Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 982 kJ / 713 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,87 g |
Tuky | 40,80 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 125 mg |
Sodík | 144 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 66,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Angrešt obereme, očistíme, propláchneme. Z másla a mouky uděláme zlatou jíšku, zředíme vodou na hustší směs, osolíme, opepříme, ze začátku opatrně a přidáme angrešt. Prováříme cca 18 minut.
Krok 2: Rozmixujeme či přecedíme, zalijeme kyselou smetanou ale už odstavíme z plotny.
Krok 3: Podáváme k vařenému masu, nejlépe hovězímu, lze i vepřové či uzené. Jako příloha bramborové šišky nebo nočky, i kolínka. Přelévaly se s ní placky, vdolky apod.
Zveřejněno 18. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Angreštová omáčka pro milovníky angreštu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLjL
Moje poznámka
Angreštová omáčka pro milovníky angreštu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLjL
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 4 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 18 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 21 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 20 minutami
Pečená švestková povidla
perseus před 42 minutami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 2 hodinami
Bramborové knedlíky
essinKa před 2 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 3 hodinami
Zelná polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Dršťková polévka I
Ellen1 před 4 hodinami
Residential Properties
ResidentialProperties před 4 hodinami
Katův šleh po mém
Adams-alena před 4 hodinami
Tématické fráze:
angrešt recepty,
recepty z angreštu,
angreštové chutney,
angreštové víno recept,
egrešová omáčka,
angreštová omáčka k masu,
recept z angreštu,
angreštová omáčka sladká,
angreštové víno,
chutney z angreštu,
placka z angreštu,
knedlíky s angreštovou omáčkou,
maso na angrestu,
angreštová marmeláda jako od babičky recepty,
agrešt bez cukru,
recepty na angrešt,
chutney angrest,
angrestu ve vino,
angrešt jako okurky,
angrešt recepty bez cukru
Suroviny:
angrešt,
máslo,
mouka hladká,
podmáslí,
sůl,
cukr,
pepř
Komentáře (15)
egrešová - angreštová omáčka sa podla povodnej receptúry z rokov 1848 - 1967..Vojvodinská kuchárka, zalieva sladkou 10% smotanou,cca 3 dl, nikdy kyslou .., má to celkom inú chuť vo výsledku , všetko ostatné sedí .
takže