Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravá černá zabijačková polévka " Prdelačka "

Žádná zabíjačka se dříve neobešla bez pravé černé polévky s kroupami, lidově řečené prdelačky (také prdelanky). V dnešní době se dá vepřová krev objednat u řezníka, takže si tuto polévku můžete uvařit kdykoli na ni dostanete chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

24. 2. 2014 22:50

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie4 741 kJ / 1 133 kcal
Bílkoviny33,14 g
Tuky17,93 g
Vláknina20,93 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy200,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krev lze objednat u řezníka. Můžeme ještě na sádle osmažit cibulku a polévku s ní dochutit a dozdobit.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

27. 4. 2016 20:53

zizala: No právě to je ono, čím víc prasklo, tím to bylo lepší, ale zase bylo méně jitrnic..A to mamce vadilo.I tlačenka se v tom vařila..plněná v žaludku..A ta krev se všechna dala do jelítek...A, že jsme těch zabíjaček udělali..:-)

zizala zizala (moderátorka)

27. 4. 2016 20:45

mika59: Možná jak kde. Moje babička po uvaření jelítek a jitrnic do polévky zavařila krev, přidala kroupy a dochutila. Někdy se při vaření stalo, že některá jitrnice (nebo jelítko) praskla a "zhodnotila" vývar <3:yes:

tejaja tejaja

27. 4. 2016 20:37

U nás sa zabíjačková polievka varí tiež na zabíjačke, nie dodatočne. Volá sa rajcupa. :-) A krv do nej ide, ovšem práve že musí sa v polievke zraziť. V dobrej rajcupe sú tie zrazené kúsky krvi.;-)

mika59 mika59

27. 4. 2016 20:31

Andy promiň, ale když už pravá zabijačková, tak je úplně jiná. Když je zabijačková, tak se dělá přímo u zabíjačky. A tam se se žádná krev nedává, jen se v tom ovarovém vývaru vaří všechny produkty hlavně jitrnice a jelita. A z toho je pravá zabijačková.

Franta

27. 4. 2016 19:33

Úplná blbost. Tak se přece domácí prdelačka vůbec nedělá.!!! Toto je normální obyčejná pol. hospodská a ještě k tomu nechutná.!!!!!!!!!!!

František Pluhař

23. 1. 2016 09:41

petr:No s tím zázvorem bych to nepřeháněl, dát do toho ještě trochu strouhané citronové kůry a bude z toho vánoční cukroví......-)Ale ještě k tomu receptu, nač to přepepřit, vždyť chuť se tomu štiplavá dá dát pomocí česneku. Já dávám pouze majoránku s citem mnoho taky škodí, česnek rozetřený se solí, pepř a to je vše a jak chutná:yes:

petr

17. 12. 2015 12:45

Krve bych dal trochu víc, ale pepře „kdo co snese” mi trochu připomíná Werichovu CÍSUSALKu. Vždyť prdelačka musí mít i jinou chuť než jen pálit. Naco máme majorán, kmín a maličko zázvoru taky nic nezkazí. Petr

1974andrea 1974andrea

29. 12. 2014 12:36

Milan:Milane, záleží na tom, jak chcete mít polévku hustou, můžete pidat klidně i víc;-)

Milan

29. 12. 2014 11:17

Tak milí vážení, právě jedu k řezníkovi pro krev a hlavu. Už se na tu prdelačku těším a i na ovárek.
Akorát se mi zdá, že těch 200 ml na 1,5-2 l vývaru je málo.:-D;-)

zrzka

7. 3. 2014 15:36

umim z jelita takovou, ze ani reznik nepoznal, ze neni prava, kdo umi umi, kdo neumi :-O

1974andrea 1974andrea

26. 2. 2014 13:14

Jana Pá:Že jo Jani, náhrada není to pravé;-)

Díky všem za komentíky, rozšíření obzorů ohledně názvů a přípravy a hodnocení;-):-K

Jana Pá

26. 2. 2014 13:08

Takovou polévku já miluji, ale musí být přímo ze zabijačky,žádná náhrada atd.:-D:-p

magdalenka magdalenka

26. 2. 2014 12:52

Aj rajcupa je pekné...:-))

tejaja tejaja

26. 2. 2014 11:28

Hrašuľka.Hrašuľka: u nás sa tejto polievke vraví rajcupa :-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 2. 2014 10:19

Andri,ani nevíš,jak bych si dala,mňam:-p:yes::-K
Ale jak píše Vašík-když není ovar a krev,jelítko taky stačí...a"prdelačka"z jelítka u nás bývá 1až2 krát do měsíce:-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: zabijačková polévka zabíjačková polévka z jelita zabijačková polévka z jelit zabijačková polévka recept prdelacka zabíjačková polévka z prejtu zabijačková polévka z krve černá polévka recepty zabijačková polévka polévka zabijačková zabíječková polévka domaci prdelačka domácí zabíjačková polévka recept na zabíjačkovou polévku černá polévka z jelita zabíjačková polévka z jelítka zabíjačková polévka tmavá polévka z tlačenky recept zabijačková polévka tmavá zabíjačková polévka

Suroviny: vývar masový, krev vepřová, kroupy, česnek, majoránka sušená, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Pravá černá zabijačková polévka " Prdelačka "

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v51X