Suroviny
Porce: 1 - 2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 186 kJ / 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,91 g |
Tuky | 7,44 g |
Vláknina | 1,98 g |
Cholesterol | 295 mg |
Sodík | 3,68 g |
Sůl | 8,80 g |
Sacharidy | 10,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krevetkám (rozmraženým a osušeným) uřízneme ocásky, pokud seženeme čerstvé, tím lépe, solamyl rozmícháme s vodou, lehce osolíme, krevetky pomažeme solamylovou omáčkou a necháme v chladu minimálně hodinu marinovat.
Krok 2: Ve woku rozpálíme cca 3 lžíce rostlinného oleje a krevety minutu smažíme z obou stran. Ne déle, poněvadž bychom z nich měli gumu, neboli pryž. A to nechceme. Osmažené krevety odložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Pokud nám v pánvi zbylo hodně oleje, vylijeme ho.
Krok 3: Cibulku, chilli papričku (feferonku), česnek a zázvor nasekáme na co nejjemněji. Vhodíme do pánve, přidáme všechny ostatní ingredience určené na omáčku, krátce provaříme, přidáme osmažené krevety a vše asi minutu prohřejeme.
Krok 4: Podáváme s opečenou bagetou, dozdobíme nasekanými lístky koriandru. Ten jsem nesehnala, takže jsem dala plocholistou petržel.
Zveřejněno 28. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety po sečuánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oJwB
Moje poznámka
Krevety po sečuánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oJwB
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Líné koláče
Přidáno před 5 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 19 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 19 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 19 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírové lívance
Ashelin před 32 minutami
Kuře à la husa
kimlo před 48 minutami
Kuřecí placky
nicoletee77 před 51 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 58 minutami
Makové řezy s blumami a zapečeným sněhem
Alamatej před 1 hodinou
Kureci prsa rychlovka ...
stepiss před 1 hodinou
Kuřecí salát se zeleninou a vejci
bittmanv před 2 hodinami
Levandulový med (sirup)
Fitulka před 2 hodinami
Segedínský guláš
Fitulka před 4 hodinami
Tvarohová náplň (nádivka)
hortenzie před 5 hodinami
Tématické fráze:
recept krevety,
recept na krevety,
krevety recept,
krevety recepty,
recepty na pokrmy z krevet,
jak udělat krevety,
cina z krevet,
krevety cina,
čina s krevetami,
pokrmy z krevet,
tofu po sečuánsku,
koření na krevety,
krevety na čínský způsob,
krevety po cinsku,
naložení krevet,
jak se dělají krevety,
čína krevety,
krevety po sechuansku,
pokrm z krevet,
sapa krevety
Suroviny:
krevety,
solamyl,
voda,
sůl,
olej,
cibulka,
chilli paprika čerstvá,
ústřicová omáčka,
omáčka sojová,
olej sezamový,
protlak rajčatový,
česnek,
zázvor,
sherry,
voda
Komentáře (36)
Perfektní!
Tak drahý byl a pořádně. Je těžko popsat, jak to koření vypadá. Na první pohled nic moc. Je jiné jenom zblízka. Pak v kuchyni se to cítí.
Je jasné, že název je podle oblasti, tak jak jídla.
Jinak seč.pepř až tak drahý není. Děkuji
Nesouhlasím s Váma na 100 %.
Stálo mne hodně námahy a času získat skutečné sečuánské koření až z Číny a jeho chuť ani zdaleka není taková, jak Vy píšete.
Ale se nic neděje, přece vaříme "à la Čína po česku"!