 
		
Brokolicový quiche
Slané koláče mnohdy předčí ty sladké. Pokud patříte mezi milovníky brokolice v kombinaci se smetanou, sýrem a vejci, je tento quiche jako stvořený pro vás. Křehké těsto nechte odpočinout v lednici a před přidáním náplně předpečte.
Suroviny pro 1 kus
koláčová forma o průměru 26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 442 kJ / 3 691 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 137,35 g | 
| Tuky | 244,24 g | 
| Vláknina | 28,00 g | 
| Cholesterol | 1,72 g | 
| Sodík | 2,53 g | 
| Sůl | 6,09 g | 
| Sacharidy | 221,80 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Z mouky, nakrájeného másla, vejce a soli vypracujeme tužší těsto. Můžeme dle potřeby přidat 1-2 lžíce vody. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu odpočinout do lednice.
	Krok 2: Mezitím krátce ovaříme brokolici (nebo 10 minut napařujeme v parním hrnci). Ihned zchladíme v ledové vodě.
	Krok 3: Odpočaté těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu, dno propícháme vidličkou a dáme do vyhřáté trouby na 10 minut při 190 °C  předpéct.
	Krok 4: Na předpečené těsto rozložíme brokolici. Rozšleháme vejce, strouhaný sýr a smetanu. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
	Krok 5: Vzniklou směsí zalijeme brokolici. Posypeme nasekanou pažitkou nebo petrželkou. Dáme do trouby dopéct dozlatova asi 20-30 minut.
Zveřejněno 25. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Brokolicový quiche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLor
Moje poznámka
					 
				
Brokolicový quiche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLor
Nejnovější recepty
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 35 minutami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 38 minutami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 1 hodinou
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 3 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 3 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 4 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 5 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 5 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 6 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 6 hodinami
						Tématické fráze:
						
							quiche s brokolicí, 
						
						
							quiche recept, 
						
						
							brokolice recepty, 
						
						
							brokolicovy kis, 
						
						
							quiche, 
						
						
							recept na quiche, 
						
						
							recept na kisch, 
						
						
							brokolicovy kisch, 
						
						
							těsto na quiche, 
						
						
							kisch recept, 
						
						
							recepty quiche, 
						
						
							quiche brokolice, 
						
						
							kiš s brokolicí, 
						
						
							quiche recepty, 
						
						
							quiche recept brokolice, 
						
						
							koláč kisch, 
						
						
							kisch koláč recept, 
						
						
							brokolicový guiche, 
						
						
							kuřecí kisch, 
						
						
							recepty s brokolicí
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							máslo, 
						
						
							vejce, 
						
						
							voda, 
						
						
							sůl, 
						
						
							brokolice, 
						
						
							sýr nastrouhaný, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							vejce, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							ořech muškátový, 
						
						
							pažitka
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (24)
Jen pozor ta náplň je v podstatě již vařená, peče se to jen co ztuhnou ta vejce, tak aby ty brambory místo těsta nebyly tvrdé.