Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí polévka s knedlíčkama podle inspirace chefa Thomase Kellera

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy několik hodin

několik hodin

29. 10. 2012 16:56

Suroviny

Porce: 3 litry

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie983 kJ / 235 kcal
Bílkoviny12,69 g
Tuky8,16 g
Vláknina11,30 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 198 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy24,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Polévka je ideální na přípravu pro PH!, kde jsem jí dělala i já a táhla jsem jí 8 hodin. Jelikož PH každý nemá, popsala jsem jí, jak vařit normálně na sporáku.

Na báječný vývar z telecího masa mě improvizoval chef z Ameriky Thomas Keller, který mi učaroval svým vařením a vychytávkami, i když jsem něco málo změnila.

Myslím, že vývar by šel takto dělat i z jiného masa, já telecí dostala od dcery, tak jsem použila žebírka a kloub, jinak se dává i nožička.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 10. 2012 11:43

mmm: Proč to děláš..:-?:-S

mmm

30. 10. 2012 11:37

Já vím, že to na tebe neplatí, ty jsi improvizovaná chefem z Ameriky :-D

Bibinka Bibinka

30. 10. 2012 10:37

mmm: nejlepší bude, když už toho necháš a půjdeš si o tom povídat třeba s Chambordem;-) jak vidím, že tam ti nic nevadí, ani neschází. Podle tohoto receptu uvaří i ta začínající kuchařinka v pohodě-tak se fakt obrať jinam, když chceš prudit-na mě to neplatí:-D;-)

mmm

30. 10. 2012 10:09

No vy se tady vždycky zapřísaháte, že ty "začínající kuchařinky by s tím možná neporadily". To bylo jen a jen připomenutí vašich zásad, kterými se tady oháníte. Jak má "začínající kuchařinka" odhadnout kolik to je "všechny ořezané zbytky, chrupavky"?

aisha

30. 10. 2012 07:19

Tahle vyvary jsou absolutne vytecna zalezitost..dle ingredienci bude polevka moc dobra..:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 10. 2012 23:47

:yes::yes::yes::-p

magdalenka magdalenka

29. 10. 2012 19:39

Bibinka:Vidíš, ja som z vareného mäsa knedlíčky ešte nerobila, robím len zo surového a mletého...:-D preto som tápala, lebo nepíšeš, či to mäso je mleté a pod., len obraté (pred varením? po varení?)

Bibinka Bibinka

29. 10. 2012 18:58

magdalenka:magdalenko, ono to nejde přesně říct, záleží na tom kolik toho masa uvařeného v tom vývaru scedíš, tam záleží na tom, z jakého kusu masa ten vývar děláš a na jaké množství polévky a 1 vajíčko i 1 sýr stačí na jakékoliv množství, strouhanky se dá tak, aby byly knedlíčky takové jako třeba játrové a to píšu v postupu. Stačí:-?já mám za to, že je to napsaný dostatečně jasně;-):-D

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

29. 10. 2012 18:54

Polévka, to je základ, pěkná Jani:-K;-):yes:

jarda Kadic jarda Kadic

29. 10. 2012 18:43

!!!mmm: mmm=:-((:-((:-((

nofrona

29. 10. 2012 18:10

Určitě chutná polévka Jani:-p:-p a to foto je vážně jedlé:yes::yes:

spagetka spagetka

29. 10. 2012 18:07

Bibinka:mmm si nevšiml, že množství vody máš uvedeno u porcí a ne v surovinách, já jsem to sice odhadla správně, ale taky hned nenašla. Jinak ovšem vývárek se mi líbí, taky táhnu vývar několik hodin, ale zatím v normálním hrnci. Recept je prima ;-):-p:yes:

magdalenka magdalenka

29. 10. 2012 18:05

Myslím, že u tých knedličiek by bolo dobré dopísať, či ide o mäso surové alebo varené, aj to zhruba koľko mäsa na jedno vajíčko, aj cca koľko syru. V knedlíčkových oblastiach nie je každý zbehlý, je rozdiel či dám 500 g alebo 200 g.
Ak môj príspevok vyznie rýpavo, ospravedlňujem sa, nemyslím to tak. Ide mi o upresnenie receptu.

Bibinka Bibinka

29. 10. 2012 17:53

mmm:nezlob se, ale gramáž tam máš všude a že jsou polévky 3 litry, tam máš také a přece nebudu psát 3 větvičky libečku, 3 šlahounky pažitky...atd. to snad nemyslíš:-D, je to o tom, že tam co není udaná gramáž je na každém, kolik toho dá a jak to má rád;-) To, že jsem píšu odkud maso mám, tě vůbec nemusí irritovat to je vysvětlení pro registrované Topačky-oni ví, že bych si telecí za ty híšný peníze nekoupila:no:

rebeka rebeka

29. 10. 2012 17:34

mmm: a u Chamborda absence gramáží nevadí;-):-?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polévka z teleciho masa telecí vývar polévka z telecích kostí mail drechslerei-keller.ch loc:cz polévka z telecího ryba keller keller kuchař polévka s telecích kostí vepřová líčka podle polreicha polévky z telecího masa polívka s telecího masa vývar s telecich kosti polivka z teleci kosti \"telecí polévky\" tekeci knedlicky vývar z telecí kosti polévka z telecích kostí normalni polevka teleci polévka nudle polevky z teleciho

Suroviny: kost, cibule, celer, mrkev, petržel, česnek, rajče, protlak rajčatový, tymián, bobkový list, koření nové koření, libeček, pažitka, sůl, maso telecí, vejce, máslo, sýr tavený, petrželka, strouhanka, sůl, těstoviny

TopRecepty.cz

Telecí polévka s knedlíčkama podle inspirace chefa Thomase Kellera

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8K72