Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krevety po sečuánsku

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

28. 2. 2013 13:33

Suroviny

Porce: 1 - 2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 186 kJ / 283 kcal
Bílkoviny42,91 g
Tuky7,44 g
Vláknina1,98 g
Cholesterol 295 mg
Sodík 3,68 g
Sůl8,80 g
Sacharidy10,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj. Pokrmy z woku a pánve. Mírně upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Máme rádi sečuánskou kuchyni, takže jsou krevety jako oheň. Výborné večer zobat k vínu.:-K:yes:
Perfektní!

Willy

18. 8. 2014 15:41

Nepředvařené krevety (mražené), různé druhy i velikosti lze sehnat u Větnamců, stačí se jen dotázat :-) a nebo si udělat výlet do Sapy (té pražské)... Doporučuji :-)

jarka skrobakova

4. 3. 2013 17:43

Krása velikánská:-K to bude ukrutánské dobrotisko :yes::yes::-p

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

1. 3. 2013 23:55

:-p:-p:-p;-):yes:

mysulka mysulka

1. 3. 2013 17:09

:-p krásný recept i fotka;-):-K

Bahula Bahula

1. 3. 2013 15:24

:yes::-O:-K:-K:-K

Otokar Sejka

1. 3. 2013 00:54

Porada:
Tak drahý byl a pořádně. Je těžko popsat, jak to koření vypadá. Na první pohled nic moc. Je jiné jenom zblízka. Pak v kuchyni se to cítí.
Je jasné, že název je podle oblasti, tak jak jídla.

Porada

28. 2. 2013 23:39

Otokar Sejka - omlouvám se, dříve jsem to nestihl.Předpokládám, že to bude od tzv.sečuánského pepře, ale ten roste ve východní Asii(Japonsko,Korea, Čína),používá se též do koření 5ti vůní, badyán,hřebíček,skořice s.pepř a fenykl.Sečuánská kuchyně se nazývá podle oblasti,rozhodně ne podle pepře. Zajímalo by mne, co jste si nechal dovézt z Číny pod pojmem sečuánské koření.
Jinak seč.pepř až tak drahý není. Děkuji ;-)

x.XXX.x x.XXX.x

28. 2. 2013 20:41

Krevety můžu od rána do noci, krásné foto :-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

28. 2. 2013 18:02

Krásný receptík:-p:yes: láká k vyzkoušení a foto je nádherné;-):yes:

olahok

28. 2. 2013 17:33

Jste s 1974andrejkou krevetové královny "Topek". Za tento, i za všechny ostatní, rcp velký dík, jak se říká :"sánka dole":yes::yes::yes::-K:-K:-K

Irrena Irrena

28. 2. 2013 17:19

To bych si dala z fleku; -):-p:-p:-p:yes:

Otokar Sejka

28. 2. 2013 16:57

Jitkas:
Nesouhlasím s Váma na 100 %.
Stálo mne hodně námahy a času získat skutečné sečuánské koření až z Číny a jeho chuť ani zdaleka není taková, jak Vy píšete.
Ale se nic neděje, přece vaříme "à la Čína po česku"!

rebeka rebeka

28. 2. 2013 16:52

Otokar Sejka : nejsem sice p. Porada, ale vzhledem k tomu, že jsem to nejen dělala, ale také jedla, dovolím si odpovědět: pálivé je to díky chilli papričce;-), zázvoru i česneku;-)

Alexiss Alexiss

28. 2. 2013 16:52

Otokar Sejka : V tom asi jedou ty feferonky. :-)
www.salviaparadise.cz/pepr-secuansky-60g-p-621.html?cPath=90

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept krevety recept na krevety krevety recept krevety recepty recepty na pokrmy z krevet jak udělat krevety cina z krevet krevety cina čina s krevetami pokrmy z krevet tofu po sečuánsku koření na krevety krevety na čínský způsob krevety po cinsku naložení krevet jak se dělají krevety čína krevety krevety po sechuansku pokrm z krevet sapa krevety

Suroviny: krevety, solamyl, voda, sůl, olej, cibulka, chilli paprika čerstvá, ústřicová omáčka, omáčka sojová, olej sezamový, protlak rajčatový, česnek, zázvor, sherry, voda

TopRecepty.cz

Krevety po sečuánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJwB