Jablkový koláč milující manželky
Voňavý, vláčný a pečený s láskou – takový je jablkový koláč, kterým potěšíte celou rodinu. Recept je jednoduchý, osvědčený a ideální pro chvíle, kdy chcete péct nejen pro chuť, ale i pro radost.
Suroviny pro 1 plech
plech 40x30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 755 kJ / 4 483 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 63,94 g | 
| Tuky | 185,07 g | 
| Vláknina | 43,20 g | 
| Cholesterol | 774 mg | 
| Sodík | 583 mg | 
| Sůl | 1,30 g | 
| Sacharidy | 618,71 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Plech vyložíme papírem na pečení.
	Krok 2: Jablka oloupeme, nastrouháme a podusíme se skořicí (bez přidání vody). Množství jablek je orientační, můžeme přizpůsobit podle toho, jak máme rádi.
	Krok 3: Ze všech surovin zpracujeme těsto, mléko přidáváme postupně, aby bylo možné těsto hezky vyválet. Potom těsto necháme chvíli odpočinout v lednici.
	Krok 4: Pak rozdělíme na poloviny, každou vyválíme na papíře na plechu zvlášť.
	Krok 5: Na jednu polovinu těsta rozetřeme vychladlá jablka a zakryjeme druhou polovinou těsta.
	Krok 6: Posypeme krystalovým cukrem a dáme do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme do zlatova asi 35 minut.
Zveřejněno 30. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jablkový koláč milující manželky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRjr
Moje poznámka
					
				
Jablkový koláč milující manželky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRjr
Náhodný recept
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 8 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 10 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 11 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 12 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jablkový koláč, 
						
						
							koláč z jablek, 
						
						
							výborný jablkový koláč, 
						
						
							jablkove kolače, 
						
						
							jablecny kolac, 
						
						
							koláč s jablky, 
						
						
							výborný jablečný koláč, 
						
						
							koláče z jablek, 
						
						
							jednoduchý jablečný koláč, 
						
						
							jablkový koláč se skořicí, 
						
						
							koláč jablkový, 
						
						
							jablkoví koláč, 
						
						
							jablkovy kolac recept, 
						
						
							koláč jablka, 
						
						
							pudinkovy kolac s jablky, 
						
						
							recepty jablkovy kolac, 
						
						
							jednoduchý jablkový koláč, 
						
						
							recept na jablkový koláč, 
						
						
							kynutý jablečný koláč, 
						
						
							kolac z jablek a pudinku
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr, 
						
						
							vejce, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mléko, 
						
						
							jablko, 
						
						
							skořice, 
						
						
							cukr krystal
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (22)
Proč odfláknutý?
No, když si přečtete komentáře, tak si částečně odpovíte sama
1. Těsto dělat RYCHLE z chladných surovin
2. Nechat těsto v chladu odpočinout
3. Plech není potřeba vysypávat
4. Péci minimálně při 175°C
...a jak se pláty přenášejí, to už bych nechal na zručnosti toho kterého kuchtíka
***
nasákavost u takového malého množství těsta neřeším, ale diskutovat o tom nehodlám
No, recept je pravda dost odfláknutý
Proč odfláknutý, vše je pro chytré kuchtíky srozumitelné. Množství mléka podle nasákavosti mouky
a vláčnosti těsta ! He?
,