Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 11. 2010 14:23
Evi, máš recht, já viděla i prášek do pečiva ve dvojnásobné gramáži
3. 11. 2010 13:58
Taky já jsem perník pekla a chutnal nám.Ale chtěla bych k tomu dodat,že né všechny prášky do pečiva,pudingy,vanilkové cukry,prášky do perníku atd. mají stejnou váhu.Amylon mívá v balení více g než třeba Stilla apd.V receptech obyčejně píšeme 1 balíček např.PDP já dám váhově menší a někdo třeba dá více g balíček a už je to v těstě cítit.Taky se mi to už stalo.
3. 11. 2010 13:20
Dovolím si přidat i já svoji zkušenost. Byla jsem jedna z prvních, kdo k tomuto receptu přidával fotku (bábovková verze ) - od té doby jsem perník pekla několikrát a místo druhého kypříc. prášku perníkového jsem přidala perníkové koření od Antonína. Důvod - perníkový prášek kypřící nám nechutná (vyzkoušeli jsme snad už všechny na trhu) - perník. koření od Antonína nemá chybičku (zní to jako reklama, ale je to tak ) Perník je trošku blátivý - ale nám to nevadí - máme rádi takovouto konzistenci - zatím se mi nepovedl upéci drobivý - asi to bude tím, že vynechávám druhý prášek.
3. 11. 2010 13:10
Tak jsem si početla v komentářích a Suzanna není opravdu jediná komu nechutnal. Každý podle své chuti. Myslím, že také může být rozdíl ve výrobci prášku do perníku - v obsahu koření, také jak velkou lžičku skořice člověk dá a jak je to kvalitní skořice. Také může být velký rozdíl v mouce, v její kvalitě a vlhkosti ....
Já osobně jsem ho pekla přesně podle receptu (včetně 2 kypřících prášků), byl úúúúúžasný a všem nám moc chutnal. Na druhou stranu jsem pekla pár jiných moučníků, které ostatní kuchařky chválily do nebe a u nás slušně řečeno - nic moc. Co se dá dělat, to je život.
Já osobně jsem ho pekla přesně podle receptu (včetně 2 kypřících prášků), byl úúúúúžasný a všem nám moc chutnal. Na druhou stranu jsem pekla pár jiných moučníků, které ostatní kuchařky chválily do nebe a u nás slušně řečeno - nic moc. Co se dá dělat, to je život.
3. 11. 2010 12:50
Já se musím Suzanny v tomhle případě zastat. Bibinko, jednak není zdaleka jediná proti všem, stačí si sjet s komentářema trochu níž, ne každého perník nadchnul tak, aby psal superlativy. A pak, pokud jsem si všimla, napsala jen, že jim nechutnal, nikomu. Napsala to slušně, tak oč jde?? Já jsem ho ještě nepekla právě z toho důvodu, že se mi dva kypřící prášky na jeden plech s moučníkem taky zdají hodně.
3. 11. 2010 12:46
Perník jsem taky pekla a byl výborný.Nechápu kde soudruzi z NDR udělali chybu.
3. 11. 2010 12:44
Suzano nevím vůbec o čem tady mluvíš, já jsem dělala tento perník sice zatím jen jednou a byl výborný, všem chutnal, jen se po něm zaprášiloJestli jsi svým komentářem chtěla ostatním ,kterým chutnal, dát co proto, že tento perník tak chválíme????
3. 11. 2010 12:41
Hezky se mi podařilo bodíky zakulatit+180
Recept se mi moc líbía alespoň mám možnost upotřebit rybízovou marmeládu,které se nám letos povedlo udělat nějak víc
Recept se mi moc líbía alespoň mám možnost upotřebit rybízovou marmeládu,které se nám letos povedlo udělat nějak víc
3. 11. 2010 12:15
Suzanno, já se ti ani nedivím, že se cítíš divně s tvým komentářem, protože si jediná co perník nechutnal a troufla bych si říct, že jsi jedna proti všem Nedala jsi tam něco špatného Ten perník nemá z hořkostí nic společného, je nadýchaný až se v ústech rozplývá a vážně moc dobrý No nic, proti vaší chuti nic nemám, ale moc nechápu
3. 11. 2010 11:19
Připadám si skoro divně, že sem mám napsat tenhle komentář.... Perník jsem pekla a vůbec nám nechutnal. Byl hrozně štiplavý a jakýsi hořký... No nevím, nevím, ale rozhodně bych nedávala dva prášky do pečiva, myslím, že jeden by stačil, takhle to bylo až nepříjemné. Taky bych nedávala skořici. Prášek do perníku je ochucený dostatečně a takhle tomu ta skořice dává další štiplavou chuť.
Bohužel to byla první buchta v životě, kterou jsme nesnědli A když jsem ji vzala k rodičům, že jim třeba bude chutnat, tak mi ji málem omlátili o hlavu No bylo mi líto ji vyhodit, tak jsem ji nabalila příteli, ať si dají v práci s chlapama ke kafču, a když jsem ji po týdnu našla netknutou v autě, tak mi řekl: "promiň, ale mě to tak hrozně nechutná, že mi bylo trapný nabídnout to komukoliv jinýmu" Tak bohužel u nás neuspěla a letěla do koše
Bohužel to byla první buchta v životě, kterou jsme nesnědli A když jsem ji vzala k rodičům, že jim třeba bude chutnat, tak mi ji málem omlátili o hlavu No bylo mi líto ji vyhodit, tak jsem ji nabalila příteli, ať si dají v práci s chlapama ke kafču, a když jsem ji po týdnu našla netknutou v autě, tak mi řekl: "promiň, ale mě to tak hrozně nechutná, že mi bylo trapný nabídnout to komukoliv jinýmu" Tak bohužel u nás neuspěla a letěla do koše
2. 11. 2010 19:07
PET-lahev, děkuji za chválu, jsem potěšena a že perník u vás zdomácněl, to je můj vrchol radosti
2. 11. 2010 12:16
Tenhle perník sem zkusila a jiný už doma ani nedělám....pravidelně musím péct andělský perník nebo bábovku z pomazánkového másla....mělo to prostě obrovský úspěch a dávám bodík :)
21. 10. 2010 12:40
Isahu, díky, to je pro mě zase čest, že tak chutnalJen doufám, že jsi taky aspoň ochutnalaudělat ho do mufinek je dobrej nápad, někdo ho tu dělal jako bábovku a taky fajn
20. 10. 2010 21:25
Bibinko, dnes jsem udělala večer z poloviční dávky do mufinových košíčků. Přidala jsem do těsta místo marmelády lžíci rumu a použila jsem jen polohrubou mouku...jsou naprosto luxusní teda byly přišla návštěva, ochutnali, ještě ochutnali, pak už si prostě brali jeden za druhým a při odchodu vyloudili zbytek s sebou domů takže v nejbližší době budu dělat znovu už mohu jen pochválit, bod už máš dávno
19. 10. 2010 19:21
Tak perník je moc fajn
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 22 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 19 minutami
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 1 hodinou
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 1 hodinou
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 3 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 3 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 12 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 12 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 13 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vylepšit litý perník? Vyzkoušejte do těsta přidat nasekané ořechy, rozinky a sušené ovoce, nebo potřít moučník čokoládou
7 tipů, jak na nejlepší bublaninu: Důležitý je druh těsta i ovoce a taky správná teplota trouby. Co ještě nepodcenit?
15 nejlepších hrníčkových moučníků: Báječné recepty k odpolední kávě
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1375 názorů