Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 959 kJ / 468 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,43 g |
| Tuky | 1,23 g |
| Vláknina | 33,10 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 78,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: V rozpáleném ghí nejprve osmahneme nakrájené houby, samozřejmě na mírném ohni. Houby potom vyndáme a v tomtéž osmahneme mleté hořčičné semínko, mletý koriandr, mletý zázvor, mletou papriku, mleté karí a mletý kmín (já doporučuji půl lžičky ode všeho).
Krok 2: Po chvíli přidáme pórek s troškou vody. Pak vložíme pokrájené syrové brambory. Po 3 minutách přidáme chilli (přiměřeně, přiměřeně), rajský protlak a již připravené restované houby.
Krok 3: Občas mícháme a dle potřeby přidáváme po lžičkách vodu. Dusíme do změknutí. Při podávání je dobré na hotovou zeleninu nakapat citrónovou šťávu, aby vynikla její přirozená chuť.
Zveřejněno 31. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbové sabdží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vJxm
Moje poznámka
Houbové sabdží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vJxm
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 19 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 20 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 21 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 22 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 39 minutami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 43 minutami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 44 minutami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 48 minutami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 2 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 3 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 3 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 4 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 4 hodinami
Tématické fráze:
sabdží,
rizozo s houbami,
houbová tlačenka,
videorecept na houbové karbanátky,
indické houbové rizozo,
sabdží protlak,
sabdží maso,
houbovo bramborove sabdží,
indické houbové sabdží
Suroviny:
brambory,
houby,
pórek,
protlak rajčatový,
koření kari,
koriandr,
kmín celý,
semínka hořčičná,
kurkuma,
paprika čerstvá červená,
zázvor,
chilli,
sůl,
máslo,
šťáva citronová
Komentáře (5)