Rizoto s cuketou a žampiony
Lehké rizoto s cuketou a žampiony nádherně voní po česneku a bylinkách. Je hotové raz dva a stačí vám jen pár surovin, takže se skvěle hodí pro dny, kdy nemáte čas stát dlouho u plotny. Na talíři už jen stačí posypat parmezánem a můžete podávat.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 274 kJ / 543 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,81 g |
| Tuky | 1,40 g |
| Vláknina | 14,95 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 418 mg |
| Sůl | 1,04 g |
| Sacharidy | 115,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přisypeme propláchnutou rýži a krátce osmahneme. Podlijeme podle potřeby vývarem a dusíme doměkka.
Krok 2: Mezitím na oleji osmahneme žampiony nakrájené na silnější plátky, osolíme a opékáme téměř doměkka.
Krok 3: Poté přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, prolisovaný česnek, pepř a sůl.
Krok 4: Ještě chvilku podusíme, aby cuketa zůstala křupavá.
Krok 5: Přidáme bylinky a smícháme s rýží.
Krok 6: Na talíři posypeme nastrouhaným parmazánem a podáváme.
Zveřejněno 31. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto s cuketou a žampiony
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WpDW
Moje poznámka
Rizoto s cuketou a žampiony
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WpDW
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 6 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 6 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 7 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 7 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 9 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 11 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 13 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 13 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 13 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 13 hodinami
Tématické fráze:
rizoto s cuketou,
cuketove rizoto,
zeleninové rizoto s cuketou,
žampiony s cuketou,
risoto s cuketou,
co s cuketou,
žampionové rizoto,
rizoto s žampiony,
rizoto z cukety,
rizoto se zampiony,
rizoto ze žampionů,
zampionove rizoto s cuketou,
ryzoto s cuketou,
cuketové rizoto recept,
rizoto z cuketou,
recepty z cukety,
cuketove rizoto s zampiony,
cuketa se žampiony,
rizoto cuketa,
houbové rizoto s cuketou
Suroviny:
rýže,
cuketa,
žampióny,
cibule,
vývar zeleninový,
olej olivový,
česnek,
bazalka čerstvá,
petrželka,
pažitka,
sůl,
pepř mletý,
parmazán
Komentáře (18)
Rýže by měla být kulatozrná na risotta. Rizoto je pak nádherně vláčné. Žampiony a cuketu jsem dělala chvíli zvlášť, aby získaly chuť a pak je přidala do rizota. Bylinky jsem přidala na posledních 15minut rovněž do rizota. To vše proto, aby rýže dostala chuť všech přísad. Na závěr jsem vmíchala máslo a parmezán, rizoto krásně zvláční a zkrémovatí.