Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší špenát

Dušený špenát patří mezi oblíbenou klasiku našich babiček. Podáváme ho buď jako přílohu k masu a bramborovým knedlíkům, nebo s bramborami a vejci, či jako náplň do slaných palačinek. Vyzkoušet můžeme tento osvědčený recept na lahodný krémový špenát.

Hodnocení receptu je 5,0 (150×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

20. 8. 2008 22:41

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 268 kJ / 542 kcal
Bílkoviny21,70 g
Tuky30,02 g
Vláknina15,95 g
Cholesterol 11 mg
Sodík 240 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy40,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simona

15. 6. 2012 11:27

vynikající!!dělám k němu lívance:-)

mirda

5. 6. 2012 17:05

pinkulinku, mytus o obsahu zeleza ve spenatu je sice porad rozsireny a zrejme nesmrtelny, ale skoro kazdy uz dnes vi, ze to je nesmysl, vzniklo to kdysi jenom na zaklade chyby v desetinne carce nejake vedecke analyzy, spenat ale obsahem zeleza rozhodne nijak nevynika.:-K

Petra

21. 5. 2012 13:41

Šárka: taky dělám, velmi podobně, jen ještě přidávám žloutek :) Je výborný :)Já mám ráda špenát s hranolky, přítel s houskovým knedlíkem. Nejčastěji podávám s vajíčkem natvrdo, občas udělám výpečky a s těmi to mám nejraději :yes:

pinkulinku

17. 4. 2012 21:26

vynikajici! jako tehotna potrebuju zelezo mi bylo receno, tak zarazujeme do jidelnicku.

mikada

16. 4. 2012 11:04

Ahojky, můžete mi, prosím, milovníci špenátu, sdělit pro zajímavost, kolik balíčků sní tři členové rodiny ( čtvrtý ani náhodou nepozře)... ???? Mě čtyři nestačí na přidání ! :-))) :-)) :-)))..mňam :-P:-p

vladajz

13. 2. 2012 12:57

Super!;-)

Stanislav

31. 1. 2012 21:06

Ahoj, dnes jsem vařil poprvé špenát:
Osmahnul jsem cibulku do růžova an ni jsem vložil povolený špenát z Lídlu a nechal jsem to provařit za občasného míchání, poté jsem do špenátu dal sůl,pepř, a tři vejce a pořádně jsem to promíchal asi po třech minutkách jsem ho zaprášil hladkou moukou a provařil. byl bombový ahoj.:-D

Eliza Eliza

28. 1. 2012 17:13

Šárka: Milá Šárko, dnes jsem ze zvědavosti vyzkoušela Váš postup přípravy špenátu (špenátové kaše) a musím říct, že přes jisté obavy byl výsledek báječný... Nechtěla byste se zaregistrovat a recept vložit? Tady v komentářích zapadne a to bude škoda.
Nebo to s Vaším svolením můžu udělat sama, mám i fotky.
http://www.toprecepty.cz/recept/25097-pecena-hovez...

Šárka

27. 1. 2012 22:01

Ahojky!Taky mám svůj top recept. Je velmi netradiční ale určitě stojí za vyzkoušení.Všem zatím moc chutnal.
Do hrnce vlejte(neděste se):-O třičtvrtě litru mléka.Přidejte celou kostku zmrzlého špenátu.Přikryjte a co nejpomaleji na vařiči špenát v mléce rozpusťte.Doporučuji občas promíchat.Mezi tím si na másle udělejte světlou jíšku.Musí jí být víc.Já to dělám od oka,ale odhadem asi 15dkg másla+mouka.Jo a to máslo je NUTNÉ!No a pak ten rozpuštěný a v mléce rozmíchaný špenát tou jíškou zahustím.Zašlehám ji metličkou aby se mi neudělaly hrudky.Pak to nechám asi 15min.provařit.Mezi tím špenát podle chuti osolím,opepřím a přidám česnek.U nás vede pikantnější verze.Během vaření ještě několikrát metličkou promíchám.Špenát je pak takový nadýchaný.Manžel tomu říká špenátový termix!:-U nás se tento špenát jí s bramborem+natvrdo uvařené,rozpůlené vajíčko+několik koleček uzeného šunkového salámu.Ten stočím do kornoutku a zapíchnu do horkého špenátu.Krásně se prohřeje!Manžel i dcera se po tomhle jídle můžou utlouct!Je to prostě špenát trochu jinak.Tak DOBROU CHUŤ!:-8

kiki

24. 1. 2012 14:00

Luxusní, my k tomu měli bramboráky a volská oka mňamka :)

Jarka

15. 1. 2012 11:59

Špenát koupím nejkvalitnější,jaký v dané situaci je. Trošku oleje a cibulku mírně do růžova, přidám mouku a udělám řidkou zásmažku, kterou rozředím třeba smetanou na vaření. Do toho dám špenát a po nějaké době ukončím přípravu tím, že jej, pokud je to nutné, zahustím jemnou strouhankou a přidám rozkvedlané vejce. Dále knedle, volské oko nebo,jak tu někdo píše, ježečka z párku, nebo obojí. Kousek uzeného? Pak voňavou cibulku a trošku dám nahoru na špenát. Dále třeba dle vlastního uvážení lžíci zakysané smetany nahoru. Dobrou chuť.

Jarka

15. 1. 2012 11:47

Marcelinho:

Dávám vždy smetanu, existuje třeba smetana na vaření. Pak ještě pro zjemnění zamíchám rozšlehané vejce.

lena

2. 12. 2011 11:50

Špenát je výborný jakykoliv,nejraději servírujem hustší s hranolkama a volským vokem.:yes:

1974andrea 1974andrea

1. 12. 2011 15:52

Marcelinho:Smetanou nic nezkazíš;-)

Marcelinho

1. 12. 2011 15:41

zdravicko kuchtici,mam takovy dotaz,co kdybych ubral spis toho mleka a pridal trosku smetany ? Jsem zacatecnik a rad si necham poradit :-) dekuju

1 7 8 9 10 11 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: špenát recept špenát recept na špenát recept špenát špenat recepty recepty špenát mražený špenát recept jak uvařit špenát jak se dělá špenát top recepty jak udelat spenat jak se vaří špenát mražený špenát recepty ze špenátu recepty na spenat recept na mražený špenát špenát vaření špenát recept mražený výborný špenát palačinky se špenátem

Suroviny: protlak špenátový, olej, cibule, mouka hladká, mléko, česnek, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Nejlepší špenát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6LR