Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvová bublanina

Hrníčková bublanina s broskvemi je rychlý a osvědčený recept, který zvládne každý. Stačí pár základních surovin, zralé ovoce a chvilka času. Výsledkem je voňavý, vláčný koláč ideální ke kávě i pro nečekanou návštěvu.

Hodnocení receptu je 4,7 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kedlubna kedlubna

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 25 × 35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 778 kJ /
4 727 kcal
Bílkoviny97,04 g
Tuky157,68 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 411 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy720,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Broskve vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Krok 3: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Krok 5: Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme olej, mouku s kypřicím práškem, mléko a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Krok 6: Těsto nalijeme na připravený plech a poklademe broskvemi. Krok 7: Plech vložíme do trouby a pečeme na 200 °C zhruba 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Krok 8: Před podáváním můžeme bublaninu posypat moučkovým cukrem.

TIP: Léto u babičky s koláči a bublaninami

Zveřejněno 11. 9. 2008

Poznámka autora kedlubna

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k2P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k2P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

zdenka.s:
Pokud možno oloupat.
Tvrdší plody okrájet nožem nebo škrabkou, pokud to jde.
Broskve podle velikosti naměsíčkovat na čtvrtky popř. na šestiny či osminky :-)

Manžel přinesl že zahrady košík broskví , upeču tuhle bublaninu , jen nevím ,jestli je mám oloupat a krájet na kousky nebo plátky ?Poradíte mi ? :-K

Alena Krajíčková 22. 8. 2015 10:43
Moc dobrá,já dvě dávky na velký plech:yes:.www.toprecepty

Výborná...děkuji za recept:yes::-))

terezkaa02 20. 4. 2012 09:59
Mňami mňami mňam, to si udělám!:-)

naprosto luxusní :)
;-)

jednoduchá a přitom moc dobrá, nadýchané vláčné těsto..Příště skusím s borůvkami .Ale pozor děvčata, pekla jsem jen 20 min a byla hnědá akorát !..chce to sledovat , asi mám moc rychlou troubu
:-8

Opravdu moc dobrá bublanina.Dala jsem meruňky s broskvemi a bylo to skvělé.Dík za recept a přidala jsem fotečku.:yes::yes::-))

Zkusila jsem a byla jsem nadšená. Opravdu výborná bublanina. Myslím, že už ji nikdy nepřestanu péct.:-)):-8

:-)krásně to vypada a doufam že se mi to povede

Tématické fráze:
bublanina s broskvemi, buchta s broskvemi, broskvová buchta, brosková bublanina, brosková buchta, pečeme s broskvemi, bublanina s broskvema, bublanina z meruněk, rybízová bublanina s tvarohem, broskvová buchta s tvarohem, kolac s broskvema, buchta s broskvema, bublanina, hrníčkový broskvový koláč, buchta s tvarohem a broskvemi, broskvová bublanina s tvarohem, broskovy kolac, broskvová, ovocná bublanina s tvarohem, hrnková bublanina recept

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, olej, mléko, mouka polohrubá, kypřící prášek, broskve

Přidat fotografie receptu