Punčové řezy jako z cukrárny

cathleen Kuchařka: cathleen

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 239 názorů

Suroviny

1.plát:
5 vajec
100 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky
2.plát:
5 vajec
100 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky
špetka červené potravinářské barvy
Na potření:
rybízová marmeláda
a cukrový rozvar:
250 ml vody krátce povařit
s 350 g cukru
a pak podle chuti přidat asi 5 g kyseliny citronové
a rumové aroma
Poleva:
moučkový cukr
trochu teplé vody
trochu citrónové šťávy
trochu solamylu
Recept si zatím oblíbilo 132 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do husté světlé pěny, lehce vmícháme mouku a těsto na 2. plát obarvíme barvou a na dvou pleších upečeme: péct asi na 180°C pár minut (možná i méně, než 5 minut, každá trouba peče jinak a je třeba pláty nepřepéct, nevysušit).

  2. Upečené pláty pak rozkrojíme na poloviny, příliš tuhou marmeládu rozšleháme s troškou vody. 1. světlý plát potřeme marmeládou, překryjeme růžovým plátem. Ten pomocí lžičky namočíme teplým rozvarem, potřeme marmeládou, přiložíme světlý plát.

  3. Namočíme rozvarem a potřeme marmeládou a přiložíme poslední plát. Mírně zatížíme a necháme 2-3 hodiny provlhnout. Pak potřeme polevou a po jejím mírném zaschnutí nakrájíme na řezy.

Poznámka

Chutnají jako ty kupované :-)

Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -

http://www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 491 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Punčové řezy jako z cukrárny

  • Blanka Blanka(neregistrovaná)

    Tyto punčové řezy dělám už pěkně dlouho a jsou opravdu vynikající a
    hodně nakažlivé a vždycky "smrdí" MÁLEM !!!! :-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    casino: díky:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    marketule:
    Nedostává se vám barvítka?:-)
    Zkuste část cukrového rozvaru obarvit rozvařenou červenou marmeládou či rozfofrovaným džemem, nebo šťávou např. z černorybízového či ostružinového kompotu, máte-li některý ve spíži...:-)

    Odpovědět

  • marketule marketule

    tak punčák musím vyzkoušet, to mě nikdy nenapadlo udělat ho doma, mám vše jen ne to barvivo, tak dokoupím a už teď mlaskám :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    PK: tak tahle zpráva mi udělala opravdu velikou radost:-!:yes:

    Odpovědět

  • PK PK(neregistrovaný)

    cathleen:
    Pekla jsem je poprve (nejsem zkusena pekarka/cukrarka) a vysly uplne bozsky. Super jednoduchy recept a vsem hrozne chutna :-)
    Urcite je udelam znovu, dekuji za radu a recept

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    PK: peču na normálně velkém plechu do trouby - přibližně 30x35-40 cm.

    Odpovědět

  • PK PK(neregistrovaný)

    Muzu se septet,jak velky plech doporucujete? Dekuji

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Kateřina: zopakuju, co už jsem psala víckrát.
    Řezy jsem dělala snad desetkrat (i víc), povedly se pokaždé. Recept je od cukrářky, chyba v něm určitě není - povedly se spoustě lidem, kteří si odsud brali recept ;-) - co se mohlo stát u vás, netuším.

    Odpovědět

  • Kateřina Kateřina(neregistrovaná)

    peču hodně a dost složité zákusky, takže jsem si myslela, že to bude hračka, recept vypadá jednoduše. Zákusek sice vypadá hezky, ale těsto je hrozné, gumové, určitě můj výsledek chuťově není jako z cukrárny. čekám návštěvu, takže aby jsem pekla něco jiné, tohle je tak na vyhození...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    MarcelaPa: :-) děkuju za zprávu i fotku:-K

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Jsou výborné:-!:yes:

    Odpovědět

  • Jitka Jitka (neregistrovaný)

    Ahoj všem, pekla jsem včera :-p, těsto přesně podle receptu a povedlo se krásně, naprosto hlaďoučké nadýchané těsto, jen příště použiju větší plech. Ale jinak recept super. Chválím. :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Yume_nyan: děkuji za postřehy i pochvalu!:-K

    Odpovědět

  • Yume_nyan Yume_nyan

    Dělala jsem dvakrát - všechny se povedly, ale druhý byl lepší, jelikož jsem do něj vlila celý rozvar. Takže všechny pláty byly hezky nacucané tím se staly velmi chutné a rozmočené jako v cukrárně. :) Jen se to muselo nechat odležet na příští den, jinak byl dort velmi těžký na žaludek. A polevu jsem dala čokoládovou, jelikož tamtu polevu neumím a vůbec jsem nevěděla, jak jí udělat ... takže by to chtělo asi doplnit přímo.

    Všechno jsem to dělala bez éček - nahradila jsem punčové/rumové aroma rumem a místo červeného barviva jsem dala holandské kakao. Nebyla tam poté cítit taková ta syntetická chuť.

    Na konci srpna jsme šli s mladým do cukrárny a dala si punčák. Nedá se to vůbec srovnávat. Už si dělám rumáky jen a jen doma. :D :)
    Za mě pět hvězdiček. :-K

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 12 16

Tématické fráze: punčové řezy puncove rezy recept punčové řezy jako z cukrárny punčový řez punčové řezy na plech punčový řez recept recept na puncove rezy puncovy dort recept na puncovy rez punčové řezy cukrářské výborné punčové řezy recept punčové řezy recepty výborný punčový dort punčový zákusek punčový dort recept recept punčový řez recepty puncove rezy punčove řezy jak na to punčový řezy nejlepsi puncove rezy

Zapomněl/a jsem heslo