Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašské frgále

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 2. 2013 21:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie53 707 kJ / 12 837 kcal
Bílkoviny202,40 g
Tuky657,70 g
Vláknina52,80 g
Cholesterol 2,74 g
Sodík 100 mg
Sůl0,14 g
Sacharidy1 500,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eva

14. 6. 2016 00:28

Taky máme takovou kuchyň, desku a korpus barvy kalvados, dvířka barvy hruška. Dokonce i tu tyč pro zavěšení pomůcek. Plyn jsme zrušili a máme indukční desku. Nelíbí se mi ty sterilní kuchyně a ty lesklé už vůbec. Nejsou praktické. Na té mé není nic vidět.:-)

casino casino

24. 10. 2015 23:59

Sarovka:
Také jsem dnes pekl, podle velmi podobného rcp:-)

JANA62:
Ta vychytávka je: 450 až 500ml mléka:-)
Lepší je dát míň mouky než je psáno v rcp a "utopit mlynáře" a teprve pak přidat mouku, než to dělat opačně;-)
...a na vlhkosti mouky, při pečení v malém, prakticky nezáleží. To jsou jen takové řeči...:-)
...a aby nezůstávalo žádných zbytků, tak i tady stačí dát na kilo mouky 42g (1 kostka) čerstvého droždí ;-)

Sarovka

24. 10. 2015 18:35

Výborný recept. :yes: Děkuji.

JANA62 JANA62

20. 10. 2013 06:54

p.cespiva: To jediný nevychytaný článek ,mléko se přidává až je správná konzistence,chce to několikrát odskoušet,ono po každé je to trochu jinak,záleží na mouce,jak je suchá,ale myslím,že když jednou dvakrát upečete,budete mít konzistenci už v oku :-),jinak jsem ráda,že chutnalo.

p.cespiva

20. 10. 2013 06:43

Fgále jsem si uložil, upekl a výsledek byl fantastický. nebylo nikoho v rodině nebo v práci, kdo by se nerozplýval. Jediná otázka byla, kdy je budu zase péct. Frgále jsem neměl tak velké, něco kolem 28cm, odvážil jsem vždy 200g a byly všechny stejně veliké. Jedinou vadu tento recept má, že jsem nezjistil jaké množství mléka se má popužít. Udělal jsem pouze kvásek a teprve potom zjistil, že je to nepoužitelné a musel přidávat postupně mléko až do konečné podoby. Jenže jsem to neodměřil a přístě bych chtěl opět tak výborné frgále a tak budu muset znovu zkoušet jaké množství mléka je potřeba a potřetí už nebude žádný problém. Jinač opakuji výborný recept, který sklidil obrovský úspěch.:yes::yes:

nofrona

3. 2. 2013 12:41

JANA62:Frgále mám ráda:yes::yes:

Jen se vám do toho trochu vmíchám;-), to že je něco moderní a lesklé, ještě neznamená nefunkční;-), já sama mám kuchyň rustikální a sestra černobílou, lesklou, skleněnou a jsou uspořádány každá k její potřebě, já vařím často a ráda, sestra taky, vaří, peče, smaží. Podle vzhledu se nedá řešit funkčnost;-):-)

JANA62 JANA62

3. 2. 2013 12:33

Veronika Hrozná:Já to mám na pevno,jelikož spotřebiče jsou vestavěné a mám tam pevnou lištu, a to i u podlahy,za tři roky jsem ji měla jednou odtáhnutou a bylo tam uplně čisto,ale také dělám v kuchyni všechno včetně porcování divočáka a vykoštění a stáhnutí ryb a tak musí být vše po ruce a hlavně prakticky:-))Spodní výšku mám dělanou 90 cm a horrní skřínky mám také výš,je to perfektní jelikož je tam větší manévrovací prostor:-)

Veronika Hrozná

3. 2. 2013 12:15

Iness:Ano máš pravdu,já tedy v kuchyni fakt vařím a potřebuju ,aby se dala lehce uklidit,protože v ní dělám i zvěřinu a bažanty a kde co ! Mám teď všechno uspořádano tak aby se to dalo odtáhnout od kachlíku a uklidit i za dřezem a sporákem a všemi spotřebiči.Okachlíkováno celá kuchyň kolem až k podlaze ,aby se to dalo umýt,když se něco vyšplíchne na zeď ! Nemusím tak často malovat kuchyň neboť to je u nás malá katastrofa- malování kuchyně.;-)

Iness Iness

3. 2. 2013 11:12

JANA62:Tak to má být, já mám kuchyň v barvě té Tvojí pracovní desky, obklady podobné...V celku je Tvojí velice podobná...Teplá a útulná;-).

JANA62 JANA62

3. 2. 2013 11:02

Iness:Právě,že mě se také nelíbí ty moderny a tak jsem zvolila takhle,je to kuchyň na vaření a ne na předvádění:-))

Iness Iness

3. 2. 2013 10:41

Veronika.Hrozna:Takové kuchyně, jak píšeš, jsou náročnější na údržbu nebo jsou jen pro ty, kteří v ní nevaří a mají ji jen pro hosty na obdivování.
Opravdu je nejlepší taková typicky domácí, třeba ve dřevě a ne ty lesklé studené...

Koláče jsou moc pěkné, dělávám je a vím že jsou výborné:-):yes:

Pajaja

3. 2. 2013 10:39

Valašské frgále po stopadesáté. . . :-O

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 2. 2013 10:17

Olinka5555:Frgále jsou úžasné ! A také mě zaujalo to,že chválíte kuchyň ,právě se chystám vyměnit zařízení v kuchyni má už 17 let a je potřeba ho obnovit a všude mi nabízí kuchyně ve stylu "operační sál" nebo ve stylu "lesklé jako psí k....! Tak aspoň vidím proč,to nabízejí, asi to nemohou prodat! ;-)

Olinka5555

3. 2. 2013 00:17

Hi, hi .. mne také hned zaujala ta kuchyň:-)))))) Pěkná a koláče také:-)):yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

2. 2. 2013 23:39

Moc hezká kuchyňka, také mne zaujala, nemám ráda ty přepychové kuchyně, které působí chladně, tato působí pěkně a útulně, koláče vypadají moc dobře, dala bych si na ten koláček na druhém obrázku :-p:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: valašské frgále recept valašske kolače valašské frgále frgále koláče frgále valašská kuchyně recepty nejlepší frgále valašské frgály valašké frgále valassky kolac recept na frgály výborný výborné frgály výborné frgále frgaly valašská kuchyně forma na frgale recept na valasske frgale recept na valašské frgály nejlepší frgály vyborne valašské frgale

Suroviny: mouka hladká, mouka hrubá, máslo, cukr, droždí, žloutek, mléko, sůl, máslo, cukr moučkový, mouka hladká, mouka polohrubá, cukr vanilkový, kůra citronová, skořice

TopRecepty.cz

Valašské frgále

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKx0