Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 732 kJ / 1 609 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,57 g |
Tuky | 53,77 g |
Vláknina | 17,57 g |
Cholesterol | 494 mg |
Sodík | 1,50 g |
Sůl | 3,55 g |
Sacharidy | 43,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Palce ponecháme vcelku (8-10 kusů), promícháme je se solí, kmínem, nadrobno nakrájenou cibulí, rozetřeným česnekem a kečupem smíchaným s paprikovou pastou. Takto obalené maso necháme odležet 6 hodin, nebo i přes noc.
Krok 2: Pekáč vytřeme lžící sádla, rozložíme naložené maso a lehce podlijeme vodou. Pečeme do měkka pod pokličkou nebo alobalem. Jakmile je maso měkké, dopečeme odkryté za častého přelévání výpekem.
Krok 3: Podáváme s vařeným kysaným zelím a vhodnou přílohou jsou variace knedlíků z bramborového těsta (noky, koule, šišky, plátky knedlíků).
Zveřejněno 20. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brněnský vrabec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7J1B
Moje poznámka
Brněnský vrabec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7J1B
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 14 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 20 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 23 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 58 minutami
Pečená švestková povidla
janatka před 1 hodinou
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 1 hodinou
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 2 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 3 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 3 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 9 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 16 hodinami
Tématické fráze:
pečený vrabec,
moravský vrabec s kečupem,
pečený vrabci,
moravský vrabec z kýty,
brněnský vrabec se zelím,
jak naložit maso na moravského vrabce,
vrabec peceny,
moravský vrabec naložení,
cesky vrabec recept,
brněnske vrabci recepty,
maso na vrabce,
brnensky zavitek,
jak nalozit maso na vrabce,
naložení masa na vrabce,
brnesky dort,
vepřové maso brněnsky vrabec,
recept na brněnský brabec,
brněnské výpečky,
recept brnenske brabce,
pečené maso - brněnský vrabec
Suroviny:
palec vepřový,
sádlo vepřové,
cibule,
česnek,
kečup sladký,
pasta papriková,
kmín celý,
sůl,
pepř
Komentáře (21)
...pozdě udělal jsem z kostek cukr moučka, ten je totiž dražší a ušetříme tak mnoho peněz
... můžu nafotit kostkovej cukr, ten tady tutově neníííííí
nějaké cukroví v zásobě.. nebylo by