Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 784 kJ / 1 860 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,98 g |
| Tuky | 3,87 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 116 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 412,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninová rýže k masu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MN85
Moje poznámka
Zeleninová rýže k masu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MN85
Nejnovější recepty
Strakatý řez s jablky
Přidáno před 49 minutami
Domácí nudle s krůtím masem a paprikami
Přidáno před 4 hodinami
Rohlíky na vlašák
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 20 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krtkův dort na plechu
EvaCh před 1 minutou
Buchtičky s vanilkovým krémem
Blazenka před 20 minutami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Simona1 před 24 minutami
Tvarohová buchta s Margotkou
beruna1 před 55 minutami
Krůtí stehna na rajčatech podle Dity P.
Glapet před 1 hodinou
Kynuté lívanečky
sedlaci před 1 hodinou
Palačinky ze zakysané smetany
janka77 před 2 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
Denade před 2 hodinami
Sýrové placičky s pórkem a brokolicí
Maiya27 před 2 hodinami
Špagety s mletým vepřovým masem
jubull před 2 hodinami
Tématické fráze:
rýže k masu,
zeleninova rýže,
rýže jako příloha,
rýže po arabsku,
zeleninová příloha k masu,
rýže se zeleninou jako priloha,
maso se zeleninou a ryzi,
maso zeleninová rýže recept,
zeleninovarýže s masem,
recept rýže s příchutí,
prilohova zeleninova ryze,
příloha k rýži,
ryze priloha,
rýže jako příloha k masu,
zeleninova rýže masem,
rýže se zeleninou jako příloha recepty,
zeleninová rýže jako příloha,
maso přiloha ryze,
jak se dela ryže a maso,
maso rýže zelenina recepty
Suroviny:
rýže,
celer řapíkatý,
pórek,
mrkev,
cibule,
olej,
kmín celý,
sůl,
koření hřebíček
Komentáře (14)
Přikryjte pokličkou a nechte vařit asi 10 minut. Občas pokličku zvedněte a zkontrolujte, jestli se voda nevypařuje moc rychle. Po 10 min. ochutnejte a jestli je rýže ještě tvrdá a už nemá vodu, trochu jí dolijte a opět přikryjte pokličkou. Kdyby bylo vody naopak moc, sundejte pokličku a zvyšte plamen, voda se poměrně rychle vypaří. Výsledná rýže by měla být poloměkká, tj. aby se dala snadno skousnout, ale pořád jste cítili jednotlivá zrnka mezi zuby. Já přidávám do rýže ještě 1 lžíci oleje, rozpůlenou cibuli, do ní vmáčknu hřebíček a i danou zeleninku, co je dnes v popisu u receptíku.Každý si ale dělá rýží podle sebe a zajetého způsobu. Spíše ji už děláme podle oka a ze zvyku, ale snažila jsem se to zde popsat, alespoň trochu, kdyby chtěl někdo třeba dělat rýži poprvé.
varilamyskakasicku: krásné obrázky