Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 082 kJ / 1 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 199,34 g |
Tuky | 15,89 g |
Vláknina | 14,50 g |
Cholesterol | 396 mg |
Sodík | 419 mg |
Sůl | 0,97 g |
Sacharidy | 33,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zvěřinu nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a necháme hodinu odležet.
Krok 2: Do hrnce dáme vrstvu kostek masa, na ni položíme vrstvu koleček cibule. Opakujeme do spotřebování surovin.
Krok 3: Vrstvy prosypeme mletou paprikou.
Krok 4: Perkelt dusíme pod pokličkou na velmi mírném ohni přibližně hodinu, občas hrncem jemně zatřepeme.
Krok 5: Pak odklopíme pokličku, přidáme víno, rajský protlak, pokrájené papriky, případně umletý pepř a sůl.
Krok 6: Promícháme a dusíme bez pokličky do změknutí masa. Podle potřeby dolijeme ještě během dušení troškou vody.
Zveřejněno 18. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perkelt z divočáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m66E
Moje poznámka
Perkelt z divočáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m66E
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 51 minutami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 4 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 5 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 6 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 21 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 22 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Tématické fráze:
recepty z divočáka,
divočák recepty,
perklet z dívočáka,
recept na divočáka,
jídlo z divočáka,
jidla z divočáka,
recepty na divočáka,
kostky z divočáka,
maďarský perkelt z divočåka,
perklet z divčáka,
pečený divočák,
recepty z divočáka kostky,
divocak kostky recepty,
ražničí z divočáka,
recept divočák,
salam z divocaka,
zverinovy perkelt,
divočak dušeni,
recept divočaka s bramboračkama,
divočák recept
Suroviny:
kýta z divočáka,
cibule,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
paprika čerstvá zelená,
víno červené suché,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (5)
Byly to malé bramboráčky,ale dá se i s hranolkama,nebo bramborami.