Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

10. 11. 2011 13:58

Cica: Číčo, povidla dáš do těsta a pokud by jsi chtěla perník promazat, tak ho prořízneš na 2 půlky a pomažeš nějakou marmeládou, nebo džemem co máte rádi;-) Co se týká trouby, každá peče jinak, tak to peč na 180°C a kontroluj špejlí, zda je hotový-zapíchneš špejli do celého perníku až na dno a uprostřed a pokud jí vyndáš absolutně suchou, je upečeno:yes:
Ať se ti povede:yes:

Cica

10. 11. 2011 11:55

Ahoj všichni, prosím o radu pro perníkem nepolíbenou pekařku :-) Ta marmeláda/povidla jsou pouze na promazání nebo je mám přidat do těsta :-? A na kolik stupňů péct :-? Předem se omlouvám za hloupé dotazy, ale nechtěla bych takovou dobrotu pokazit.

Bibinka Bibinka

9. 11. 2011 13:02

rebeka: Rebíčku, to mám radóóóst:-) a díky-vychutnejte si ho:yes:

rebeka rebeka

9. 11. 2011 12:07

absolutně se mi nechce pročítat komentíky, jestli jsem už nějaký přidala, nevím...ale co je hanebné, že ačkoliv jsem tento skvost pekla několikrát, bod jsem mu nedala, což okamžitě napravuju:-D:yes::yes: je prostě skvělý, vynikající a přitom tak rychle udělaný..a ještě rychleji snězený:-8:-D:-D
Bibinko, díky:-K:-K:-K

Lenittka

8. 11. 2011 14:21

Úžasný perník.. Jiný už péct nebudu :-D:yes:

Andrea

5. 11. 2011 20:43

Pernik jsem vyskoušela a chutnal celé rodině :-K dokonce jsem měla s perníkem úspěch v práci :yes::-p

Bibinka Bibinka

5. 11. 2011 13:46

Alirtecka: Alirtečko, mám ohromnou radost, že je perník tak oblíbený;-) a klukům děkuji a nezapomeň jim to splnit:-D

Alirtecka

5. 11. 2011 13:41

Vážně úžasný perník ... vyzkoušela jsem mnoho perníku a nakonec skončila u krabicáku z obchodu. Poté co jsem našla a vyzkoušela váš perník už jiný dělat nebudu. Kluci ho snědli během soboty ... a s příkazem dali, že se tento perník musí péct každý víkend ... Děkuji za recept ...;-):-))

Veronika

4. 11. 2011 15:02

Tak to jdu vyzkoušet...tolik pozitivních komentářů mě opravdu přesvědčilo, že se do toho mám také pustit :0)) Pak určitě dám vědět, jak jsem dopadla...

Evitka Evitka

1. 11. 2011 11:42

Děvčata jdu na to jistě to bude mňamka:-):-):-):-):-):-)

Bibinka

31. 10. 2011 15:49

Ale jeste neco jestli to chcete mit jeste lepsi tak do toho dejte med To je pak hodne moc dobry :-p:-p:-p:-p:-p ale nemusite;-)

Bibinka Bibinka

27. 10. 2011 10:17

Katka:Katko, děkuji za ty chvály a jsem ráda, že perník chutná;-)

Katka

27. 10. 2011 08:57

Tak jsem včera perník upekla a je nejlepší ze všech receptů! :yes: Je to mňamka. :-p Jiný už péct nebudu. Do těsta jsem ještě nastrouhala 3 jablka (to dělám vždycky) a je opravdu neodolatelný. Pudink jsem dala čokoládový se 70% kakaa od dr.Oetkera. Opravdu báječný.

Bibinka Bibinka

23. 10. 2011 09:55

luca: Lůco, jsem ráda, že perník chutnal;-) Hezky si ho dovedla svým přidáním surovin k dokonalosti-stojí to za vyzkoušení:yes:

luca

22. 10. 2011 23:57

Bibinka:prave jsem ho dopekla,je naprosto vyborny,dala jsem trochu kandovane citronove a pomarancove kury,sekane mandle a je to luxus.:-p

1 58 59 60 61 62 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq