Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina vepřová krkovice se švestkami

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 1. 2009 16:53

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 507 kJ / 599 kcal
Bílkoviny0,92 g
Tuky0,16 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy116,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Recept mám po své babičce, která to dělávala místo složitých povidlových, nebo černých omáček. Dokonce i na ryby a moc nám to chutnávalo všem. Nejlepší příloha jsou knedlíky, ale jde k tomu téměř všechno.

Recept jsem úplnou náhodou objevila, když už jsem měla zato, že mi nenávratně zmizel.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

20. 6. 2009 15:57

Hanče, určitě stačí, krkovičku rozklepeš, tak je maso celkem tenké, pak ho zase orestuješ, než ho dáš do trouby a tím pečením to jenom dotáhneš do konce. Jestli by se ti to nezdálo, tak není problém, nechat to v té troubě déle;-)Tak vyzkoušej a napiš, jaký to mělo u vás úspěch:-D

hanče

20. 6. 2009 15:38

no to musí být vynikající, až se olizuju jenom to čtu - úplně si dokážu představit tu dobrůtku švestky s červeným vínem - jenom asi nesmí být to víno kyselé nebo trpké....už sliním. Chci se eptat: tak krátké pečení 15-20 min jak píšeš dorůžova - není to maso ještě tvrdé ?

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 3. 2009 14:43

Market, jsou to gnocchi, nebo, jak se to sakra píše:-)), myslela jsem, že to každý pozná a že se tomu psaní toho slova vyhnu!:-)):-D

Paprika Paprika

14. 3. 2009 14:36

Jani máš můj obdiv.:yes: Na tohle já nemám odvahu. Manžel někdy těžce nese experimenty a kombinace švestek a krkovice by asi nerozdýchal :-(. Já bych si ale klidně dala. Co máš k tomu za nočky ??? (nějak mi blbne monitor, nejde mi červená barva, a tak mám všechno do zelena:-//)

Bibinka Bibinka

14. 3. 2009 13:39

Jani, to je suprový, krásné fotky:yes:a moc,moc jsem ráda, že jste si pochutnali a skoromanželovi řekni, že mě s tou "trnčenicou" velmi potěšil:-!;-)já venku sázím, ale chodím se dívat, protože pak by toho bylo mocinky.:-O:-)

Eliza Eliza

14. 3. 2009 13:38

Ale to vypadá dobře!!! :-p:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 3. 2009 13:24

Bylo to vynikající, Bibi, snad to takhle nějak má vypadat, ale pokud ne, můžu tě ujistit, že to nemělo chybu:-p Já jsem jen olízla tu omáčku, ale ten můj tatík, ten se olizoval pořádně. Taková, jak on říká "trnčenica" nemá chybu. Většinou podobnou omáčku, ale bez vína dělám z uzeným masem:yes: Máš plus!

hanny

12. 1. 2009 17:33

No pěkné, pěkné, ale fotečka je kde ?? Jistě jsi vařila teď o víkendu. ;-)

spagetka spagetka

12. 1. 2009 16:56

Vidíš Bibinko, jäk je svět malý :-? Tenhle recept znám od nás z Jizerek a Krkonoš. Jen místo slivovice se tam dal prcek rumu :-D:-D:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřová krkovice recepty vepřová krkovice vepřové na švestkách maso na švestkách krkovice na švestkách vepřové maso na švestkách krkovice vepřová pečeně na švestkách vepřové maso se švestkami vepřová pečeně se švestkami maso se svestkami vepřové výpečky z krkovice výpečky z krkovice vepřová krkovice recept recepty ze švestek krkovička na švestkách krkovice recepty vepřová krkovice na švestkách trnčenica recepty z veprove krkovice

Suroviny: krkovice vepřová, švestky, víno červené, povidla švestková, slivovice, cukr, skořice mletá, tuk, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Babiččina vepřová krkovice se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YELn