domácí kuchyně. A jinak k postupu bych ještě chtěla dodat, že nakrájené maso stačí "naklepat" hranou ruky, nebo se může nechat tak, jak se ukrojí. Napsala jsem to tak, jak to dělám já. Jinak zdravím a těším se na nějaké minutkové recepty od profesionála ;-):-)

demi chef demi chef

10. 1. 2009 01:43

Mikrovlnka? Steak? Mrazena zelenina?:-? wow

Bibinka Bibinka

8. 1. 2009 10:19

Na mou duši, na psí uši, to je umělecká barevná fantazie:-O,to se jí očima, ale žaludek kňučíííí:-! Dávám jasnej bičík-1:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 1. 2009 23:53

No, to je něco, nádhera:-! Ta baby karotka vypadá s sežrání, koneckonců, jako všechny tvé recepty. Koukám, že minutek tady máš požehnaně:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: steaky recepty recept na vepřovou panenku recepty na vepřovou panenku nejlepší recept na vepřovou panenku jak naložit vepřovou panenku top recepty na vepřovou panenku vepřová panenka pohlreich na hořčici jak připravit vepřovou panenku steaky recepty na steaky jak udelat veprovou panenku vepřové minutky steak recept vepřová panenka jako minutka jak upravit veprovou panenku velington grilovaná panenka podle pohlreicha recept na vepřovou panenku pohlreich panenka recept podle pohlreicha recepty steaky

Suroviny: panenka vepřová, koření steakové, sůl, olej, mouka hladká,

TopRecepty.cz

Steaky z vepřové panenky se zeleninou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJk6