Kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem
Pečete rádi z kvásku a chcete zkusit něco jiného než chleba? Co takhle nadýchané lívance? Jejich doba přípravy je poněkud delší, ale zkušené kváskaře to jistě neodradí. Výsledek za to čekání rozhodně stojí. Nejlíp chutnají s čerstvým ovocem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 550 kJ / 1 565 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,44 g |
| Tuky | 17,64 g |
| Vláknina | 26,76 g |
| Cholesterol | 280 mg |
| Sodík | 251 mg |
| Sůl | 0,56 g |
| Sacharidy | 282,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer předem rozkvasíme kvas tak, že smícháme lžíci žitného kvásku s žitnou moukou a vodou. Jen promícháme v míse, zabalíme do igelitové tašky a dáme odpočívat na teplé místo.
Krok 2: Po 12 hodinách kvašení kvas hodně zvětší svůj objem a je připraven k dalšímu použití.
Krok 3: Do rozkvašeného kvasu teď přidáme všechny suroviny kromě vejce. Mouku je dobré prosít a tím provzdušnit.
Krok 4: Všechno zamícháme, opět zabalíme do igelitové tašky a uložíme k odpočinku.
Krok 5: Za 2,5–3 hodiny bude těsto nakynuté, ale záleží na teplotě v místnosti.
Krok 6: Rozklepneme vejce a zamícháme ho do těsta. Následně necháme asi 20–30 minut odpočívat.
Krok 7: Poté smažíme na kokosovém oleji buď v lívanečníku, nebo těsto nabíráme polévkovou lžící na pánvi roztáhneme do tvaru lívance.
Krok 8: Usmažené lívance ozdobíme moučkovým cukrem, skořicí a směsí ovoce.
Zveřejněno 6. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5Oz
Moje poznámka
Kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5Oz
Nejnovější recepty
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 13 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Rizoto s vepřovým masem - rychlovka
Přidáno před 14 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 17 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrášková polévka podle Pohlreicha
ZboSy před 5 minutami
Cikánská hovězí pečeně
ZboSy před 7 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
jaeh1936 před 32 minutami
Smažená rýže
Kajkajak před 6 hodinami
Recept na lehký letní salát
Kajkajak před 6 hodinami
Jablečné lívance
Brumaire před 7 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
brtna před 7 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 7 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 8 hodinami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 9 hodinami
Tématické fráze:
lívance z celozrnné mouky,
livance z zitneho kvasku,
livance z žitné mouky,
livanec s ovocem,
lívance z celozrné mouky,
lívance ze žitného kvásku,
lívance nebo vafle z kvásku,
vafle z kvásku,
kolac s lesnim ovocem a vlockami,
lívance s horkým ovocem,
kváskové muffiny,
kvaskove li,
lávance s lesním ovocem,
ovocný lívanec recept,
celozrnélívance,
lívance z celozrnné zitné mouky,
kváskové recepty,
kvaskove testo,
lívance na kokosovem oleji,
lívance z žitného kvasu
Suroviny:
kvas žitný,
mouka celozrnná žitná,
voda,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka celozrnná žitná,
mléko,
cukr,
sůl,
vejce,
olej kokosový,
ovoce,
skořice,
cukr moučkový
Komentáře (4)