Suroviny
Porce: 2-4 (podle velikosti porce)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 704 kJ / 885 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,67 g |
| Tuky | 30,20 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 98 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 7,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krevety očistit (řádně! především vytáhnout střívko) a oloupat.
Krok 2: Na másle orestovat krevety, za chvilku polít koňakem, zapálit a oflambovat (oheň sám uhasne, ovšem je třeba mít se na pozoru, nám to vždycky vzplane "dost").
Krok 3: Vlít smetanu (bude to do žluta), krátce prohřát. Podávat posypané čerstvou petrželí, polité vypečenou omáčkou + kousek pečiva (my zapekli v troubě celozrnné s kouskem másla a petrželí).
Zveřejněno 16. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety od Itala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22qW
Moje poznámka
Krevety od Itala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22qW
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 14 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 16 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno 3. 12. 2025 06:52:25
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno 3. 12. 2025 06:26:16
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 8 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 10 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 11 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 11 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 12 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 12 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 12 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 12 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 12 hodinami
Tématické fráze:
krevety,
krevety v troubě,
jak očistit krevety,
krevety recept,
jak delat krevety,
krevety podle itala,
recept krevety,
jak orestovat krevety,
krevety s koňakem,
vaření krevet,
krevety podle,
krevety s petrželí,
recepty na krevety,
predkrm z krevet,
krevety jako předkrm,
předkrmy z krevet,
krevety předkrm,
recepty krevety,
krevety na konaku,
jak oloupat krevety
Suroviny:
krevety,
koňak,
smetana na vaření,
máslo,
nať petrželová
Komentáře (8)