Steaky z vepřové panenky se zeleninou
Medailonky z vepřové panenky se řadí mezi zvlášť oblíbená a chutná jídla. Maso je křehké a musíme s ním správně zacházet. Vepřová panenka má zároveň velmi jemnou chuť, proto jí sluší spojení s výraznější přílohou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 088 kJ / 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,30 g |
Tuky | 29,22 g |
Vláknina | 0,15 g |
Cholesterol | 115 mg |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 3,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Steaky z vepřové panenky se zeleninou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJk6
Moje poznámka
Steaky z vepřové panenky se zeleninou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJk6
Nejnovější recepty
Cuketové muffiny s citronem
Přidáno před 3 hodinami
Bulgur s restovaným lilkem, zeleninou a bylinkami
Přidáno před 5 hodinami
Houbová polévka s kroupami a koprem
Přidáno před 6 hodinami
Tatarská omáčka domácí
Přidáno před 8 hodinami
Proteinové vafle
Přidáno před 8 hodinami
Meruňkový koláč
Přidáno 24. 6. 2025 17:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dopékané řízky
jakub@V před 22 minutami
Bramborová kaše - dokonalá
jakub@V před 24 minutami
Palačinky s džemem
jakub@V před 26 minutami
Koprová omáčka
Sahula před 1 hodinou
Loupáčky z domácí pekárny
romanakross před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Hana1234 před 3 hodinami
Moje vaječná tlačenka
Slavista62 před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
TH před 3 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
Delticka před 3 hodinami
Zapečené palačinky se špenátem
LuciLucie před 6 hodinami
Tématické fráze:
steaky recepty,
recept na vepřovou panenku,
recepty na vepřovou panenku,
nejlepší recept na vepřovou panenku,
jak naložit vepřovou panenku,
top recepty na vepřovou panenku,
vepřová panenka pohlreich na hořčici,
jak připravit vepřovou panenku,
steaky,
recepty na steaky,
jak udelat veprovou panenku,
vepřové minutky,
steak recept,
vepřová panenka jako minutka,
jak upravit veprovou panenku,
velington,
grilovaná panenka podle pohlreicha,
recept na vepřovou panenku pohlreich,
panenka recept podle pohlreicha,
recepty steaky
Suroviny:
panenka vepřová,
koření steakové,
sůl,
olej,
mouka hladká,
Komentáře (45)
vyskusane, chutilo!
Merylas, pamatuji i Tvoji fotku a byla hezká...
Přece se nenecháme odradit nějakými rychlokvašenými rádoby "odborníky", kteří viděli pár televizních pořadů...
A oblohu si přece udělá každý podle chuti. Pana Pohlreicha mám moc ráda (a znám i jeho odpor k zeleninovému chroští na talíři), ale když na mě přijde chuť, udělám si přesně takovou oblohu, jakou on odsuzuje
Zkuste to hlavně nesolit na začátku pokud nechcete mít suchary.
Mražené babykarotky a brokolice používají obvykle jen zatvrzelí ignoranti co neumí nakoupit čerstvou zeleninu.
Ta obloha pro králíky je naprosto děsná a evidentně nedochucená, tedy i špatně ztravitelná, ale když si někdo myslí že je tohle super příprava vepřové panenky nechme ho při tom :D
M nereg. už jsi to někdy jedl? Panenka je nejzdravější maso z prasete a karotka je velmi zdravá, tak nevím podle čeho tak usuzuješ
Zvláštní, že dneska jsem už reagovala na koment. od skypy. Nějak se nám s tím dneska roztrh pytel.
ospravedlnujem sa, absolutne som sa nesnazil podrypovat.
Proti mrazenej zelenine nic nemam, pravdupovediac, mrazenie je asi najucinnejsia uprava pred skladovanim, kedy vpodstate nestracas ani vitaminy ani chut.
Mikrovlnka aj ked to nerad priznavam je najlepsim priatelom kuchara, ked sa dostane do casovej tiesne pocas servisu a tak proti nej nemozem tiez nic namietat.
Mozno by som to namiesto steaku nazval medailonikmi, ale je to tvoj recept a tak ak by si to nazvala reznom, nemam pravo s tym nesuhlasit. Mozno vnutorne, ale o tom ti nepoviem
Kazdopadne je tu jedna vec, co ma u nas v Ceskoslovensku trosku skrie, a teda zeleninova obloha na okraji taniera, a la platky uhorky, paradajky, papriky a list salatu. A to nezalezi na tom ake je to jedlo, v reztauraciach to prsknu na vsetky taniere.
Osobne by som preferoval, keby to vsetko nasekali a usobili pekny miesany salat s nejakym vinaigrette alebo len olivovym olejom. Ale to som ja a tak to berme s rezervou.
Takze este raz, sorry sa nedorozumenie
PS: Co sa tyka profesionality, tak ja sa za ziadneho profesionala nepokladam. Denne zistujem ako malo o vareni este viem a som si isty ze by som sa mnohemu mohol priucit aj od Teba. Ako povedal moj oblubeny kuchar, Vsetci sme len kuchtici, vsetci sa len ucime.