Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzený losos na grilu marinovaný v rumu

Uzeného lososa si snadno připravíte i na grilu – stačí použít dřevěné udicí lupínky a grilovat nepřímou metodou. Namočení v rumu a marinování pomocí třtinového cukru, soli a pepře mu dodá jemně nasládlé kouřové aroma a dokonale šťavnatou chuť.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tomas Dytrych Tomas Dytrych

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby marinování

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 621 kJ /
626 kcal
Bílkoviny50,15 g
Tuky19,50 g
Vláknina0,75 g
Cholesterol 138 mg
Sodík 143 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy62,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Osušený filet namočte na 15 minut do rumu kůží nahoru (stačí na dně misky 0,5 cm). Poté filet opláchněte vodou a osušte papírovou utěrkou. Krok 2: Z misky vylijte rum a vytřete ji dosucha. Třetinu marinády (sůl, cukr, pepř) vsypte na dno misky a vložte na ni lososa kůží dolů. Zbytek směsi nasypte na filet a jemně vklepejte do masa. Mísu přikryjte potravinovou fólií a nechte 4 hodiny marinovat v lednici. Krok 3: Udící lupínky předem namočte na 1 hodinu do vody, poté zceďte, nechte okapat a připravte gril na nepřímé grilování. Krok 4: Lososa po 4 hodinách vyjměte ze směsi, opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Filet umístěte doprostřed grilovacího roštu nad hliníkovou misku a na rozžhavené uhlí nebo brikety vhoďte okapané lupínky. Krok 5: Grilujte nepřímou metodou při 200 °C cca 30–40 minut. Maso by mělo být na stisk prstem pevné a jednotlivé svaly by se měly od sebe oddělovat.

TIP: Průvodce grilováním - Tipy a rady jak grilovat ryby

Zveřejněno 21. 10. 2013

Poznámka autora Tomas Dytrych

hrnek = 250 ml

celý videorecept naleznete zde:

http://www.youtube.com/watch?v=svSeffo6yLM

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený losos na grilu marinovaný v rumu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l0B7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený losos na grilu marinovaný v rumu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l0B7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dávám sto bodů, kombinace rum a třtinový cukr, tak dobrý materiál snad ani nejde zkazit.

Jeví se mi to jako výborná delikátní záležitost, přidávám 8. bod :-p:-K:yes:

Ajaj, to bude voňavá dobrota :yes:

Nadherne

rebeka: rebí, holt si pořiď domácí gril, to griluješ i v zimě ;-);-):-D:-D

to bude úúžasná dobrota:yes::yes: akorát tu měl být rcp v létě... co teď už s grilovíním:-?:-//:-D:-D:-D

Nikdy jsem nemarinovala v rumu, ale vypadá to dobře :-p:yes:

Úplně cítím tu vůni :-p:-p:yes:

Tématické fráze:
uzeny losos na grilu, domácí uzený losos, losos na grilu, losos na grilu s whisky, filet z lososa gril, marinovaný losos recept rum, filet lososa na grilu, naložený losos na gril, uzeny losos whisky, losos rum, uzený losos, losos nalozeny ve whisky, uzený losos z grilu, uzený candát na grilu, marinování lososa s whisky, losos filet na grilu, filet z lososa na grilu, losos uzeni rum, marináda na lososa na gril, losos s whisky

Suroviny:
losos, rum, sůl mořská, cukr třtinový, pepř drcený,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu