Pařížský dort pro Davču
Pařížský dort je klasika, kterou každá cukrárna dělá trochu jinak. Chcete i vy znát triky, díky kterým bude korpus nadýchaný, šlehačka pevná a všichni budou škemrat o přídavek? Připravili jsme pro vás postup krok za krokem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 011 kJ / 4 305 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 68,03 g | 
| Tuky | 283,51 g | 
| Vláknina | 18,40 g | 
| Cholesterol | 1,76 g | 
| Sodík | 514 mg | 
| Sůl | 1,32 g | 
| Sacharidy | 361,09 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Troubu zapneme na 170 °C.
	Krok 2: Na korpus ušleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme vodu, přimícháme mouku, kypřicí prášek, kakao a přidáme vyšlehané bílky. Těsto vymícháme dohladka.
	Krok 3: Nalijeme do dortové formy, vyložené pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 15 minut. Korpus vyjmeme z formy, sundáme papír a necháme na mřížce vychladnout.
	Krok 4: Uvaříme bešamel. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, sundáme z ohně a přimícháme mouku, zalijeme mlékem, pořádně rozmícháme, dáme na vařič a na mírném ohni uvaříme. Bešamel za občasného míchání necháme vychladnout.
	Krok 5: Do misky vložíme suroviny na krém a vyšleháme. Po částech přidáváme studený bešamel a šleháme. Trvá to přibližně 20 minut, krém se musí lesknout.
	Krok 6: Korpus vrátíme do formy, naneseme na něj krém a rozetřeme. Uložíme nejméně na 3 hodiny do lednice, raději do druhého dne. Do dvou misek rozdělíme smetanu, do jedné přidáme 3-4 lžičky kakaa, vyšleháme a ozdobíme jí dort.
Zveřejněno 2. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pařížský dort pro Davču
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WoOE
Moje poznámka
					
				
Pařížský dort pro Davču
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WoOE
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 5 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 7 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 8 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 9 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 11 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 12 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pařížský dort recept, 
						
						
							pařížský dort, 
						
						
							pařížský dort na plech, 
						
						
							nejlepší pařížský dort, 
						
						
							recept na pařížský dort na plechu, 
						
						
							bešamelový krém, 
						
						
							pařížský krém do dortů, 
						
						
							korpus na pařížský dort, 
						
						
							recept na pařížský dort, 
						
						
							paříšský dort, 
						
						
							dort pařiž, 
						
						
							pařížák, 
						
						
							nejlepší dorty od markéty, 
						
						
							pařížský krém na dort, 
						
						
							pařížský dort s pařížskou šlehačkou, 
						
						
							paříšký dort, 
						
						
							nejlepší recept na dort harlekýn na plech, 
						
						
							bešamelový krém recept, 
						
						
							recept pařížský dort, 
						
						
							krásné dorty od markéty
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr, 
						
						
							kakao, 
						
						
							voda, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							kakao, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							mléko, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							ztužovač
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (84)
Rok 2020- období Corona-19