Ražniči bez špejlí "zapečené brambory" ... z toho co máte doma
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 9. 2018 14:38
Libulka: Děkuji. Já dělám spolu, aby brambory nasákly šťávičku
2. 9. 2018 23:28
Eja57: My jsme sami s manželem, popereme se o to sami
2. 9. 2018 16:41
Libulka: oblíbené na nájezdy kobylek, teda dětí každý si z pekáče uloví co rád....
2. 9. 2018 16:12
Dělám už mnoho let, je to dobrota a jednoduchá na přípravu, přidávám tam i kuřecí maso, uzené, žampiony, nastrouhaný eidam, říkejme tomu zbytky z lednice koření dle chuti, já si dám špetku tymiánu, kmín a trochu hořčice - to je na každého chuti. S dovolením přikládám pár fotek a autorko Pavlina K. nenechte si nikým zkazit náladu, máte to krásné a určitě chutné jen ty brambory vařím zvlášť, protože už mi do mísy nevlezou
3. 10. 2016 18:05
Myslím, že tyto žabomyší války jsou zbytečné, každá oblast má pro stejné jídlo různé názvy a vždy je to výborné. Já jsem ráda, že se dovím, jak se to dělá jinde a že se třeba ražniči nechá udělat v zapékací míse a nemusí být na špejli. Jinak tato diskuse mi připadá jak někdy v prostřeno, kdo neumí vařit, tak se přihlásí a kritizuje,
6. 2. 2014 13:18
PavlinaK.: U nás doma to dělám podobně, a je to dobré, jen příště zkus přidat fotečku hotového jídla - upečeného
6. 2. 2014 11:30
Vidím, že tu máme pár velkých odborníků. Je mi z vás opravdu smutno
Známé pořekadlo tvrdí „Ptáka poznáš po peří, vlka po srsti, člověka po řeči.“
Tyto stránky jsou od toho aby si lidé mohli předávat nové i staré recepty. Začátečníci se naučili vařit apod. Nejdůležitější je, jak jídlo chutná.
Každý kraj naší republiky stejné jídlo nazývá jinak. Já v tom tedy nikdy neviděla žádný problém.
Starému dobrému bramboráku se říká v Pha, ale i jinde. V naší rodině se mu vždy říkalo "cmuna nebo kocour". Někdo ho dělá jen z brambor, někdo do něj přidá salám, uzené, slaninu, nivu apod. Někdo si k němu dává kyselé zelí, zak. smetanu atd. Pořád je to ale BRAMBORÁK ... jiný kraj, jiný mrav.
Děkuji všem co mi pokazili můj recept .
Známé pořekadlo tvrdí „Ptáka poznáš po peří, vlka po srsti, člověka po řeči.“
Tyto stránky jsou od toho aby si lidé mohli předávat nové i staré recepty. Začátečníci se naučili vařit apod. Nejdůležitější je, jak jídlo chutná.
Každý kraj naší republiky stejné jídlo nazývá jinak. Já v tom tedy nikdy neviděla žádný problém.
Starému dobrému bramboráku se říká v Pha, ale i jinde. V naší rodině se mu vždy říkalo "cmuna nebo kocour". Někdo ho dělá jen z brambor, někdo do něj přidá salám, uzené, slaninu, nivu apod. Někdo si k němu dává kyselé zelí, zak. smetanu atd. Pořád je to ale BRAMBORÁK ... jiný kraj, jiný mrav.
Děkuji všem co mi pokazili můj recept .
5. 2. 2014 17:00
Casino s tím věčným poučováním a opravováním už to někdy vážně přeháníš. Tohle není profi web. Jestli máš potřebu někomu sugerovat, že vaření rozumíš úplně nejlíp ze všech, tohle není správná cesta
5. 2. 2014 14:37
Jitkas:
Jj, dyť vím..., ale nedokážu to spolknout
Ono asi, než Jahody s balzamikem, Řepa se sýrem či Ananans s bazalkou vypadá světověji (světáčtěji?) to nazvat carpaccio (BTW Ananasové carpaccio na TOP zatím absentuje
G. Cipriani už patrně "nestihl", že už i Napolitáni!!! cpou na svou pizzu hranolky! Protože, ač B. Hrabala asi nepotkal, tak by použil jeho: "potomstvo zlé, blbé a zločinné"
No jo, no..., c'est la vie
Jj, dyť vím..., ale nedokážu to spolknout
Ono asi, než Jahody s balzamikem, Řepa se sýrem či Ananans s bazalkou vypadá světověji (světáčtěji?) to nazvat carpaccio (BTW Ananasové carpaccio na TOP zatím absentuje
G. Cipriani už patrně "nestihl", že už i Napolitáni!!! cpou na svou pizzu hranolky! Protože, ač B. Hrabala asi nepotkal, tak by použil jeho: "potomstvo zlé, blbé a zločinné"
No jo, no..., c'est la vie
5. 2. 2014 12:25
casino: Nevim, zda pan Cipriani je spokojeny ci ne, ale i zde v Italii, cokoli nakrajene na tenke platky(maso, ryby, zelenina - varena ci cerstva i ovoce), se jmenuje carpaccio. Neni restaurace, kde by Vam nenabidli carpaccio z cehokoli (nekde i z cervene repy). Slovo carpaccio zmenilo vyznam. Drive se psalo v uvozovkach napr. -"Carpaccio" di barbabietole, dnes uz ne.
4. 2. 2014 00:28
hosta:Čoveče, tak nevím, jestli bychom se bez všech těch skvělých orginálních surovin doma obešli a ještě se dobře najedli
3. 2. 2014 23:21
casino: Ááá, náš kulinářský guru nás zas musel umravnit, ještě že tě chlapče máme Tobě to pomazánkové máslo stále nedá spát? Tvoje starosti o čistotu receptů na ražniči, tiramisu a carpaccio ti nezávidím, je to náročný
3. 2. 2014 23:00
Tady je legrace
Je to bída, když „Každý si recept samozřejmě může nazvat jak chce.“
Řešíte tu název a že „S rožněm se musí otáčet.“
Ale že G. Cipriani asi dělá v rakvi veletoče když vidí, jak lidi zpotvořili jeho recept a každý tydýt dá třeba nakrájené řepě název carpaccio, je vám šumák
A to ještě můžeme být rádi, že Italům nic neříká naše Pomazánkové máslo! Jinak by nám Tiramisu z něho omlátili o hlavu
Je to bída, když „Každý si recept samozřejmě může nazvat jak chce.“
Řešíte tu název a že „S rožněm se musí otáčet.“
Ale že G. Cipriani asi dělá v rakvi veletoče když vidí, jak lidi zpotvořili jeho recept a každý tydýt dá třeba nakrájené řepě název carpaccio, je vám šumák
A to ještě můžeme být rádi, že Italům nic neříká naše Pomazánkové máslo! Jinak by nám Tiramisu z něho omlátili o hlavu
3. 2. 2014 20:29
Anna Kocikova:Myslím si to samé Drahuško.Je tu x stejných receptů a název se řeší jen tu.
PavlinaK.:Přidávám bod, dělávám velmi podobně.Maso, uzeninu a cibuli nakrájím, okořením, zakápnu olejem a dám přes noc do chladu uležet.Druhý den upeču a chvíli před koncem přidám zelené papriky a rajčata.
PavlinaK.:Přidávám bod, dělávám velmi podobně.Maso, uzeninu a cibuli nakrájím, okořením, zakápnu olejem a dám přes noc do chladu uležet.Druhý den upeču a chvíli před koncem přidám zelené papriky a rajčata.
3. 2. 2014 20:23
PavlinaK.:Doufám,že nebude nikomu vadit,když se vrátím k uvedenému receptu
Pavli,moc hezky jsi to připravila
Dělávám také podobně(podle surovin v domácnosti)Chutě se krásně propojí a je to príma bašta z jednoho pekáčku
Mimo recept-v podobných je přidané"Ražniči na plechu",které má 30bodů a žádný negativní komentář ohledně názvu,nebo přidaných brambor.Jsem tady zaregistrovaná skoro 4roky a sama vidím,že je tady dvojí metrhttp://www.toprecepty.cz/recept/14647-raznici-na-p...
Pavli,moc hezky jsi to připravila
Dělávám také podobně(podle surovin v domácnosti)Chutě se krásně propojí a je to príma bašta z jednoho pekáčku
Mimo recept-v podobných je přidané"Ražniči na plechu",které má 30bodů a žádný negativní komentář ohledně názvu,nebo přidaných brambor.Jsem tady zaregistrovaná skoro 4roky a sama vidím,že je tady dvojí metrhttp://www.toprecepty.cz/recept/14647-raznici-na-p...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 13 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 13 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 14 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 21 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 29 minutami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 3 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 11 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 12 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 12 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 12 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 12 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 12 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: ražniči bez napichování jak naložit maso na ražniči co je ražniči ražniči s bramborem ražničí jak udelat raznici zapečené brambory ražničí na grilu ražniči plátky naložení masa na ražniči ražniči na plechu královské ražniči špíz bez napichování raznici z brambor raznici v troube zapekane raznici jak se dela raznici naložit ražničí řeč. na ražniči ražniči na rožni
Suroviny: maso vepřové, salám točený, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, slanina, brambory, česnek, kečup sladký, máslo, koření grilovací, olej, pepř
Ražniči bez špejlí "zapečené brambory" ... z toho co máte doma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0p7N
29 názorů