Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička

Segedínský guláš tvoří základ maďarské kuchyně, ale i u nás se těší velké oblibě. Příjemně pikantní guláš s kysaným zelím, zjemněný zakysanou smetanou nebo šlehačkou chutná nejlépe s krajíčkem voňavého, čerstvého chleba.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 160 min doba včetně pečení v troubě

180 min (20 min příprava + 160 min tepelná úprava, doba včetně pečení v troubě)

7. 11. 2012 08:43

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 329 kJ / 796 kcal
Bílkoviny115,59 g
Tuky17,38 g
Vláknina22,87 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 4,27 g
Sůl10,50 g
Sacharidy35,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vosje vosje

26. 12. 2023 04:02

Určitě to budu pro velký úspěch brzy opakovat! :-)

vosje vosje

25. 12. 2023 22:21

Dajda: Už jsem ho tam dala. Ale spíš mi děla starost, že nevím, jakou zvolit teplotu trouby na to zapečení.

Dajda Dajda

25. 12. 2023 08:19

vosje: Portské je skvělé, ale je to červené víno, které se používá spíše jako digestiv, na vaření, zvláště segedínu bych se ho asi použít bála. Jestli mohu doporučit, segedín bych podlila vodou a skleničku portského si pak dala na závěr oběda či večeře. ;-)

vosje vosje

24. 12. 2023 18:42

Jsem na Štědrý den sama, protože jsme si s dětmi udělali vánoce dřív, aby mohla přijet ta mladší dcera. Tak jsem si řekla, že už mám dost dlouho chuť na segedínský guláš, tak si ho uvařím a chci ho podle tohoto receptu. Jenže jsem zapomněla, že do toho potřebuju to tokajské a to včera večer v Albertu neměli, tak jsem si na to koupila portské a doufám, že to bude dobré. :-)

Hezké vánoce! :-)

zujali

10. 12. 2023 14:23

Tak o tom zapékání slyším poprvé. Také pouźívám víno a vývar

KatkaCechova

1. 4. 2023 19:53

Přiznám se, že kvůli hladovějícím doma :) jsem už nezapékala v troubě a na přání oproti doporučení servírovala s knedlíkem, ale i tak je to skvělý segedínský guláš :-8

Marie Svarcova Marie Svarcova

26. 1. 2023 09:21

:-)<3:yes::yes::-K

RH-12

4. 4. 2021 22:59

Dajda: Já zas piju :-)

Dajda Dajda

11. 11. 2020 12:31

Veronika.Hrozna: Určitě ne, já zase hrozně ráda vařím s vínem. Ale někdo to prostě má nastavené jinak, proč ne. Víno přidá tomuhle segedínu zajímavý šmrnc, ale určitě bude skvělý i bez něj! Když je dobrá kuchařka, zvládne to tak i onak! :yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 11. 2020 11:38

Tejaja! Tak, kdyz varim divocaka, tak bez toho to neni ono!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 11. 2020 11:36

Dajda: Zakusek s rumem, to si nedovedu predstavit.Do kazdeho puncoveho rezu, davam rum, do kazdeho druheheho kolace, je rum v receptu! Ty umele prichute nesnasim, to jsem snad notorik?<3

Dajda Dajda

11. 11. 2020 10:00

tejaja: :-D:-D:-D

tejaja tejaja

11. 11. 2020 09:04

Dajda: Tak to máš úplnú pravdu. Kúpim všetko, ale alkohol ani náhodou. Ten som nemala v ústach okolo 11 rokov. Jediný alkohol, ktorý som kúpila, bolo pivo na slimáky do záhrady.:-D:-D:-D

Dajda Dajda

11. 11. 2020 08:20

tejaja: Kromě toho si nedovedu představit zapřisáhlého abstinenta, jak si jde koupit láhev bílého jen proto, aby ho nalil do guláše! :-D:-D

lebreux: Vy snad ano?

tejaja tejaja

11. 11. 2020 07:55

lebreux: A vy by ste mali vedieť, prv, než niečo napíšete, či je pravda to, čo chcete písať. Alkohol sa síce odparuje, ale po 20. až 25. minútach varenia v jedle ostáva 40 až 50 percent alkoholu. A ak para z hrnca nemôže unikať, napr. pre zakrytie pokrievkou, kondenzuje sa pod pokrievkou a steká späť. Podobne je to v pekáči s mäsom, ktoré pripravujete v rúre. Aj po hodine varu ostáva v jedle cca 25% alkoholu. Závisí to aj od toho, aký alkohol použijeme.
Takže namiesto napádania autorky si radšej niečo naštudujte.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pravý segedínský guláš segedínský guláš se zakysanou smetanou maďarský guláš v troubě maďarské speciality recepty segedíňák segedínský guláš se šlehačkou segedín guláš recept pravý segedín recept segedin podle babičky segedinsky guláš recept segedinský guláš pravy segedin madarský segedýn segedin se zakysanou smetanou segedin guláš skvělý segedínský guláš segedínský guláš v troubě pravý segedýnský guláš segedinský guláš podle babiček segedin podle maďarské babičky

Suroviny: maso vepřové, zelí kysané, cibule, smetana zakysaná, paprika sušená sladká, česnek, sůl, víno bílé, tuk

TopRecepty.cz

Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xp2o