Suroviny pro 1
4
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 154 kJ / 2 427 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,67 g |
| Tuky | 17,83 g |
| Vláknina | 50,79 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 6,73 g |
| Sůl | 16,71 g |
| Sacharidy | 436,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kápie podélně nakrojte 2cm pod stopkou, tak abyste z nich mohli vyndat jádro, ale vrchní část přesto zůstala trochu přichycená. Také lze papriky přepůlit.
Krok 2: Nasekejte cibule nejlépe v minisekáčku (oddělte je). Nožem nasekejte koriandr (oddělte jej).
Krok 3: Na talířek si připravte směs koření č. 1.
Krok 4: Ve vyšší míse smíchejte mleté maso, koriandr do nápně, cibuli do náplně, rýži a směs koření č.1. Touto směsí naplňte papriky.
Krok 5: Na talířek si připravte směs koření č.2. Nařízněte rajčata, namočte je na chvíli do horké vody, oloupejte, odjadřete a rozmixujte.
Krok 6: Do hrnce nalijte olivový olej a dejte smažit cibuli.
Krok 7: Když začne cibule měknout, propasírujte česnek. Přisypejte směs koření č. 2 a 1 minutu orestujte na mírném ohni.
Krok 8: Do hrnce přidejte vodu, koriandr a rozmixovaná rajčata.
Krok 9: Do omáčky naskládejte papriky a zvyšte oheň na maximum. Přiveďte k varu, přiklopte a vařte na středním ohni 40 minut a více. Čas od času papriky zkontrolujte, nadzvedňete a polijte omáčkou. Pokud je omáčka i po uvaření paprik příliž vodová, odklopte víko a nechejte chvíli vyvyřit vodu.
Zveřejněno 16. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marocká kuchyně - PLNĚNÉ PAPRIKY
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKwQ
Moje poznámka
Marocká kuchyně - PLNĚNÉ PAPRIKY
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKwQ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 16 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 17 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 18 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 hodinami
Tématické fráze:
marocká omáčka,
marocká kuchyně,
marocká kuchyně recepty,
plněné papriky videorecept,
youtube videorecepty,
plněné papriky s rajskou video,
youtube videa recepty,
videorecepty plnene papriky,
plněné paprika videorecept,
marocká omáčka recept,
marocká rajčatová omáčka,
videorecepty plněná paprika,
marocka ryze,
marocká kuchyně,recepty,
plněné papriky,
indické plněné papriky,
videorecept na plněné papriky,
yutube plnena paprika,
youtube videa kuchaři,
youtube video recepty
Suroviny:
kapie,
cibule,
koriandr čerstvý,
maso hovězí mleté,
rýže,
sůl,
pepř mletý,
římský kmín mletý,
cibule,
koriandr čerstvý,
rajče,
česnek,
voda,
olej olivový,
sůl,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
římský kmín mletý
Komentáře (10)