Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 915 kJ / 4 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,39 g |
Tuky | 243,49 g |
Vláknina | 21,10 g |
Cholesterol | 675 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 1,24 g |
Sacharidy | 451,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dortovou formu (průměr 23cm) vyložíme alobalem.
Krok 2: Jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle (vymačkáme štávu) a vyložíme s nimi dortovou formu.Posypeme skořicovým cukrem.
Krok 3: Na těsto:
vajíčko vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, olej a nakonec mouku s pr.do pečiva. Těsto vylijeme na jablka a pozvolna upečeme v troubě na 180°C asi 30minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Mezitím si uvaříme z mléka a prášku hustý pudink, osladíme podle chuti a do vychladlého zašleháme změklé máslo. Krok 5: Potom si vyšleháme šlehačku se ztužovačem (osladíme) a nastrouháme margotku. Krok 6: Vychladlý korpus vyklopíme na tác (nahoře zůstane) jablečná vrstva a na tu natřeme krém, potom šlehačku a nakonec posypeme margotkou. Krok 7: Dáme do lednice pořádně vychladit, aby vše ztuhlo.
vajíčko vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, olej a nakonec mouku s pr.do pečiva. Těsto vylijeme na jablka a pozvolna upečeme v troubě na 180°C asi 30minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Mezitím si uvaříme z mléka a prášku hustý pudink, osladíme podle chuti a do vychladlého zašleháme změklé máslo. Krok 5: Potom si vyšleháme šlehačku se ztužovačem (osladíme) a nastrouháme margotku. Krok 6: Vychladlý korpus vyklopíme na tác (nahoře zůstane) jablečná vrstva a na tu natřeme krém, potom šlehačku a nakonec posypeme margotkou. Krok 7: Dáme do lednice pořádně vychladit, aby vše ztuhlo.
Zveřejněno 16. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborný dortík (posypaný margotkou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z9M2
Moje poznámka
Výborný dortík (posypaný margotkou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z9M2
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 11 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 12 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 12 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 12 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 6 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 8 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 8 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 9 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 9 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 10 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 12 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 12 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 13 hodinami
Ostružinové poháry
Alena445 před 14 hodinami
Tématické fráze:
koláč sypaný margotkou,
jablečný dort s margotkou,
buchta posypaná margotkou,
koláč s margotkou,
jablečné řezy s margotkou,
recepty na výborné dorty,
vyborné dorty,
jablečná s margotkou,
pařížský dort s margotkou,
dortíčky z margotky,
sváteční řezy s margotkou,
recept na margotku,
dort z margotky s jablky,
jablečný koláč s margotkou,
cuketový koláč s margotkou,
pošli recept, výborný dort,
výborný dortík,
řezy s margotkou,
jablečná buchta s margotkou,
karamelové řezy posypané s margotkou
Suroviny:
jablko,
cukr skořice,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr,
mléko,
olej,
vejce,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr,
šlehačka na šlehání,
ztužovač šlehačky,
čokoláda margot
Komentáře (4)