Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Bramborový guláš alias buřtguláš zná každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Za zkoušku rozhodně stojí tato krémová verze, která nás svou jemnou chutí okouzlí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 962 kJ / 1 903 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,80 g |
| Tuky | 128,19 g |
| Vláknina | 19,46 g |
| Cholesterol | 340 mg |
| Sodík | 4,23 g |
| Sůl | 10,25 g |
| Sacharidy | 94,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzeninu nakrájíme na menší kostky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibuli do sklovata, přidáme uzeninu, osolíme, opepříme.
Necháme opéct, aby nebyla v guláši rozvařená. Krok 3: Mezitím do varné konvice dáme vařit vodu a rozetřeme oloupaný česnek se solí. Krok 4: Když je uzenina opečená, zasypeme ji sladkou i pálivou paprikou, aby měl guláš pěknou barvu. Krok 5: Promícháme a během pár vteřin zalijeme vařící vodou, aby paprika nezhořkla. Krok 6: Přidáme nakrájené brambory a utřený česnek, zasypeme trochou majoránky. Takto vaříme přibližně 10-15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Krok 7: V hrnku vody rozšleháme hladkou mouku, pomalu přiléváme do guláše a takto ho zahustíme. Posléze zalijeme celou smetanou a necháme provařit. Krok 8: Guláš dochutíme podle toho, jak nám vyhovuje. Pro tmavší barvu můžeme přidat papriku, dosolit, nebo ještě více zjemnit smetanou. Krok 9: Podáváme s chlebem.
Necháme opéct, aby nebyla v guláši rozvařená. Krok 3: Mezitím do varné konvice dáme vařit vodu a rozetřeme oloupaný česnek se solí. Krok 4: Když je uzenina opečená, zasypeme ji sladkou i pálivou paprikou, aby měl guláš pěknou barvu. Krok 5: Promícháme a během pár vteřin zalijeme vařící vodou, aby paprika nezhořkla. Krok 6: Přidáme nakrájené brambory a utřený česnek, zasypeme trochou majoránky. Takto vaříme přibližně 10-15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Krok 7: V hrnku vody rozšleháme hladkou mouku, pomalu přiléváme do guláše a takto ho zahustíme. Posléze zalijeme celou smetanou a necháme provařit. Krok 8: Guláš dochutíme podle toho, jak nám vyhovuje. Pro tmavší barvu můžeme přidat papriku, dosolit, nebo ještě více zjemnit smetanou. Krok 9: Podáváme s chlebem.
Brambory - velký přehled bramborových jídel a receptů
Zveřejněno 22. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqgL
Moje poznámka
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqgL
Nejnovější recepty
Saltimbocca podle Mirka Kaliny
Přidáno před 3 hodinami
Guláš mistra uzenáře
Přidáno před 14 hodinami
Jablečný štrúdl z pivního těsta
Přidáno před 14 hodinami
Dýňový koláč à la pizza pro diabetiky
Přidáno před 17 hodinami
Dýňové placičky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
Susanna před 12 minutami
Květák s hráškem na paprice
Gloxi před 14 minutami
Rybízový kynutý koláč
Surmei před 36 minutami
Křupavé bramboráky
Slanky před 46 minutami
Kari kuskus s kuřecím masem
dasapavlisova018 před 1 hodinou
Česnečka se sýrem - recept od babičky
Recepty-1 před 1 hodinou
Kuřecí nudličky se zeleninou a kokosovým mlékem
lenka.s.r před 2 hodinami
Mrkvová buchta s tvarohem
Lucy. Jonsi před 2 hodinami
Fitness vajíčková pomazánka
iveta77 před 3 hodinami
Tématické fráze:
buřt guláš s bramborem,
buřtguláš,
bramborový guláš,
nejlepší buřtguláš,
buřt guláš,
bramborový guláš podle babičky,
buřtguláš s brambory,
burtgulas recept,
jak vařit buřt gulaš,
buřtguláš s bramborami recept,
bramborovy gulas recept,
recept na buřtguláš,
buřtguláš s bramborami,
vuřtguláš,
buřt guláš recept,
recept burtguláš,
bramborový buřtguláš,
buřgulaš,
nejlepší bramborový guláš,
recept na bramborový guláš
Suroviny:
uzenina,
smetana na vaření,
brambory,
cibule,
česnek,
paprika sušená sladká,
majoránka,
paprika sušená pálivá,
pepř,
sůl,
mouka hladká,
olej
Komentáře (127)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0