Utopenci od dědy Milana
Různé názvy tohoto oblíbeného jídla se liší, většinou se ale nazývá Sloní žrádlo. Rovněž se upravuje přidáváním různých dalších ingrediencí, např. majonézy, okurek, chilli atd. Každý si ho upravuje dle své chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 516 kJ / 1 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,98 g |
Tuky | 128,41 g |
Vláknina | 29,90 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 8,03 g |
Sůl | 19,30 g |
Sacharidy | 102,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na nálev krátce svaříme v hrnci.
Krok 2: Párky i cibuli pokrájíme na kolečka.
Krok 3: Do dvou sklenic (0,7 l) ukládáme vždy vrstvu párků a prokládáme je vrstvou cibule. Po vrstvách je zaléváme horkým nálevem. Nakonec je zalijeme zbytkem nálevu.
Zveřejněno 28. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Utopenci od dědy Milana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RwG
Moje poznámka
Utopenci od dědy Milana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RwG
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 13 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
utopenci s cibulí recept,
jak nalozit utopence,
utopenci recept,
utopenci s hořčicí,
utopenci v hořčici,
jak se delaji utopenci,
dědovi utopenci,
recept na utopence,
utopenci nálev,
utopenci hořčice,
nálev na utopence,
utopenci recept hořčice,
dědovy utopenci,
utopenci recepty,
recept utopenci,
utopenci v octovem nalevu,
dědovy utopence,
utopenci s hořčicí recept,
octový nálev na utopence,
utopenci
Suroviny:
párky,
cibule,
ocet,
voda,
olej,
kečup sladký,
hořčice plnotučná,
omáčka sojová,
Komentáře (9)
Tenhle recept ovšem ihned tisknu a zařazuju, protože už mám hlad.