Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 53 707 kJ / 12 837 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 202,40 g |
Tuky | 657,70 g |
Vláknina | 52,80 g |
Cholesterol | 2,74 g |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,14 g |
Sacharidy | 1 500,50 g |
Postup přípravy
Tip: Po vytažení z trouby lze okraje potřít také mlékem (těsto zkřehne) a střed pokropit přepuštěným máslem smíchaným s rumem (nešetříme).
Zveřejněno 2. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašské frgále
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKx0
Moje poznámka
Valašské frgále
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKx0
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 8 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 11 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 11 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 12 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 10 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 11 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 11 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 11 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 12 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 12 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 13 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 15 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 15 hodinami
Tématické fráze:
valašské frgále recept,
valašske kolače,
valašské frgále,
frgále,
koláče frgále,
valašská kuchyně recepty,
nejlepší frgále,
valašské frgály,
valašké frgále,
valassky kolac,
recept na frgály výborný,
výborné frgály,
výborné frgále,
frgaly,
valašská kuchyně,
forma na frgale,
recept na valasske frgale,
recept na valašské frgály,
nejlepší frgály,
vyborne valašské frgale
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hrubá,
máslo,
cukr,
droždí,
žloutek,
mléko,
sůl,
máslo,
cukr moučkový,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
skořice
Komentáře (19)
Také jsem dnes pekl, podle velmi podobného rcp
JANA62:
Ta vychytávka je: 450 až 500ml mléka
Lepší je dát míň mouky než je psáno v rcp a "utopit mlynáře" a teprve pak přidat mouku, než to dělat opačně
...a na vlhkosti mouky, při pečení v malém, prakticky nezáleží. To jsou jen takové řeči...
...a aby nezůstávalo žádných zbytků, tak i tady stačí dát na kilo mouky 42g (1 kostka) čerstvého droždí
Jen se vám do toho trochu vmíchám
Opravdu je nejlepší taková typicky domácí, třeba ve dřevě a ne ty lesklé studené...
Koláče jsou moc pěkné, dělávám je a vím že jsou výborné