Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Kostky hovězího masa, doměkka upečené v jednom pekáčku společně s cibulí, žampiony a hráškem a podlité červeným vínem, se doslova rozplývají na jazyku. Hovězí dušené v troubě podáváme s chlebem, brambory či s těstovinami.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 264 kJ / 1 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,70 g |
Tuky | 10,09 g |
Vláknina | 32,34 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 3,02 g |
Sůl | 7,30 g |
Sacharidy | 100,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Doporučuji použít pekáček s nepřilnavým povrchem, ve skle má škrob tendenci se přichytávat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 7. 2021 11:10
Nevím co jsem udělal špatně, ale je to téměř nepoživatelné. Nechutná to ani jako guláš, ani jako dušené hovězí, ani jako hovězí na víně. Má to specifickou chuť, která nás (rodinu) nenadchla. Líbila se mi ta časová nenáročnost a žádný tuk, ale takhle už opravdu ne.
10. 9. 2017 15:51
Omáčka byla super, přidala jsem hrášek ještě i s kukuřicí a mrkvičkama. Jen to maso bylo tuhý, nevím proč? Jestli to bylo masem nebo čím.. Pekla jsem dle návodu 100 + 30 minut ( tady teda asi trochu dýl ) . Uvažuju že příště to zkusím v papiňáku.
8. 11. 2015 19:28
Já bych to vařil v Římskem hrnci a taky jsem to vařil je pravda že se to nemusí hlídat a je vinikající Dobrou chut.M.N. :)
18. 10. 2015 12:09
Skvělé dnešní oběd, všichni jsme si pochutali...
5. 2. 2011 20:18
Já v troubě vařím i polévku. Zítra budu dělat znojemskou, samozřejmě také v troubě. \"Troubovaté\" vaření je supr.
11. 8. 2010 17:08
Zajímavý nápad zkusím prosadit doma.
9. 2. 2010 13:50
Zus pokud použijete 1 a půl bujon kostky např.Mamitta nebo mnou doporučovaný Wurzl, tak tam máte pouze stopové množství tuku.Všichni snad pochopili, že je myšleno bez přidaného tuku.
9. 2. 2010 13:47
napůl souhlasím s kuchařoic, protože pokud použijeme "bez tuku", nemohl by tam být např. bujón, který má průměrně 40g tuku. není tam sice "tuk" sám o sobě ale i např. v kečupu tuk je (je však zase pravda, že je ho tam 1 lžíce)
4. 2. 2010 08:53
vyborny recept...jedlo bez hlidani ma momentalne pre mna velku cenu,ked treba "hlidat" niekoho ineho , okrem toho hribky, maso..nasa oblubena kombinacia,len ja vymenim to hovadzie za nejake ine ukladama a davam bodik
23. 1. 2010 23:08
Ale Kuchařoic má v podstatě pravdu,bohužel jsme zpohodlněli, máme málo času,peněz na nákup kvalitních potravin,které se tu navíc v marketech ani neprodávají.Proto používáme chemii,mraženou nebo konzervovanou zeleninu atd. Lepší už to ale asi nebude.
23. 1. 2010 22:08
kuchařoic (neregistrovaný/á)
Myslím, že tě nikdo nenutí, abys tyto ingredience používal, ne? Zaregistruj se, přidej svuj recept, a pak zhodnotíme tvé kuchařské kvality
Myslím, že tě nikdo nenutí, abys tyto ingredience používal, ne? Zaregistruj se, přidej svuj recept, a pak zhodnotíme tvé kuchařské kvality
23. 1. 2010 22:07
23. 1. 2010 21:52
Jakékoli recepty s bujóny tj. masoxy, konzervovanými zeleninami, gulášovými kořeními a kečupy je jsou jen variace na tragédii školních jídelen. Když to všechno vyhodíte a nahradíte čerstvou zeleninou a místo masoxů dáte hovězí nebo kuřecí vývar, tak nejen že prospějete svému zdraví (glutaman v masoxech, přečtěte si z čeho se to svinstvo vyrábí), ale dospějete ke skutečnému kouzlu. Maso má totiž samo o sobě vůni a chuť, kterou tyhle umělé hmoty jenom ničí. Pak mám výhradu k zelenině a žampiony dohromady. Prostě takový bohatší východoněmecký eintopf. Pf..
31. 10. 2009 18:21
bylo to doprý, akorát mě tam neseděl ten kečup
7. 10. 2008 13:38
Zizalo jsem moc ráda, že si rodinka pochutnala a díky za jedničku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 8 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 11 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 14 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 4 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 5 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 6 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 6 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 6 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 7 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 7 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Jak dusit maso bez tuku. Poradíme vám velmi jednoduchý postup se skvělým výsledkem
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Další recepty
Tématické fráze: dusene hovezi pečené hovězí v troubě hovězí maso v troubě recepty rychlé žezy hovězí zadní recept hovězí zadní recepty pečené hovězí maso v troube hovězí pečené v troubě gulas v troube hovězí kližka hovězí gulas v troube dušené hovězí maso hovězí zadní dušené hovězí kližka recepty recepty bez tuku dusene hovezi zadni recepty hovezí maso zadní dušení masa v troubě hovězí dušené hovězí kližka recept
Suroviny: hovězí zadní, cibule, solamyl, paprika sušená sladká, koření gulášové, česnek, kečup sladký, bujón hovězí, bujón houbový, hrášek mražený, žampióny, pepř mletý, víno červené, voda
Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73y8
22 názorů