Perníčky, které jsou hned měkké
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme všechny suché přísady v misce, přidáme ostatní ingredience a ručně zpracujeme na měkké těsto. Pokud máme kuchyňského robota, vložíme vše do mísy a zpracujeme přístrojem.
Krok 2: Hotové těsto je měkké a poddajné, asi jako pružná plastelína. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme přes noc odležet v lednici.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 160 °C a plechy na pečení (budou potřeba nejméně dva) vyložíme pečicím papírem.
Krok 4: V malé misce vidličkou rozmícháme žloutek s jednou lžící vody.
Krok 5: Odleželé těsto vyválíme na pomoučněném vále na sílu přibližně 0,5 cm, vykrájíme tvary a narovnáme je na plech.
Krok 6: Pečeme 8–10 minut a ihned po vytažení potíráme horké kousky na horní straně rozšlehaným žloutkem, aby dostaly pěkný lesk. Necháme je vychladnout na mřížce a teprve pak zdobíme polevou.
Zveřejněno 25. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
Moje poznámka
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 5 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 5 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 20 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 14 minutami
Pizza Valencia
Alena194 před 16 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Tom_Krupa před 20 minutami
Pizza šneci z domácího těsta
Qw13 před 1 hodinou
Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Masula před 1 hodinou
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 1 hodinou
Jahodový džem
Jolinka před 1 hodinou
Hovězí (kližka) na houbách
mb130 před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
UnholyKetty před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 2 hodinami
Tématické fráze:
perníčky,
recept na perníčky,
nejlepší recept na perníčky,
vánoční perníčky hned měkké,
pečení perníčků,
perníčky recept,
vánoční perníčky měkké recept,
vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky,
těsto na perníčky,
nejlepší perníčky,
recept perničky,
těsto na perníčky hned měkké,
pečení perníčků recept,
těsto na perníčky měkké,
pečeni pernicku recepty,
perníky ihned měkké,
domaci perničky,
perníčky bez medu,
zázvorky recept měkké,
perniky recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
soda jedlá,
koření do perníku,
máslo,
vejce,
med tekutý,
žloutek,
poleva bílková
Komentáře (340)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Moc děkuji za odpovědi.
Jak uskladnit cukroví: V krabicích ho zachráníte před ztvrdnutím i před snědením
Recept ještě nebyl hodnocen 2,0
Akorát mi dost nabyly, takže při druhé várce jsem je udělala tenčí než 0,5cm
Měkké perníčky hned k jídlu
Recept ještě nebyl hodnocen 4,7Perníčky jsou tak za 3-4 dny měkké.
A už jsou pro mě taková jistota. Moc děkuji za recept.