Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 207 kJ / 6 981 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 301,86 g |
| Tuky | 594,90 g |
| Vláknina | 28,00 g |
| Cholesterol | 920 mg |
| Sodík | 1,23 g |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 74,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bok bez kostí očistíme a ořízneme do tvaru obdélníku a velikosti pekáče. Vhodným nožem maso z jedné strany mezi vrstvami tuku a masa oddělíme tak, aby vznikla kapsa.
Krok 2: Do kapsy vetřeme sůl, pepř, mletou sladkou papriku, kmín a nasypeme několik kuliček černého pepře. Pak postupně odzadu vkládáme tvarůžky, půlky kapií s vloženými okurkami, červenou řepu a klobásu.
Krok 3: Kapsu zašijeme potravinářským provázkem. Celé maso ze všech stran prosolíme. Cibule nakrájíme na půlměsíčky a vyložíme jimi dno pekáče. Na cibuli položíme kvádr masa, kůží dolů a nahoru poklademe plátky česneku.
Krok 4: Podlijeme pivem a pečeme pod poklicí na 160°C minimálně dvě hodiny. Nakonec necháme bez poklice při zvýšené teplotě červenat, aby se udělala kůrčička.
Zveřejněno 18. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Loštická kapsa z boku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3E2M
Moje poznámka
Loštická kapsa z boku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3E2M
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 10 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 16 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 17 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 5 hodinami
Dršťky na paprice
magdalenka před 5 hodinami
Okurkový salát
magdalenka před 5 hodinami
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 5 hodinami
Česnečka se sýrem
magdalenka před 5 hodinami
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 5 hodinami
Fazolová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Tataráček
magdalenka před 5 hodinami
Beskydský bigos
magdalenka před 5 hodinami
Rychlé nudlové těsto
magdalenka před 5 hodinami
Tématické fráze:
loštická kuřecí kapsa,
losticka plnena kapsa,
smažená loštická kapsa,
loštická vepřová kapsa,
loštická plněná vepřová kapsa,
vepřová loštická kapsa,
lošticka omačka,
loštická smažená kapsa,
loštická pizza,
recepty z boku,
smažená čertova kapsa,
bučková kapsa na černém pivu,
smažená olomoucká kapsa,
maso s tvarůžkami,
mleté maso s tvarůžkami,
olomoucká kapsa,
•loštická kapsa,
loštická klobása,
plněná loštická vepřová kapsa,
vepřové s tvaružkami
Suroviny:
bok vepřový bez kosti,
sýr tvarůžky kulaté,
kapie sterilovaná,
okurky sterilované,
řepa červená,
klobása,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
kmín celý,
pepř černý,
rozmarýn,
pivo světlé
Komentáře (9)
Bibinka: Přesně tak, barvu má ta řepa nádhernou, uznej.