Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 445 kJ / 2 735 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,63 g |
Tuky | 228,05 g |
Vláknina | 10,95 g |
Cholesterol | 3,10 g |
Sodík | 426 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 50,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na 2 lžících másla zlehka osmažíme cibulku, přidáme omytá a na kostičky nakrájená játra a opečeme až se zatáhnou. Podlejeme vývarem a vínem a dusíme pod poklicí.
Krok 2: Po chvilce přidáme provensálské koření, pepř a sůl a vaříme 10-15min. Játra mají být cca do poloviny v tekutině když už jsou hotová.
Krok 3: Odstavíme a tyčovým mixérem rozmixujeme společně s máslem do hladka, přidáme šlehačku a medvědí česnek dosolíme a vše dobře promícháme. Vznikne hustá omáčka (kaše) kterou ještě teplou nalejeme do srnčího hřbetu (případně jiných forem) vyloženého plátky slaniny.
Krok 4: Dáme nejlépe na 24hod. do chladna.
Paštika se má mírně přesolit.
Paštika se má mírně přesolit.
Zveřejněno 18. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštika pro mlsouny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZpE6
Moje poznámka
Paštika pro mlsouny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZpE6
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 40 minutami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 4 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 58 minutami
Vrstvený salát
Maruna365 před 1 hodinou
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 1 hodinou
Zelňačka
Veronika_1 před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 2 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 4 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 4 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 5 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 6 hodinami
Tématické fráze:
paštika do mrazáku,
paštika z kančích jater recept,
paštika v mrazáku,
medvědí paštika,
pastika slehacka,
medvedi paštika recept,
paštika z kančích jater,
paštika v srnčím hřbetu,
pastika smedvediho česneku,
paštikav srnčím hřbetu,
paštika mrazák,
provensalska paštika recept,
paštika na mrazák,
domácí paštika slehacka,
pastika ze slehacky,
paštika z drůbežích jater v anglické slanině v srnčím,
paštika medvědí česnek,
z kančích jater,
paštika s brusinkama 500g kuřecích jater 4 lžíce vína 4 lžíce šlehačky,
teplá paštika recept
Suroviny:
játra kuřecí,
máslo,
cibule,
vývar drůbeží,
víno bílé,
koření provensálské,
česnek mědvědí,
šlehačka,
slanina anglická,
sůl,
pepř
Komentáře (14)
magdalenka:taky mám česnek ještě v mrazáku,ale musím souhlasit s tebou Magdi,čerstvý je čerstvý,ten z mrazáku je nic moc
Ja už medvedí cesnak mám, už vyrazil, je mladučký, jemný, úžasný!
Ten z mrazničky som vyhodila, je to také nič.
tohle je tedy bomba
Magdi, já už nemám medvědí česnek, co s tím?????