Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Španělští ptáčci - to je doslova česká klasika, kterou nám pravidelně vařily maminky i babičky. Pokud vás ale od jejich přípravy odrazuje pracné zamotávání, pak vyzkoušejte recept na rozlítané ptáčky, kdy tato zdlouhavá činnost odpadá.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 107 kJ / 1 699 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,46 g |
| Tuky | 109,40 g |
| Vláknina | 8,50 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 2,49 g |
| Sůl | 5,88 g |
| Sacharidy | 41,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka nejprve uvaříme natvrdo, zhruba 12 minut. Poté prudce zchladíme studenou vodu, počkáme až vychladnou a oloupeme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 3: Maso, párek, okurky a vejce nakrájíme na kostky, přidáme sůl, pepř, hořčici a promícháme.
Krok 4: V hrnci rozpálíme olej, na kterém zpěníme cibuli.
Krok 5: Přidáme trochu chilli, maso s ostatními surovinami krátce osmahneme, podlijeme vývarem (nebo vodou s bujónem) a necháme dusit, dokud maso nezměkne.
Krok 6: Připravíme jíšku. V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a osmahneme.
Krok 7: Jakmile je maso měkké, přilijeme podle potřeby vývar nebo vodu, zahustíme jíškou rozmíchanou v troše vody a vše provaříme ještě alespoň 15 minut.
Zveřejněno 18. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7YLj
Moje poznámka
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7YLj
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 10 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 17 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 4 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 4 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 4 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 5 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 6 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 6 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 6 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 7 hodinami
Tématické fráze:
ptáčky z vepřového masa,
španelsky ptacek z veproveho masa,
rozstřelený ptáček,
rozstřelený španělský ptáček,
vepřový ptáček,
roztřelený ptáček,
recept na rozstřelené ptáčky,
rozstřelený ptáček recept,
veprove ptacky,
ptacci recept,
roztřelení ptáčci,
recept na ptáčky z veproveho masa,
rozstrelene ptacky,
španělské ptáčky z vepřového,
recept rozstřelené ptáčky,
ptáček z vepřového masa,
rozstreleny spanelsky ptacek recept,
rostřelený ptáček,
rostřelení ptáčci,
španělský ptáček recept z vepřového masa
Suroviny:
kýta vepřová,
uzenina,
vejce,
okurky sterilované,
cibule,
vývar masový,
hořčice plnotučná,
chilli,
pepř mletý,
sůl,
olej,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (7)