Kroupoto aneb rizoto z krup - vegan
I když to zavilí masožravci nepřiznají, našemu tělu prospívá zvýšená konzumace bezmasých jídel. Připravte čistě rostlinný obědový talíř s houbami, ječnými kroupami, cibulí, kukuřicí a hráškem. Pochutnáte si tak, že vám maso chybět nebude.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 984 kJ / 235 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,88 g |
| Tuky | 10,37 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 39 mg |
| Sůl | 0,05 g |
| Sacharidy | 27,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené houby naložíme do malé misky s vodou a trochou sójové omáčky, stačí cca 5 hub.
Krok 2: Kroupy uvaříme v osolené vodě. Můžeme je předem namočit, doba vaření se zkrátí. Po uvaření scedíme a dáme do velké mísy.
Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájenou papriku a na půlkolečka pórek.
Krok 4: Chvíli restujeme, poté scedíme kukuřici a hrášek a orestujeme s ostatní zeleninou. Přidáme 4 lžíce sójové omáčky a ještě chvíli válíme na pánvi. Při restování můžeme přidat třeba lněné nebo sezamové semínko, ale není to nutné.
Krok 5: Zeleninu restujeme, dokud není křupavá, neměla by být rozhodně úplně měkká, což se krásně pozná podle papriky.
Krok 6: Houby malinko vymačkáme a nakrájíme na menší kousky. Na malé pánvi na másle je osmažíme dozlatova.
Krok 7: Zeleninu smícháme s kroupami a houbami. Pořádně promícháme, popřípadě ještě osolíme nebo dochutíme sójovou omáčkou.
Zveřejněno 2. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kroupoto aneb rizoto z krup - vegan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKOX
Moje poznámka
Kroupoto aneb rizoto z krup - vegan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKOX
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 10 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 10 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Margot koláč s jablky
jestedka před 45 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 52 minutami
Řepánky
Jitkazmecka před 56 minutami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 58 minutami
Jablkový křen
cookamater před 1 hodinou
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 11 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 12 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 12 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 14 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 14 hodinami
Tématické fráze:
rizoto z krup,
kroupoto,
houbové kroupoto,
rizeto z krup,
recepty z krup,
kroupoto s houbami,
výroba krup,
kroupy,
rizoto z jecnych krup,
kroupoto recept,
kuchařka recepty kroupy,
recepty z ječných krup,
ryzoto z krup,
houbové rizoto z krup,
rizoto s krup,
risoto z krup,
ječné kroupy shitake,
kroupito,
jidla z krup,
pokrmy z krup
Suroviny:
kroupy ječné,
cibule,
paprika čerstvá červená,
kukuřice,
hrášek sterilovaný,
pórek,
houby shiitake,
omáčka sojová,
máslo rostlinné,
sůl,
olej
Komentáře (7)