Domácí smetanová zmrzlina
Toto je základní recept na klasickou smetanovou zmrzlinu, kterou můžeme libovolně upravovat podle své chuti. Můžeme ji dochutit například vanilkou, jahodovou marmeládou nebo oblíbeným ovocem, případně posypat oříšky nebo polít čokoládou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 272 kJ / 1 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,36 g |
Tuky | 90,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 768 mg |
Sodík | 274 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 88,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pečlivě oddělíme žloutky od bílků tak, aby bílky byly ideálně čisté a bez jakéhokoliv žloutkového smítka.
Krok 2: Z čistých bílků vyšleháme dokonale tuhý sníh, do kterého poté přidáme polovinu cukru.
Krok 3: Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku.
Krok 4: Žloutky utřeme nebo ušleháme až do běla s oběma cukry a nakonec ještě vešleháme lžíci teplé (ale ne horké) převařené vody.
Krok 5: V míse vše opatrně, ale zároveň velmi pečlivě spojíme, zakryjeme potravinovou fólií a vložíme do mrazáku.
Krok 6: Již po dvanácti hodinách máme domácí zmrzlinu hotovou. Pro její lepší konzistenci je dobré (ale není to nutné) ji za tu dobu několikrát lžící promíchat, aby se zabránilo tvorbě velkých ledových krystalů.
Krok 7: Po vyndání z mrazáku necháme asi 5 minut zmrzlinu povolit, aby se dala servírovat. Pokud spěcháme, pomůžeme si v teplé vodě nahřátou lžící.
Zveřejněno 2. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí smetanová zmrzlina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLqm
Moje poznámka
Domácí smetanová zmrzlina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLqm
Nejnovější recepty
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 8 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 22 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 8 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 9 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 10 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 13 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 14 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 16 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 17 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 20 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan 15. 9. 2025 20:19
Rychlý švestkový koláč
Macek13 15. 9. 2025 19:39
Tématické fráze:
smetanová zmrzlina,
smetanová zmrzlina recept,
smetanová jahodová zmrzlina,
recept na domácí zmrzlinu,
vařena zmrzlina,
domací zmrzlina recept,
jak udělat domácí zmrzlinu,
domácí smetanovo vanilková zmrzlina,
recept na smetanovou zmrzlinu,
recept na domácí smetanovou zmrzlinu,
domaci varena zmrzlina,
domácí zmrzlina z bílku,
domácí zmrzlina,
zmrzlina ze smetany,
domácí zmrzlina vařená,
teplá zmrzlina,
zmrzlina z bílků,
žloutková zmrzlina,
jahodová smetanová zmrzlina,
recept smetanová zmrzlina
Suroviny:
smetana ke šlehání,
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
voda
Komentáře (5)