Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

dapru

19. 3. 2011 15:04

Bibinko - přidala jsem další bodík, protože perník je opravdu moc a moc jedlý :-K Na velkém plechu krásně nadýchaný, vysoký, voňavý, přesně jak máme rádi :yes:
Jsem ráda, že jsem vyzkoušela, určitě jsem nepekla naposled . :-p

Bibinka Bibinka

18. 3. 2011 22:45

Ewiku84, vítej v naší Topkové rodině a přeji ti, aby se ti tu líbilo a zdokonalila ses ve vaření a když ti nebude něco jasné, tak se ptej;-)
Já děkuji, že jsi udělala můj perník a mám radost, že vám chutná:yes:

Ewik84

18. 3. 2011 22:14

Tak odzkoušeno. Je fakt výborný! Ráno ještě na něj dám čokoládu. Dávám bodík. Mňamka :)

Bibinka Bibinka

12. 3. 2011 17:39

Petro Ku., udělala si mi radost a vidíš, jak jsi šikovná, ještě si si perník vylepšila;-), je bezva, že chutnal:-p:yes:

Petra Ku. Petra Ku.

12. 3. 2011 17:31

Bibinko, od včerejška jsem přemýšlela, co bych tomu mojemu mlsounovi upekla :-) Nejsem vůbec žádná pekařka, v životě jsem upekla pár bábovek a nějaký "rychlý" buchty, a tak jsem se rozhodla pro perník. Je skvělej :-p Asi doma používáme větší hrnky, protože těsta jsem měla na velkej plech a ještě jeden o něco menší, ale více než polovina je toho za hodinu snězená :-p Děkuju za recept a určitě budu píct častěji :-) Místo marmelády jsem dala brusinkovou zavařeninu a přidala jsem jedno malý balení kandovaného ovoce.. :-p

Nikola

9. 3. 2011 15:28

Téda takovéhle recepty mám ráda!!! :-) Je to hned hotové!! A je to vynikající!!!! :-) Děkuji za recept!!! :-)

Bibinka Bibinka

5. 3. 2011 17:44

Lussio, přesně tak, jak jsi zvyklá 160-180°C,každému peče trouba trochu jinak.
Jinak tě vítám v naší Topkové rodině a přeji ti, aby se ti tady líbilo:yes:

Lussia

5. 3. 2011 16:34

ahoj, mám dotaz... na kolik stupňů ho mám tedy péct?? normálně peču na těch 170-180, děkuji:-K

Bibinka Bibinka

4. 3. 2011 11:18

Lolinko, já ti děkuji, že jsi perník vyzkoušela a chtěla bych tě přivítat v naší Topácké rodině, jako nového a dalšího člena a přeju ti, aby se ti u nás líbilo:yes:

Lolinka

3. 3. 2011 21:58

perník je výborný,děti si moc pochutnali.děkuju za recept:yes:

Petra

28. 2. 2011 20:27

Právě jsem dopekla...natřela marmeládou, dala čoko a posypala kokosem...a chutnáme za tepla :-D Moc dobré...:yes:

Bibinka Bibinka

28. 2. 2011 16:30

Zuzun, tak vidíš, všechno se v dobré obrátilo a mě to moc těší, já už také jiný nedělám, ale ten dortík, to je docela fajn nápad:yes: za fotku díky a je dobře, že jsi jí dala;-)

zuzun

28. 2. 2011 15:51

jo, pridala jsem foto...jestli nevadi:-8

zuzun

28. 2. 2011 15:44

tak jsem konecne upekla tenhle pernik. Jeste jsem do nej pri peceni rejpala, abych ochutnala. A byl divnej. Stipal a bylo v nem moc koreni a prasku do peciva. A byl trpkej a nesnezitelnej. Rikam si, nez to vyhodim ted, necham to tu a schvalne jestli nekomu chutnat bude. Jenze pak jak vychladnul tak jsme se jim zacali vsichni cpat a nemohli jsme prestat. Tak jsem ho udelala jako dort k narozeninam a za tejden jsem ho musela udelat znova. Je fakt uzasnej. Ten dort jsem promazala merunkovou marmeladou a na vrch polila cokoladou s rumem. Musim tohle udelat pribuznejm, pekne jim klesne celist! :yes: takze bod a dekuji za recept, asi jinej ani nema cenu zkouset.:-K Je to hruza, od ty doby co sem chodim tak snad tloustnu i pohledem:-D

Evane

26. 2. 2011 21:50

Tak upečeno a mlsouny zhodnoceno jako výborné.:-)) Po přečtení diskuze jsem měla trochu strach abych nebyla jedna z mála, které perník nějak nevyšel, ale je to OK! Tak jsem přemýšlela o tom, že možná bude chyba opravdu v surovinách (různých značkách). Já jsem tam dala Kypřící prášek do perníku a Čokoládový puding od Dr. Oetkera, 1/2 Kypřícího prášku do pečiva od Vitany, domácí povidla, kakao Carla... Tak snad to budoucím pekařkám Anděla pomůže....;-)

1 66 67 68 69 70 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq