Taliány
Dříve velmi známá a takřka všude dostupná pochutina se pomalu vytratila z prodejních pultů. Podle tohoto receptu si je však můžete připravit doma a zavzpomínat nebo ochutnat masovou pochoutku z dob rodičů a prarodičů.
Suroviny pro 1 dávka
1 kg
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 743 kJ / 3 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,74 g |
Tuky | 294,49 g |
Vláknina | 1,13 g |
Cholesterol | 670 mg |
Sodík | 12,50 g |
Sůl | 31,24 g |
Sacharidy | 2,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Taliány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKmE
Moje poznámka
Taliány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKmE
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 12 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 5 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 8 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 9 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 10 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 11 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 12 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 12 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 14 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 14 hodinami
Tématické fráze:
talián uzenina jak připravit,
talián,
taliany,
recept na taliany,
talián uzenina,
příprava taliánů,
taliáni recept,
taliány recept,
jak dlouho vařit taliány,
talián recept,
taliáni jak je připravit,
jak se připravují taliáni,
taliáni,
jak připravit taliány,
vyroba talianu,
taliáni jak dlouho vařit,
taliáni jak se jí,
jak vařit taliány,
co je talián,
talián příprava
Suroviny:
plecko telecí,
lalok vepřový,
ramínko vepřové,
sůl,
rychlosůl,
pepř mletý,
zázvor,
kardamom,
česnek
Komentáře (13)
haolza:
Cituji http://www.obchod.heroldreznickepotreby.cz/67-rych...:
Solící dusitanová směs (tzv. rychlosůl) se používá k nakládání a předúpravě masa, určeného pro další zpracování do masných výrobků, klobás, salámů, sekané, uzených mas, konzerv a polokonzerv. Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků. Přispívá ke zvýšení údržnosti a podílí se na vytvoření chuti a vůně masných výrobků, chrání tuky v mase a masných výrobcích před oxidací a zajišťuje vznik typického růžového zbarvení nakládaných masných výrobků.
Na této adrese ji také lze koupit - 1 kg za 18 Kč, ale s poštovným vyjde na 179 Kč. To bude lepší ta TETA !