Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozstřelení ptáčci z vepřového masa

Španělští ptáčci - to je doslova česká klasika, kterou nám pravidelně vařily maminky i babičky. Pokud vás ale od jejich přípravy odrazuje pracné zamotávání, pak vyzkoušejte recept na rozlítané ptáčky, kdy tato zdlouhavá činnost odpadá.

Hodnocení receptu je 4,2 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lilith-Isa Lilith-Isa

Středně náročný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 80 min

115 min (35 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 107 kJ /
1 699 kcal
Bílkoviny133,46 g
Tuky109,40 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 2,49 g
Sůl5,88 g
Sacharidy41,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajíčka nejprve uvaříme natvrdo, zhruba 12 minut. Poté prudce zchladíme studenou vodu, počkáme až vychladnou a oloupeme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Maso, párek, okurky a vejce nakrájíme na kostky, přidáme sůl, pepř, hořčici a promícháme. Krok 4: V hrnci rozpálíme olej, na kterém zpěníme cibuli. Krok 5: Přidáme trochu chilli, maso s ostatními surovinami krátce osmahneme, podlijeme vývarem (nebo vodou s bujónem) a necháme dusit, dokud maso nezměkne. Krok 6: Připravíme jíšku. V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a osmahneme. Krok 7: Jakmile je maso měkké, přilijeme podle potřeby vývar nebo vodu, zahustíme jíškou rozmíchanou v troše vody a vše provaříme ještě alespoň 15 minut.

TIP: Domácí zeleninový bujón

Zveřejněno 18. 5. 2012

Poznámka autorky Lilith-Isa

Můžeme přidat i žampiony.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rozstřelení ptáčci z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7YLj

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rozstřelení ptáčci z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7YLj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tento recept máme doma moc rádi. Je to taková rychlovka, ve které navíc spotřebujeme přebytky v lednici.

Skoro jako znojemská.

Ptáčky mám moc ráda. :yes:

já také dnes dělala, ale z krůtího:-p:-p

jéééé já je dnes také dělala:-)):-)):-)):-)):-)):-))

Dělám z vepřové plece:-*,ale kýta je libovější takže :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
ptáčky z vepřového masa, španelsky ptacek z veproveho masa, rozstřelený ptáček, rozstřelený španělský ptáček, vepřový ptáček, roztřelený ptáček, recept na rozstřelené ptáčky, rozstřelený ptáček recept, veprove ptacky, ptacci recept, roztřelení ptáčci, recept na ptáčky z veproveho masa, rozstrelene ptacky, španělské ptáčky z vepřového, recept rozstřelené ptáčky, ptáček z vepřového masa, rozstreleny spanelsky ptacek recept, rostřelený ptáček, rostřelení ptáčci, španělský ptáček recept z vepřového masa

Suroviny:
kýta vepřová, uzenina, vejce, okurky sterilované, cibule, vývar masový, hořčice plnotučná, chilli, pepř mletý, sůl, olej, máslo, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu