Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Kostky hovězího masa, doměkka upečené v jednom pekáčku společně s cibulí, žampiony a hráškem a podlité červeným vínem, se doslova rozplývají na jazyku. Hovězí dušené v troubě podáváme s chlebem, brambory či s těstovinami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 264 kJ / 1 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,70 g |
Tuky | 10,09 g |
Vláknina | 32,34 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 3,02 g |
Sůl | 7,30 g |
Sacharidy | 100,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
Krok 2: Maso a cibuli dáme do pekáčku a posypeme sypkým kořením a Solamylem, vše promícháme.
Krok 3: V horké vodě rozmícháme bujóny a vlijeme ji na maso.
Krok 4: Pekáček zakryjeme a utěsníme alobalem.
Krok 5: Pečeme bez odkrývání asi 100 minut při 200 °C.
Krok 6: Pokud použijeme čerstvé žampiony, oloupeme je, nakrájíme na plátky a podusíme zvlášť. U konzervovaných žampionů není třeba přípravy, použijeme celé konzervované kloboučky.
Krok 7: Maso po pečení odkryjeme, promícháme a přidáme víno, žampiony, hrášek a kečup. Zakryté alobalem pečeme ještě 20 minut při mírné teplotě.
Krok 8: Podáváme s chlebem, bramborem nebo těstovinami.
Zveřejněno 29. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73y8
Moje poznámka
Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73y8
Nejnovější recepty
Oblíbená žemlovka
Přidáno před 2 hodinami
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno před 3 hodinami
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 15 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrušková marmeláda
Michal_amater před 1 hodinou
Domácí kečup
Darwin před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
káťa před 3 hodinami
Sýrová topinka
VendaS před 4 hodinami
Nekynuté koláčky, taštičky - křehké
danielle72 před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Bohunka37 před 5 hodinami
Lečo bez zavařování
David Salamánek před 6 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Aky_89 před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 10 hodinami
Polévka z vývaru
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
dusene hovezi,
pečené hovězí v troubě,
hovězí maso v troubě,
recepty rychlé žezy,
hovězí zadní recept,
hovězí zadní recepty,
pečené hovězí maso v troube,
hovězí pečené v troubě,
gulas v troube,
hovězí kližka,
hovězí gulas v troube,
dušené hovězí maso,
hovězí zadní dušené,
hovězí kližka recepty,
recepty bez tuku,
dusene hovezi zadni,
recepty hovezí maso zadní,
dušení masa v troubě,
hovězí dušené,
hovězí kližka recept
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
solamyl,
paprika sušená sladká,
koření gulášové,
česnek,
kečup sladký,
bujón hovězí,
bujón houbový,
hrášek mražený,
žampióny,
pepř mletý,
víno červené,
voda
Komentáře (23)
Myslím, že tě nikdo nenutí, abys tyto ingredience používal, ne? Zaregistruj se, přidej svuj recept, a pak zhodnotíme tvé kuchařské kvality