Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Sýr" z mléka a vajec

Tento sýr se vyrábí hlavně na Slovensku, kde ho tradičně vyrábí na Velikonoce, a proto ho nazývají velikonoční sýr. Do sýru můžete přidávat koření jako chilli, pažitku, provensálské koření nebo česnek. Existuje i varianta na sladko.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

26. 5. 2012 14:05

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 289 kJ / 786 kcal
Bílkoviny60,56 g
Tuky45,49 g
Vláknina0,38 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 3,90 g
Sůl9,55 g
Sacharidy33,44 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept mám od kamarádky, která si ho dovezla ze Slovenska, kde se vaří na Velikonoce. Může se přidávat různé koření, nebo bez, podle chuti každého.

Příště přidám česnek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simcha

26. 5. 2012 14:18

Ahoj:-)ten "sýr" sa u nás na Východe SR robí na Veľkú Noc a volá sa že "hrutka" alebo ešte ze "syrek" my ho robíme z mlieka, vajec, trochy cukru a vanilky a trochu soli (niektorí dokonca pridávajú aj hrozienka)..chuť, tak tá je taká neutrálna, napr. ten náš je taký trošku sladký a my ho jeme s chrenom, Paschou(bielym koláčom, obdoba vašej vianočky), údenou šunkou, a tak... a tie vajíčka samozrejme že sa zrazia veď ináč by z toho nevznikol syrek, ale nespraví sa z toho praženica...my ho na Veľkú Noc robíme až z 30 vajec minimálne :-))

nofrona

26. 5. 2012 14:18

Jejda:-O:-O, on už tu je. Hledala jsem, ale nenašla:-/. Tak ho klidně smázněte.

nofrona

26. 5. 2012 14:15

BILKOVAI:Vejce se musí neustále míchat a celé je to hrudkovité, žádné mléko, jen jako by trocha vody. Špatně se to popisuje. A chuť bych přirovnala k čerstvému sýru s vajíčkovým ocáskem;-). Mě to moc chutná. Třeba na jednohubky, do salátu, nebo i na chleba.

BILKOVAI BILKOVAI

26. 5. 2012 14:08

:-OTo je zajímavé. K čemu by jsi ten sýr přirovnala? Vůbec si neumím představit tu chuť. A ty vejce se při tom vaření nesrazí?:-O

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sýr z mléka a vajec sýr z vajec velikonoční sýr domácí sýr z mléka sýr z mléka domácí sýr z mléka a vajec sýr z vajec a mléka domácí sýr z vajec jak se dělá sýr z mléka recepty z mléka domácí sýry z mléka jak udelat z mleka syr jak udelat syr z mleka recepty na velikonocni vajecny syr vajecny syr sýr bez mléka sýr s mléka a vajec recept na sýr z mléka domácí sýr z mléka a vajiček z mléka

Suroviny: mléko, vejce, cukr, sůl, chilli

TopRecepty.cz

"Sýr" z mléka a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qj6Y