Suroviny
Porce: 1 - 2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 186 kJ / 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,91 g |
Tuky | 7,44 g |
Vláknina | 1,98 g |
Cholesterol | 295 mg |
Sodík | 3,68 g |
Sůl | 8,80 g |
Sacharidy | 10,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krevetkám (rozmraženým a osušeným) uřízneme ocásky, pokud seženeme čerstvé, tím lépe, solamyl rozmícháme s vodou, lehce osolíme, krevetky pomažeme solamylovou omáčkou a necháme v chladu minimálně hodinu marinovat.
Krok 2: Ve woku rozpálíme cca 3 lžíce rostlinného oleje a krevety minutu smažíme z obou stran. Ne déle, poněvadž bychom z nich měli gumu, neboli pryž. A to nechceme. Osmažené krevety odložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Pokud nám v pánvi zbylo hodně oleje, vylijeme ho.
Krok 3: Cibulku, chilli papričku (feferonku), česnek a zázvor nasekáme na co nejjemněji. Vhodíme do pánve, přidáme všechny ostatní ingredience určené na omáčku, krátce provaříme, přidáme osmažené krevety a vše asi minutu prohřejeme.
Krok 4: Podáváme s opečenou bagetou, dozdobíme nasekanými lístky koriandru. Ten jsem nesehnala, takže jsem dala plocholistou petržel.
Zveřejněno 28. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety po sečuánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oJwB
Moje poznámka
Krevety po sečuánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oJwB
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 7 minutami
Babiččina kulajda
rapav před 25 minutami
Loštické kuře
Sahula před 1 hodinou
Ledvinky po uhersku
Sahula před 1 hodinou
Ledvinky na paprice
Sahula před 1 hodinou
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 4 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 4 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 4 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 5 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 5 hodinami
Tématické fráze:
recept krevety,
recept na krevety,
krevety recept,
krevety recepty,
recepty na pokrmy z krevet,
jak udělat krevety,
cina z krevet,
krevety cina,
čina s krevetami,
pokrmy z krevet,
tofu po sečuánsku,
koření na krevety,
krevety na čínský způsob,
krevety po cinsku,
naložení krevet,
jak se dělají krevety,
čína krevety,
krevety po sechuansku,
pokrm z krevet,
sapa krevety
Suroviny:
krevety,
solamyl,
voda,
sůl,
olej,
cibulka,
chilli paprika čerstvá,
ústřicová omáčka,
omáčka sojová,
olej sezamový,
protlak rajčatový,
česnek,
zázvor,
sherry,
voda
Komentáře (36)
Perfektní!
Tak drahý byl a pořádně. Je těžko popsat, jak to koření vypadá. Na první pohled nic moc. Je jiné jenom zblízka. Pak v kuchyni se to cítí.
Je jasné, že název je podle oblasti, tak jak jídla.
Jinak seč.pepř až tak drahý není. Děkuji
Nesouhlasím s Váma na 100 %.
Stálo mne hodně námahy a času získat skutečné sečuánské koření až z Číny a jeho chuť ani zdaleka není taková, jak Vy píšete.
Ale se nic neděje, přece vaříme "à la Čína po česku"!