Broskvová bublanina
Hrníčková bublanina s broskvemi je rychlý a osvědčený recept, který zvládne každý. Stačí pár základních surovin, zralé ovoce a chvilka času. Výsledkem je voňavý, vláčný koláč ideální ke kávě i pro nečekanou návštěvu.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 25 × 35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 778 kJ / 4 727 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,04 g |
| Tuky | 157,68 g |
| Vláknina | 18,75 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 411 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 720,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Broskve vypeckujeme a nakrájíme na plátky.
Krok 3: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 4: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme.
Krok 5: Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme olej, mouku s kypřicím práškem, mléko a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Krok 6: Těsto nalijeme na připravený plech a poklademe broskvemi.
Krok 7: Plech vložíme do trouby a pečeme na 200 °C zhruba 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.
Krok 8: Před podáváním můžeme bublaninu posypat moučkovým cukrem.
Zveřejněno 11. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k2P
Moje poznámka
Broskvová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k2P
Nejnovější recepty
Batátová kaše
Přidáno před 1 hodinou
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 1 hodinou
Masová směs Mexiko
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 2 hodinami
Zeleninové pyré s muškátovou dýní
Přidáno před 2 hodinami
Kakaová kolečka s čokoládou
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 36 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 37 minutami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 38 minutami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 2 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 2 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 3 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 5 hodinami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 5 hodinami
Tématické fráze:
bublanina s broskvemi,
buchta s broskvemi,
broskvová buchta,
brosková bublanina,
brosková buchta,
pečeme s broskvemi,
bublanina s broskvema,
bublanina z meruněk,
rybízová bublanina s tvarohem,
broskvová buchta s tvarohem,
kolac s broskvema,
buchta s broskvema,
bublanina,
hrníčkový broskvový koláč,
buchta s tvarohem a broskvemi,
broskvová bublanina s tvarohem,
broskovy kolac,
broskvová,
ovocná bublanina s tvarohem,
hrnková bublanina recept
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
broskve
Komentáře (12)
Pokud možno oloupat.
Tvrdší plody okrájet nožem nebo škrabkou, pokud to jde.
Broskve podle velikosti naměsíčkovat na čtvrtky popř. na šestiny či osminky