Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 060 kJ / 1 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,10 g |
| Tuky | 36,00 g |
| Vláknina | 36,00 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 225,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanka pražená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EXnl
Moje poznámka
Pohanka pražená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EXnl
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 8 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 9 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 15 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 2 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 2 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 2 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 3 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 4 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 4 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 5 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 6 hodinami
Tématické fráze:
pohanka recepty šmajstrla,
pohanka loupaná recepty,
pohanka tmavá recepty,
pohanka tmavá,
pohanka loupana tmava recepty,
bílá pohanka,
pohanka zakladni recept,
pohanka recept,
oprazena pohanka,
pohanka recepty,
pohanka loupaná recept,
pohankovymlyn.com,
pohanka tmava - příprava,
pražená čočka,
recepty z loupané pohanky,
pohanka příprava,
termicky loupaná pohanka,
šmajstrla recepty z pohanky,
pohanka šmajstrla recepty,
jak se vaři pohanka
Suroviny:
pohanka,
sádlo,
voda,
voda,
sůl
Komentáře (8)
Mj. mi tehdy napsala:
Nikdy, tedy, mohu-li doporučit, nekupuj červenou pohanku, ta se zpracovává nešetně, proto červená, zvol raději světlou.
Na stránce http://www.pohankovymlyn.com/pohanka.php - moc hezké povídání o pohance
.....která je loupaná mechanicky (technologii mechanického loupání používá ve svém mlýně Zdeněk Šmajstrla). Obilnina má pak světlou barvu. Pohanka loupaná termicky (při teplotách 200 i více stupňů) je naopak tvrdá a tmavá. Při přípravě jídla se musí dlouho vařit a nezůstávají v ní zachovány žádné vitamíny či jiné hodnotné látky.