Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená
Suroviny
Porce: hodně,nejméně 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 839 kJ / 2 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 398,88 g |
Tuky | 95,09 g |
Vláknina | 7,21 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 901 mg |
Sůl | 1,91 g |
Sacharidy | 32,40 g |
Postup přípravy
Z celého kusu kotlety si odřežeme 350g a na masovém mlýnku 2x nameleme. Přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme. Krok 2: Z masové hmoty si odvážíme 150g a vytvarujeme váleček o něco kratší, než je délka celé kotlety. Krok 3: Váleček zabalíme do potravinářské folie a dáme na chvíli do mrazáku. Krok 4: Do kotlety dlouhým, ostrým nožem prořízneme otvor(kapsu) a do něj zatlačíme zmrzlý váleček masové směsi, který jsem si dali do mrazáku předmrazit, aby se nám do otvoru hezky zatlačil. Krok 5: Kotletu upevníme provázkem, nebo nití, aby nám při pečení udržela tvar. Krok 6: Mírně opepříme, naložíme do marinády a dáme v uzavřené nádobě do lednice, nejlépe do druhého dne. Krok 7: Kotletu z marinády vyjmeme a ze všech stran ji na pánvi v rozehřátém tuku necháme zprudka orestovat. Krok 8: Orestovanou kotletu osolíme a vložíme do zapékací mísy. Zbylou marinádou vypláchneme pánvici a přilijeme ke kotletě. Krok 9: Vložíme do předehřáté trouby (mám plynovou)a na nejvyšší stupeň pečeme pečeme přikryté víkem 20minut. Troubu ubereme na poloviční výkon a pečeme 60 minut. Během pečení doléváme pomerančovou šťávu a přeléváme výpekem. Krok 10: 20 minut před dokončením odstraníme víko, ubereme výkon trouby na čtvrtinu a dopečeme doměkka. Krok 11: Měkkou kotletu z výpeku vytáhneme, odstraníme nitě a ostrým nožem naporcujeme Výpek můžeme přes jemné sítko přecedit, znovu ohřát a dle potřeby dochutit. Krok 12: Jako příloha se hodí kuskus, nebo rýže.
Ze zbývajících 350g náplně připravíme šťavnaté placičky buď k večeři, nebo k obědu.
Zveřejněno 2. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGNW
Moje poznámka
Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGNW
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 5 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 17 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 17 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 5 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 6 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 6 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 6 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 7 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 7 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 8 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 9 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 11 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 11 hodinami
Tématické fráze:
marináda na kotletu,
pečená vepřová kotleta v troubě,
plněná vepřová kotleta,
marináda na vepřovou kotletu,
marináda na kotlety,
vepřové kotlety v troubě,
pečené vepřové kotlety v troubě,
plněná kotleta,
pečená plněná kotleta,
pečená kotleta,
vepřová kotleta v troube,
kotleta pečená,
vepřová kotleta,
pecena vepřová kotleta,
vepřová kotleta pečená,
recept vepřová kotleta plněná,
plněné veprové kotlety,
marinády na vepřovou kotletu,
kotleta v marinádě,
recepty z vepřové kotlety
Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti,
pepř mletý,
sůl,
kotleta vepřová bez kosti,
slanina debrecínská,
cibule červená,
vejce,
kerblík,
sůl,
pepř mletý,
šťáva pomerančová,
šťáva pomerančová,
šťáva pomerančová,
pomeranče,
citron,
rozmarýn,
máslo,
olej
Komentáře (23)
Velice děkuji
Ale nemyslete si,že tomu mému zlatouškovi takto vychystávám každý den