Dušená telecí líčka se zeleninovým pyré (v pomalém hrnci)

rozmarynaH Kuchařka: rozmarynaH

Doba přípravy: 20 minut 4-5 porcí Pomalý hrnec 25 názorů

Suroviny

4 telecí líčka
400 g kořenové zeleniny:
70 g celeru
200 g mrkev
130 g petržele
1 větší cibule
150 g cukety
200 ml suchého červeného vína
1 hovězí gelový bujón
3 lžíce rajčatového protlaku
1 větší bobkový list
1 kávová lžička mletého nového koření
4 větvičky tymiánu
1 větvička rozmarýnu
4 polévkové lžíce oleje
1 polévková lžíce másla
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi s vysokým dnem rozpálíme olej a osolená + opepřená líčka v ní opečeme z obou stran. Líčka vyndáme a ve výpeku zvolna opečeme kořenovou zeleninu a cibuli.

  2. Přidáme cuketu nakrájenu na kostičky a rajský protlak, koření, bobkový list a opět zarestujeme a zalijeme vínem.

  3. Necháme víno vyvařit, přidáme gelový bujón a omáčku přivedeme k varu. Do pomalého hrnce přendáme líčka a přelijeme je připravenou omáčkou.

  4. Na vyšší stupeň jsem dusila 2,5 hodiny. Za tuto dobu jsem dvakrát líčka převrátila a obsah promíchala.

  5. Měkká líčka vyndáme a omáčku jsem propasírovala přes sítko a přidala lžíci másla.

  6. Tím vznikne husté a báječně chutnající pyré. Kdo by chtěl řidší omáčku, přidá trochu vývaru a nepřidává máslo. Líčkům většinou sluší bramborová kaše, ale nám kaši nahradilo zeleninové pyré a jako doplněk jsem podávala malá kolečka chlebové nádivky.

Poznámka

Autorem receptu, mnou mírně poupraveno, je pan Roman Paulus

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušená telecí líčka se zeleninovým pyré (v pomalém hrnci)

  • rozmarynaH rozmarynaH(autorka receptu)

    yanull: Tvůj komentář mě opravdu potěšil. Děkuji:-K:-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    ... nádherná kulinářská práce :-O:-O:-O

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Marci, máš to nádherné. Já jsem telecí líčka taky měla, ale absolutně jsem nepřišla na to, jak bych je udělala a ta kombinace se zeleninouz a vínem je všude. Každopádně ti patří bod;-):yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    KKP - krásná kuchařská práce, oceňuji ji 4. bodem ;-):-):-K :yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    No kurňa, hotové japonské zátiší:-O parádní kompozice:yes: já bych užila líce plnoletého tura, neb telecí teneegery jaksi nějak nemohu, či snad nedokážu prohnati trávícím traktem svým:-)
    ale je to jistě za :yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH(autorka receptu)

    Bibinka: Jani, sehnala jsem je před vánocemi v Makru a bylo to poprvé, kdy jsem na ně narazila v krámu. Děkuji za bodík:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Marcelko, pěkný recept, ale líčka jdou docela těžko sehnat, natož pak telecí:-O kdepak si na ně narazila:-? 2.:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Krásný recept i fotky;-):-):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já když se před vánoci zeptala řezníka na telecí líčka, pravil - jo objednat je můžu, ale kdy je dostanu.... Ale je fakt, že už má opravidelnou dodávku hovězích. Takže to zkusím z nich....:yes::yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Krásný recept, jen sehnat líčka je u nás velká makačka:-//je mi ctí dát prvního bodíka:-8:-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hovězí líčka v pomalém hrnci hovězí líčka na víně s kořenovou zeleninou pomalý hrnec lidl video recepty na pomalý hrnec lidl hovězí líčka paulus recept na hovězí líčka se zeleninou hovězí líčka na víně v pomalem hrnci teleci licka hovězí líčka pomalý hrnec lidl pomaly hrnec telecí líčka video pomalý hrnec líčka jaké víno k telecím líčkům hovězí líčka na červeném víně líčka na víně paulus přiloha k hovězím líčkům hovězí líčka roman paulus líčka pomalý hrnec hovězí líčka recept paulus hovězí líčka na víně paulus

Zapomněl/a jsem heslo