Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Punčové řezy jako z cukrárny

Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat stejně jako ty z cukrárny. Jsou snadné na přípravu, krásně šťavnaté a voní po rumu.

Hodnocení receptu je 5,0 (145×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby odležení

65 min (60 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby odležení)

16. 12. 2008 13:38

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 524 kJ / 3 950 kcal
Bílkoviny106,80 g
Tuky77,60 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 999 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy703,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chutnají jako ty kupované :-)

Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -

www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ellis

5. 4. 2017 19:29

no pokud se chcete vyhnout namáhavému piškotu , tak dělejte tento, ideální i pro rolády a jiné řezy, nemusí se rolovat přes utěrku je poddajný :
Potřebujete : 5 vajec
5 lžic mouč. cukru
4,5 lžice hl mouky
Postup : v misce vyšlehejte bílky a cca v polovině přidejte po lžicích cukr , do husté pěny pak jen vmíchejte mouku a žloutky ,potom to dejte ne pečící papír, upečené je to cca do 5 min , to trvá i další příprava piškotového těsta:-)

Tribitka

29. 3. 2017 21:59

Povedlo se! :-8 Jen misto 100g jsem davala co vajec to lzic ingredienci.Pritel pochvalil.
Je to opravdu lehke,ale na poprvy se musi pocitat s nejakym tim doladovanim,nez se to vychyta.Treba kolik punce (kazdy rad jinak).
Recept z jine stranky zkoncil v kosi,hlavne ze tam bylo maslo a slehacka :-D

Lucka

29. 5. 2016 13:22

Andrea T.: ja delam piskot jedine, ze sleham cele vejce at uz se to tyce dortu, ci cehokoli jineho, staci pridat na 1 vejce 1 vzlici horke vody ;) krasne nabyde a neni potreba ani kyprici prasek...;-)

cathleen cathleen

10. 5. 2016 10:51

Temisek: pekla jsem na normálním, klasickém plechu do trouby. Vrstva těsta není nijak vysoká.

Temisek

9. 5. 2016 18:14

Dobrý den, našla jsem si tento recept a vypadá úchvatně! V nejbližší době se na něj chystám. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli ho děláte na velký plech, nebo do formy na dort? Budu ho dělat poprvé a nerada bych něco pokazila, tak se ptám i na velikost formy, k těmto ingrediencím. Mockrát děkuji za radu :-8 :-)

Jana

14. 4. 2016 21:43

Muj dráhy muž miluje puncove řezy. Našla jsem si asi před dvěma hodina tento recept. Šla nakoupit potřebné suroviny a ted dodelavam. Těsto jsem vyslehala do naprosto úžasné pěny. Těsto je tak nadychane a chuťové výborné. Lehce , jako každý recept, když varim, jsem si vylepšila o par ingrediencí, ale za me je tento recept fantasticky. Za me za 1*. Děkuji:)))

cathleen cathleen

24. 3. 2016 15:09

Lukáš: dobře, vyřídím to autorce kuchařky.:-D
Jak si mám ale vysvětlit to, že jsem je dělala snad i 6-8x (no, možná i víc) a povedly se pokaždé?:-O Cukrářka opravdu nejsem, tím to nebude. Podívej se také na tu spoustu fotek u receptu s povedenými řezy, ještě větší množství pochvalných komentářů - kdy lidé tento recept s úspěchem zrealizovali a zkus zapřemýšlet, jestli by to bylo u ne-dobrého receptu;-)

Lukáš

24. 3. 2016 14:22

Tento recept není dobrý. Udělal jsem podle něj první plát na plech a vzešla mi placka. Ikdyž jsem to šlehal snad 10 minut. Nakonec jsem dělal jeden plát z 10ti vajec a 200g mouky. Aby toho bylo aspoň 10 porcí. Stálo to 40 vajec, ale chuť výborná :)

Stanislava

2. 12. 2015 19:26

Andrea T.:
Málo ušlehané vajíčka,proto ta teňoulinká placka.

Stanislava

2. 12. 2015 19:23

Tyto řezy peču už několikrát a vždy se povedli na výbornou.:yes:
Akorát do mouky přidám špetku prášku do pečiva ;-)

casino casino

4. 10. 2015 14:28

magdalenka:
Já to pochopil..., a myslím že cathleen: taky:-)

magdalenka magdalenka

4. 10. 2015 11:48

Andrea T.: Casino nemôže dôležité veci, vychytávky a pod. uviesť v tomto recepte, lebo nie je jeho autorom. Na to sú tu práve komentáre pod receptom.
Každý môže robiť zásahy, úpravy len v svojom recepte.

Andrea T.

4. 10. 2015 10:45

casino:A ještě jedna rada, všechny důležité věci uvádějte přímo v receptu,ušetříte tím zklamání dalším kdo to bude chtít vyzkoušet, to znamená, že šlehat třeba 5 minut a péct na pečícím papíru a jaký rozměr pečící formy, protože proč si pročítat těch hafo komentářů, aby se člověk dozvěděl další rady že?;-)

Andrea T.

4. 10. 2015 10:34

casino: asi vás zklamu, ale to co jsem upekla ze šlehaných bílků a dodělala jako punčový řez, není ani předýchané ani rozmočené, naopak to chutná jako klasický punčový řez.:-))

casino casino

3. 10. 2015 21:49

Andrea T.:
Kouzlo "Punčového" je m.j. v plátech pečených z celých vajec. Je to dortová hmota bez tuku a pokud budete pracovat se sněhem, tak to bude ve finále něco jiného. Ne moc jiného, ale jiné (nadýchané-nacucané-rozmočené) to je...;-)

A že se vám dílo nedařilo?
No, z vlastních nezdarů vím, že asi ve třech případech ze čtyř jsem někde udělal kopanec ich:-8

1 3 4 5 6 7 19

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: punčové řezy puncove rezy recept punčové řezy jako z cukrárny punčový řez punčové řezy na plech punčový řez recept recept na puncove rezy puncovy dort recept na puncovy rez punčové řezy cukrářské výborné punčové řezy recept punčové řezy recepty výborný punčový dort punčový zákusek punčový dort recept recept punčový řez recepty puncove rezy punčove řezy jak na to punčový řezy nejlepsi puncove rezy

Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, potravinářské barvivo, marmeláda rybízová, voda, cukr, kyselina citronová, rumové aroma, cukr moučkový, voda, šťáva citronová, solamyl

TopRecepty.cz

Punčové řezy jako z cukrárny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8VG