Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červenořepná buchta s chutí jahody

Z červené řepy můžeme připravit i skvělý moučník. Jemně nastrouhanou řepu přimícháme do těsta dochuceného jahodovou marmeládou a jahodovým pudinkem. Barvu těstu dodá také kakao. Neváhejte ochutnat tuto zajímavou kombinaci chutí.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sardinka

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 30 x 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 677 kJ /
3 508 kcal
Bílkoviny56,10 g
Tuky151,89 g
Vláknina14,22 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 499 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy472,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vajíčka řádně vyšleháme s cukrem a špetkou soli, poté zašleháme olej a marmeládu. Krok 2: Řepu oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k vyšlehané hmotě. Vařečkou promícháme. Krok 3: Mouku smícháme s pudinkovým práškem a kypřicím práškem do pečiva a vmícháme do těstíčka. Troubu zapneme na 175 °C. Krok 4: Plech vytřeme tukem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do něj 2/3 těsta. Zbylou část obarvíme kakaem a pocákáme jí světlé těsto. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme přibližně 35 minut. Zkoušíme špejlí, zda už se na ni těsto nelepí.

TIP: Moučníky z červené řepy

Zveřejněno 30. 8. 2012

Poznámka autorky sardinka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červenořepná buchta s chutí jahody

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9GRz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červenořepná buchta s chutí jahody

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9GRz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Buchta výborná, jen mi to přišlo takové ''chudé'' ;-), tak jsem nahoru dala smíchanou zakysanou smetanu s pomazánkovým máslem a třtinovým cukrem a vážně to nemá chybu. :-)

Včera upečeno. Je úžasný, vláčný, nečekala jsem , že bude tak moc dobrý, jen místo jahodového pudinku jsem dala pudink vanilkový, uloženo mezi moje top recepty, :yes::yes::yes::yes::-p:-8

Vypadá to dobře, ale mimo sezónu se jahody schánějí špatně.Kompotované jahody s obsahem E124 prý u dětí způsobují hyperaktivitu, takže už je nekupuju. Bez E124 jsem v obchodě ještě neviděl. Pokud víte, please napište kde. A co se týká mražených tak podle odkazu níže (zdroj duchna.cz) nevím nevím... Asi počkám na 12 měsíčků...www.duchna.cz

tohle peče moje ségra a je to ukrutánské dobrotisko:yes::yes::-K:-p:-p

Recept se mi líbí, o řepě do koláče jsem už slyšela, ale zatím nebyla odvaha to zkusit - popravdě samotnou ji moc nemusím. Ale tohle vypadá dobře :yes:

Hledím jako puk :-O Když jsou velice chutné moučníky z cukety tak proč ne z řepy... :yes:

Zajímavé:-O:yes:

Líbíí!!:yes:

Tématické fráze:
buchta z červené řepy syrové, buchta z jahod, buchta s jahody, buchta s červenou řepou, brownies z červené řepy, buchty z jahod, koláč ze syrové červené řepy, buchta s řepou, brownies z červené řepy s tvarohem, buchta ze syrové červené řepy, buchty s jahody, buchta s jahod, buchta s jahodami, australská buchta, recept buchta s jahody, bucta z červené řepy, buchty s jahod, buchta jahody, červená řepa-buchta, zdravá buchta s jahodami

Suroviny:
vejce, cukr krystal, sůl, olej, jahodová marmeláda, řepa červená, mouka polohrubá, pudink jahodový, kypřící prášek do pečiva, kakao, tuk, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu