Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 369 kJ / 1 044 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,15 g |
Tuky | 64,84 g |
Vláknina | 5,38 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,61 g |
Sacharidy | 73,33 g |
Postup přípravy
Noky servírujte posypané strouhaným parmazánem.
Zveřejněno 24. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí gnocchi se šalvějí a prosciuttem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNGP
Moje poznámka
Domácí gnocchi se šalvějí a prosciuttem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNGP
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 1 hodinou
Krkovička na česneku
Přidáno před 13 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 20 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 2 hodinami
Loštická cibulačka
Sahula před 10 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 10 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 11 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 11 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 11 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 14 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 15 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 15 hodinami
Tématické fráze:
domácí gnochi,
gnocchi se salveji,
jak se vyslovuje gnocchi,
gnochi se šalvějí,
recept na domácí gnochi,
recepty se salveji,
jak se vyslovuje gnocchi?,
špagety s prosciuttem,
domaci gnotchi,
gnochi domaci,
gnocchi cesky,
gnocchi s proschutem,
špagety se šalvějí,
recepty na jídla se šalvějí,
gnotchi,
co vyjadruje vyraz gnochi,
gnochi prosciutto,
jak se vyslouje gnocchi,
gnochi šalvěj,
gnocchi z brambor
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
vejce,
prosciutto,
šalvěj,
olej olivový,
rajče cherry,
parmazán
Komentáře (11)
V italštině se prosciutto jednoduše překládá jako „šunka“. Existuje prosciutto crudo, syrová sušená šunka a prosciutto cotto neboli vařená šunka a několik dalších typů.
Co se tyce vyrazu "prosciutto", tez by bylo dobre upresnit jake. Prociutto v italstine znamena "jen" sunka(obecne). Tim padem neni jasne zda syrova ci varena, tedy zda crudo ci cotto.
Slovo gnocchi se v italstine vyslovuje skoro stejne jako v cestine - NOKY, tedy italske GN = ceske N s hackem.
Miquel, to jen tak na vysvetleni, je mi jasne, ze autor pouzil prosciutto crudo.
Dodam, moc hezky recept!
Je snad s cestinou neco spatneho, ze se zavadeji anglicismy a jine cizojazycne nazvy tam, kde existuji uz davno ceske? Ale takto to vypada, ze jsme ''mezinarodni,''[